5
(15)

Tort de ciocolata cu bile din cocos Tort simplu si delicios Tort colorat Tort cu ciocolata Prajitura cu bilute de cocos crema de branza Prajitura de ciocolata cu bile de cocos negresa pufoasa blat negru umed simplu retete usoare prajitura de casa rapida simpla delicioasa pentru copii

Tort de ciocolata cu bile din cocos 

Am vrut să gătesc o prăjitură din blogul frumos al lui Merişor şi, la rugămintea fiicei mele căreia i-a plăcut la nebunie aspectul, am ales Prăjitura cu ciocolată şi biluţe de cocos. Am făcut prăjitura sub formă de tortuleţ, am colorat biluţele în nuanţe pastelate. Ciocolata nu am pus-o în blat, ci am folosit-o pentru cremă iar în loc de lapte am pus smântână. M-am trezit în ultima clipă că nu aveam griş în casă, aşa ca am pus amidon, cu uşoară strângere de inimă, dar a ieşit foarte bine.

Am folosit două forme cu diametrul de 17 cm şi le-am asamblat cu un delicios ganache de ciocolată neagră. A ieşit o minune de desert cu interior surpriză, cremos, fin şi nemaipomenit de gustos, în culori vii, adorat de copii.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, originale, deosebite si delicioase. Tort de ciocolata cu bile din cocos

INGREDIENTE Tort de ciocolata cu bile din cocos

Pentru bilele de cocos:
• 250 g Ricotta (sau altă cremă de brânză nesărată)
• 50 g zahăr pudră
• 1 gălbenuş de ou www.simonacallas.com
• 20 g amidon
• 150 g fulgi de nucă de cocos
• 1 linguriţă extract de vanilie
• colorant alimentar: turcoaz, rose, galben, vernil
Pentru blat:
• 3 ouă
• 100 g zahăr pudră
• 100 g unt moale www.simonacallas.com
• 100 g smântână
• 1 linguriţă extract de portocale
• 1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu
• 40 g cacao neagră
• 150 g făină
Pentru cremă:
• 200 g ciocolată neagra www.simonacallas.com
• 100 g smântână pentru frişcă
• 25 g zahăr
  
Tort de ciocolata cu bile din cocos

PREPARARE Tort de ciocolata cu bile din cocos

Preparare bile de cocos: Ricotta se mixează ca să se omogenizeze, se adaugă zahărul şi se continuă mixarea până când se capătă consistenta unei creme. Se încorporează amidonul, gălbenuşul, extractul de vanilie şi se amestecă bine. www.simonacallas.com Se împarte compoziţia în 4 părţi egale şi fiecare parte se colorează foarte uşor în nuanţe diferite. Am folosit colorant alimentar sub formă de gel, am înmuiat vârful unei scobitori (2-3 mm, nu mai mult) în colorant, am şters scobitoarea de cremă şi apoi am omogenizat cu mixerul.
prajitura de casa copii

negresa pufoasa blat negru umed simplu retete usoare prajitura de casa rapida simpla delicioasa pentru copii

Din crema de cocos se formează bile de dimensiuni aproximativ egale (circa 10-12 g fiecare bilă), care se aşază pe un platou/tocător acoperit cu folie de aluminiu şi se dau la congelator pentru câteva minute (nu mai mult).
Preparare blat: Se preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius şi se pregătesc cele două forme de copt – se ung cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Făina, bicarbonatul şi cacao se cern. www.simonacallas.com Untul se freacă bine cu zahărul, până rezultă o cremă fină. Se adaugă ouăle pe rând, omogenizând după fiecare; apoi extractul de portocale şi smântâna. La sfârşit se încorporează amestecul uscat (făina+cacao). Compoziţia rezultată se împarte în două părţi egale.
Tort de ciocolata cu bile din cocos

negresa pufoasa blat negru umed simplu retete usoare prajitura de casa rapida simpla delicioasa pentru copii

Se ia cu lingura din compoziţie şi se întinde un strat subţire în forma de copt. Se aşază bilele, destul de aproape unele de altele dar fără să se atingă. Se pune deasupra restul de compoziţie, tot cu lingura, şi se nivelează cu o spatulă. La fel se procedează cu cea de-a doua formă de copt.
blat umed pufos cacao
  retete usoare prajitura de casa rapida simpla delicioasa pentru copii
Se introduc tăvile în cuptor şi se coc timp de 20-25 minute (se verifică mijlocul blaturilor, să fie elastic, nu moale). Se scot tăvile din cuptor şi se lasă să se răcească.
Preparare ganache de ciocolată neagră: Smântâna şi zahărul se dizolvă şi se încălzesc la microunde până aproape de fierbere, apoi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi mici. www.simonacallas.com Se lasă câteva minute, apoi se amestecă până se topeşte toată ciocolata şi se omogenizează. 

ganache ciocolata

 Se lasă deoparte, la temperatura camerei, până se răceşte şi începe să se îngroaşe.  

 Tort de ciocolata cu bile din cocos 4

ASAMBLARE Tort de ciocolata cu bile din cocos

Asamblarea este extrem de simplă. Peste primul blat se întinde jumătate din cremă, se acoperă cu cel de-al doilea blat peste care se întinde restul de cremă. www.simonacallas.com Eu am presărat deasupra un amestec de nonpareils în nuantele folosite pentru colorarea bilelor – roz, galben, verde şi turcoaz. Se poate servi imediat (noi aşa am făcut). Ce rămâne (dacă rămâne) se păstrează la rece.      

       Tort de ciocolata cu bile din cocos 5

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?