0
(0)

Tort-majorat-in-forma-de-18-1

 
Tort majorat in formă de 18
Am făcut acest Tort majorat pentru un tânăr deosebit, un băiat cuminte şi frumos, care a împlinit vârsta majoratului. Modelul nu e creat de mine, este cel ales de sărbătorit şi pe care l-am găsit la Kylie, o fată foarte talentată din Australia, care face nişte torturi de excepţie.
 
Tortul majorat in formă de 18 este compus după reţeta de la Tortul cu banane, ciocolată şi Nutella. Am însiropat totuşi puţin blatul, de data aceasta, cu un sirop de caramel – deşi rămân la convingerea că nu era nevoie.
Tort-majorat-in-forma-de-18-2

Fondantul care se întinde superb, fără cute şi fără fisuri, şi care e delicios la gust, l-am făcut după reţeta mea de fondant.  Acoperirea cu fondant pentru acest Tort majorat in formă de 18 mi-a dat mari emoţii, pentru că în etapa de cercetare am aflat că multă lume se teme de torturile în formă de cifre. Au colţuri şi curburi interioare şi exterioare, multe dintre ele foarte strânse şi dificil de netezit. E drept, am avut norocul de data asta cu cifre mai facile, dar tot m-am temut, din cauză că nu am mai îmbrăcat în fondant decât torturi rotunde, nu aveam experienţă la colţuri sau unghiuri. Fondantul meu m-a ajutat enorm, pentru că am putut să îmbrac cele două cifre ale tortului în aşa fel încât să arate impecabil, după cum se observă şi din fotografii. Tortul a ieşit frumos. Şi, cu această ocazie, m-am convins că, în asemenea situaţie, tot ce ai nevoie sunt un fondat de bună calitate şi multă răbdare.

Tort-majorat-in-forma-de-18-3
Am lucrat cu multă plăcere şi entuziasm la acest tort. Am apucat să văd încântarea familiei sărbătoritului, atunci când l-au primit. Sper că şi invitaţilor le-au plăcut atât aspectul cât şi gustul. Pentru că, aşa cum am mai spus, acest tort – cu banane, ciocolată şi Nutella – e divin. 
 
Tort-majorat-in-forma-de-18-4

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?