5
(26)

Tort Entremet cu lamaie si mure tort galben si mov entremet reteta tort cu lamaie tort cu mure mousse de mure jeleu de mure tort de vara tort racoritor tort mousse tort fructe

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort Entremet cu Lamaie si Mure

Tort Entremet cu lamaie si mure – by Simona Callas

Iubesc culorile şi îmi plac contrastele. Galben şi violet e o combinaţie la care m-am tot gândit. Cândva, culorile complementare nu erau permise alături, mai ales în design şi artele vizuale, se spunea că se anulau reciproc. Fiindcă erau poziţionate vis-a-vis unele de celelalte pe paleta culorilor, se considera că erau imposibil de adus împreună. Ca Soarele şi Luna. De atunci, lucrurile s-au schimbat, şi ne este permis să ne jucăm cu ele. Pentru mine, culorile reprezintă cea mai luminoasă şi mai veselă parte a vieţii. Nu aş putea trăi fără ele. Pe lângă aspectul estetic, culorile oferă putere, aduc optimism şi fericire.

***

Mi-am imaginat acest desert pornind de la culorile violet şi galben, aşa că m-am gândit la mure şi lămâi. A rezultat un desert delicat şi plăcut la gust; aromele s-au completat perfect şi desigur efectul vizual e grozav.
Tortul are diametrul de 17 cm. Am avut mure congelate dar pot fi folosite la fel de bine şi cele proaspete. Acest Tort Entremet cu lamaie si mure necesită ceva timp pentru preparare, eu l-am făcut şi asamblat cu o zi înainte de a-l glasa.
Tort Entremet cu Lamaie si Mure

INGREDIENTE Tort Entremet cu lamaie si mure – by Simona Callas

***

► Pentru genoise de migdale:
• 2 albuşuri
• 2 gălbenuşuri
• 50 g zahăr tos www.simonacallas.com
• 50 g făină de migdale
• 100 g făină de grâu
• coaja şi sucul de la ½ lămâie medie
***
► Pentru jeleul de mure:
• 100 g mure
• 150 ml apă
• 100 g zahăr www.simonacallas.com
• 1 lingură suc proaspăt de lămâie
• 8 g gelatină pudră
► Pentru mousse de mure:
• 200 g mure
• 200 g zahăr tos www.simonacallas.com
• 2 linguri suc proaspăt de lămâie
• 250 g smântână pentru friscă
• 7 g gelatină pudră
***
► Perntru glazura de lămâie şi ciocolată albă:
• sucul proaspăt de la o lămâie
• 50 g zahăr tos
• 10 g gelatină pudră www.simonacallas.com
• 50 ml sirop de glucoză
• 250 g smântână pentru frişcă
• 150 g ciocolată albă, mărunţită
• un strop de colorant alimentar galben
Tort Entremet cu Lamaie si Mure

PREPARARE Tort Entremet cu lamaie si mure – by Simona Callas

► Preparare genoise de migdale: O tavă de copt rotundă (diametru de circa 18 cm) se tapetează cu hârtie pergament (sau hârtie de copt). Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, coaja şi sucul de lămâie, migdalele. Albuşurile se bat cu un praf de sare până când se fac spumă, apoi se toarnă peste gălbenuşuri şi se omogenizează cu o spatulă. www.simonacallas.com  La sfârşit se încorporează făina, tot cu spatula. Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace timp de 15 minute, până se rumeneşte uşor şi devine elastică la atingere. Se ia tava din cuptor, se lasă  se răcească, apoi se  scoate blatul şi se îndepărtează hârtia de copt. www.simonacallas.com

***

► Preparare jeleu de mure: Gelatina se dizolvă în 50 ml apă. Murele se procesează în blender, se amestecă cu apa, sucul de lămâie, zahărul; se pun într-o crăticioară pe foc până când  se dizolvă zahărul iar amestecul începe să fiarbă. www.simonacallas.com Se ia de pe foc, se strecoară. Gelatina se încălzeşte la microunde câteva secunde, să se topească, apoi se adaugă în mixtura de mure şi se amestecă bine, să se omogenizeze. Se toarnă compoziţia într-un inel de copt cu diametrul de 15 cm şi se pune în congelator pentru circa 30 minute.

Tort Entremet cu lamaie si mure

 ► Preparare mousse de mure: Murele procesate în blender, zahărul şi sucul de lămâie se fierb la foc mediu, amestecând ocazional, până când se leagă. Între timp, gelatina se dizolvă în 50 ml apă şi se lasă 15 minute să se hidrateze. www.simonacallas.com Când gemul e gata, se ia de pe foc. Gelatina se topeşte la microunde şi se amestecă în gem. Se lasă să se răcească complet. Se bate frişca cu mixerul, apoi se încorporează câte o lingură  de gem, omogenizând cu o spatulă. www.simonacallas.com
În acest moment, se montează tortul. În tava rotundă în care a fost copt blatul, se asază pe rând: blatul, jumătate din mousse de mure, jeleul, restul de mousse. Se nivelează şi se dă la rece pentru câteva ore (ori peste noapte).
mousse

 ***

► Preparare glazura de lămâie cu ciocolată albă: Gelatina se dizolvă în sucul de lămâie. Smântâna, zahărul, siropul de glucoză şi colorantul se pun într-un vas la foc mic până aproape de fierbere. www.simonacallas.com Se încorporează gelatina (lichefiată la microunde) şi se omogenizează, apoi se toarnă totul peste ciocolată şi se amestecă bine cu un tel în formă de pară, până când se dizolvă ciocolata şi compoziţia devine omogenă. Se lasă să se răcească şi când a ajuns la temperatura camerei, se toarnă peste tort. Glazura se prepara ca aici. www.simonacallas.com
Se păstrează la rece până la servire.
***
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
 
mousse

***

Tort Entremet cu lamaie si mure

***

 TTort Entremet cu lamaie si mure tort galben si mov entremet reteta; tort cu lamaie tort cu mure mousse de mure jeleu de mure; tort de vara tort racoritor tort mousse tort fructe. Tort Entremet cu lamaie si mure tort galben si mov entremet reteta; tort cu lamaie tort cu mure mousse de mure jeleu de mure; tort de vara tort racoritor tort mousse tort fructe. A L B - 1

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?