Frigarui din ficat de pui cu varza de Bruxelles

Pentru cei care doresc un meniu săţios, cu puţine calorii şi uşor de pregătit, acest preparat e o alegere potrivită. Şi, ca să fie pe gustul pretenţioşilor bio, căutaţi ficat de pui crescut în bătătură, sau cumpăraţi de la magazinele specializate care oferă certificat.  Există şi microferme care oferă produse cât mai aproape de natural, unele livreaza la domiciliu – aşadar posibilităţi de a evita marfa de calitate îndoielnică din hypermarketuri sunt destule. Acest preparat este potrivit în Dieta Rina, pentru o zi de proteine.

Ingrediente Frigarui din ficat de pui cu varza de Bruxelles 

(pentru 4 porţii):
• 600 g ficat de pui
• 600 g varză Bruxelles congelată
• sare, piper după gust
• oregano, busuioc, paprika, chili, nucşoară
• 2 linguri ulei de măsline
• 1 linguriţă concentrat de legume

Preparare Frigarui din ficat de pui cu varza de Bruxelles 

Ficatul de pui se pune într-o strecurătoare, sub jet de apă şi spală bine. Se transferă într-un bol încăpător, se condimentează cu sare, piper, oregano, paprika, chili, nucşoară. Se înfig ficăţeii pe frigărui din bambus şi se frig pe un grătar încins şi uns cu puţin ulei.
Varza de Bruxelles se pune într-un bol, se amestecă bine cu un praf de sare, piper măcinat, o lingură ulei de măsline, o linguriţă concentrat de legume, apoi se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încins în prealabil, la 175 grade Celsius, timp de 30 minute, până se rumenesc.  

Se servesc imediat, frigăruile cu ficăţei împreună cu varza de Bruxelles şi o salată proaspătă.