4.9
(40)
 Tort cu banane ciocolata si Nutella tort delicios tort simplu; blat umed cu banane crema cu alune crema de ciocolata crema de tort cu nutela ganache ciocolata

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

A L B

Tort cu banane ciocolata si Nutella

A L B

M-a fascinat acest Tort cu banane ciocolata si Nutella, de cum l-am văzut pe The Cake Blog; şi am găsit momentul să îl prepar. Creatoarea lui, Tessa Huff, e o fată foarte talentată şi care m-a impresionat prin originalitatea preparatelor şi prin eleganţa cu care le prezintă.

Acest tort m-a marcat pe viaţă. De la Tortul Egiptean nu am mai mâncat ceva care să mă impresioneze atât de mult. Conţine un buchet fantastic de arome: banane, ciocolată, Nutella – şi vanilie puţină, doar cât să le completeze pe celelalte, fără să le acopere. Nu e însiropat, dar nu e nevoie. Blatul e suculent, datorită compoziţiei cu smântână şi banane; crema de unt cu bezea elveţiană şi Nutella e fină şi se interpune perfect între straturile de ganache şi cele de blat.

Fiindcă mi s-a părut perfectă, am preluat reţeta aşa cum a creat-o Tessa. Am redus doar numărul bananelor la 2 şi am umblat la zahăr, mi s-a părut cam mult pentru gustul meu aşa că am mai tăiat din el atât la blat cât şi la crema de unt. Să nu uităm ca bananele sunt foarte dulci; Nutella de asemenea şi, aşa cum l-am pregătit eu, acest tort mi s-a părut echilibrat din punctul de vedere al zaharurilor. Tessa l-a servit cu sos sărat de caramel şi poate că de aceea l-a făcut mai dulce. Probabil că trebuie ţinut cont şi de acest aspect. Eu nu am mâncat niciodată sos sărat de caramel şi nu mă simt încă pregătită să-l încerc, aşa că am sărit peste el, deocamdată 🙂 

Tort cu banane ciocolata si Nutella

INGREDIENTE Tort cu banane ciocolata si Nutella
A L B

► Pentru blat:

 • 2 banane medii (cam 130 g fiecare)
 • 115 g unt moale
 • 150 g zahăr pudră
 • 8 g (1 plic) zahăr vanilat Bourbon
 • 2 ouă mari www.simonacallas.com
 • 120 g smântână grasă (20% grăsime)
 • 300 g făină
 • 10 g praf de copt

A L B

► Pentru crema de ciocolată (ganache):

 • 200 g ciocolată amăruie www.simonacallas.com
 • 130 g smântână pentru frişcă (minim 25% grăsime)
 • 20 g zahăr (opţional)

A L B

► Pentru crema de unt cu bezea elveţiană şi Nutella:

 • 90 g albuş de ou (3 albuşuri medii)
 • 100 g zahăr tos www.simonacallas.com
 • 8 g (1 plic) zahăr vanilat Bourbon
 • 200 g unt cu 82% grăsime (la temperatura camerei)
 • 150 g Nutella (la temperatura camerei)
A L B
Tort cu banane ciocolata si Nutella
 
A L B

PREPARARE Tort cu banane ciocolata si Nutella

► Preparare blat 

Se încălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Se pregătesc două tăvi identice (cu diametrul de 15-18 cm), care se ung cu unt şi se tapetează la bază cu discuri din hârtie de copt.

Făina şi praful de copt se cern împreună. www.simonacallas.com Bananele se pasează cu o furculiţă, până devin un piure omogen. Untul se mixează bine cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până devine cremos, se adaugă ouăle pe rând, jumătate din amestecul uscat, se omogenizează. Se adaugă smântâna, apoi restul de amestec uscat. La sfârşit se încorporează piureul de banane. Compoziţia se împarte în mod egal în cele două tăvi şi se coace  aproximativ 30 minute (se face testul cu scobitoarea). Blaturile se lasă să se răcească în tavă, apoi se scot pe un grătar.

 

Preparare crema de ciocolată 

Smântâna se amestecă bine cu zahărul până când acesta se dizolvă, apoi se încălzeşte până aproape de fierbere şi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi mici (sau tocată). www.simonacallas.com Se lasă 2-3 minute, apoi se amestecă bine cu un tel, până când se dizolvă ciocolata şi se obţine un amestec omogen. Se lasă să se răcească.
 

Preparare crema de unt cu Nutella

Albuşurile se pun într-un vas de inox, la bain-marie, în aşa fel încât baza vasului în care se află albuşurile să nu atingă apa. Se adaugă în ploaie zahărul tos şi zahărul vanilat şi se amestecă (nu se bat!) încontinuu, cu un tel în formă de pară (sau cu accesoriul pentru bătut albuşuri al mixerului planetar), până când se dizolvă zahărul (5-10 minute). www.simonacallas.com Apoi se transferă compoziţia în bolul mixerului planetar şi se mixează la viteză medie (treapta 3 din 6) până când se răceşte la temperatura camerei (15-30 minute, în funcţie de răcoarea din bucătărie), apoi la viteză mare până când se transformă în bezea. Se scade viteza la nivel mediu şi se adaugă câte puţin din unt (bucăţi cât un cub de zahăr), omogenizând bine înainte se a adăuga următoarea porţie de unt. La sfârşit se adaugă Nutella şi se omogenizează.
A L B ***

Tort cu banane ciocolata si Nutella

A L B

ASAMBLARE Tort cu banane ciocolata si Nutella

Blaturile se taie în cate 2 felii orizontale. Crema de ciocolată se împarte în 4 părţi egale. Din crema de unt se pune deoparte cam 1/3, iar restul se împarte în 4 părţi egale. www.simonacallas.com Peste prima felie se întinde un strat de ganache, apoi un strat de cremă de unt, peste care se aşază a doua felie de blat şi aşa mai departe. La sfârşit, cu crema de unt pusă deoparte se îmbracă toprtul şi se nivelează. Se decorează după gust. Se păstrează la rece până la servire.

***

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare dar de mare efect si delicioase.

Tort cu banane ciocolata si Nutella
A L B
A L B
 
Print Friendly, PDF & Email

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!