5
(78)

Oreo Dream Extreme Cheesecake reteta tort cu ciocolata biscuiti oreo mousse oreo cheesecake cu oreo The Cheesecake Factory recipe copycat crema de branza crema de ciocolata cheesecake la cuptor cheesecake copt biscuiti ciocolata mousse oreo frisca ganache ciocolata amaruie

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Oreo Dream Extreme Cheesecake

Oreo Dream Extreme Cheesecake by Simona Callas

Oreo Dream Extreme Cheesecakeacest desert, inspirat după modelul văzut la The Cheesecake Factory, e un fel de tort-cheesecake-entremet care poate fi încadrat fără ezitare în categoria „porn food”– pentru că e decadent, luxuriant şi are un gust divin.
***
Acest tort conţine 4 straturi cu texturi diferite: blat umed ciocolatos, cremă de ciocolată, cheesecake, mousse de ciocolată albă; e îmbrăcat în ciocolată şi e incredibil de savuros. Cel mai bun cheesecake pe care l-am mâncat vreodată.
***
Nu am respectat reţeta tortului de la The Cheesecake Factory, pentru simplul motiv că nu o cunosc – există variante „copy cat” care circulă pe internet, dar mă îndoiesc că vreuna dintre ele e cea originală, care este un secret bine păzit. Eu am încercat să reproduc designul minunăţiei intitulate Oreo Dream Extreme Cheesecake şi am reconstituit straturile după ideile şi reţetele mele. Nu ştiu ce gust are originalul, dar ceea ce mi-a ieşit mie e demenţial 🙂
***

Oreo Dream Extreme Cheesecake

 INGREDIENTE Oreo Dream Extreme Cheesecake by Simona Callas

 
(pentru un tort cu diametrul de 17 cm, 8-10 porţii)
 
Blatul de ciocolată
50 g ciocolată neagră
• 50 g unt moale
• 100 g zahăr granulat
• 1 ou mare www.simonacallas.com
• 1 vârf linguriţă cardamom măcinat
• 1 lingură suc de portocală
• 60 g smântână (obisnuită, fermentată)
• 90 g făină albă
• 30 g cacao neagră
• ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
• 60 ml apă fierbinte
 
Ganache de ciocolată
300 g ciocolată neagră
• 200 g smântână pentru frişcă (30-35% grasime)
• 2 linguri zahăr
 
Oreo Cheesecake
• 250 g cremă de brânză Philadelphia
• 50 g zahăr pudră
• 50 g smântână (obisnuită, fermentată)
• 2 ouă
• 1 lingură făină www.simonacallas.com
• 1 linguriţă extract de vanilie
• 8 biscuiţi Oreo sandwich întregi
 
Oreo Mousse
• 4 g gelatină pudră
• 60 ml lapte
• 50 g ciocolată albă
• 1 gălbenuş de ou www.simonacallas.com
• ½ linguriţă extract de vanilie
• 150 g smântână pentru frişcă (30-35%)
• 1 linguriţă zahăr pudră
• 4 biscuiţi Oreo sandwich sfărâmaţi
 
Decor:
• 100 g spărtură de ciocolată
• 100 g frişcă bătută
• biscuiţi Oreo (opţional)
 
Oreo Dream Extreme Cheesecake 3
 

PREPARARE Oreo Dream Extreme Cheesecake by Simona Callas

***

Blatul de ciocolată

Se pregăteşte o formă de copt rotundă cu diametrul de circa 17 cm, care se unge cu unt şi se tapetează la bază cu un disc din hârtie de copt. Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Făina, cacao şi bicarbonatul se cern împreună. Ciocolata se topeşte la microunde. Apa se pune la fiert într-un ibric. www.simonacallas.com Untul se mixează cu zahărul până se obţine o cremă. Se adaugă în ordine, omogenizând după fiecare: oul, sucul de portocală, cardamomul,  ciocolata topită; apoi amestecul uscat alternând cu smântâna. La sfârşit se adaugă apa fierbinte. Se omogenizează bine şi se toarnă compoziţia în forma de copt. 
 
Blat negru umed
 
Se introduce în cuptor pentru  20 minute. Când e gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească. Apoi se extrage blatul din tavă şi se pune pe un grătar. 
 
Blat negru umed
 
După ce se răceşte complet, se decupează partea de sus (capacul) în aşa fel încât blatul să fie perfect orizontal.
 

Ganache de ciocolată

Smântâna pentru frişcă şi zahărul se amestecă şi se încălzesc până aproape de fierbere, apoi se toarnă peste ciocolata tocată (sau ruptă în bucăţi mai mici). www.simonacallas.com
 
Ganache ciocolata
 
Se lasă câteva minute să se înmoaie ciocolata, apoi se amestecă cu un tel în formă de pară până când se topeşte ciocolata şi se  omogenizează crema. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.
 

Oreo Cheesecake

Se pregăteşte o formă de copt cu diametrul de 17 cm, care se unge cu unt şi se tapetează la bază cu un disc din hârtie de copt. Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Brânza se mixează cu zahărul până devine cremoasă. Se adaugă oul, smântâna, făina, vanilia, se omogenizează. www.simonacallas.com Se toarnă în forma de copt 1/3 din compoziţie. Se aşază biscuiţii, apoi se toarnă restul de compoziţie. 
 
reteta cheesecake cu oreo
 
Forma se introduce într-o tavă în care se toarnă apă fierbinte. Coacerea la bain-marie va face ca cheesecake-ul să fie cremos şi să se coacă repede şi frumos. www.simonacallas.com În 20 de minute va fi gata. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească, apoi se pune la frigider pentru minim 2 ore, până se leagă suficient ca să poată fi extras din formă fără să sufere daune. 
 
cheesecake la cuptor reteta
 
Se trece cu lama unui cuţit pe margini şi se răstoarnă pe un platou. Hârtia de copt de la baza formei va face ca cheesecake-ul să se desprindă cu uşurinţă.
 
cheesecake la cuptor
 
 

Oreo Mousse

Gelatina se hidratează în puţin lapte. Restul de lapte se încălzeşte, se amestecă cu gălbenuşul şi extractul de vanilie. Gelatina hidratată se încălzeşte 3-4 secunde la microunde, pentru a se lichefia, apoi se amestecă cu crema. www.simonacallas.com Ciocolata albă se topeşte (la microunde sau la bain-marie) şi se adaugă peste cremă. Se omogenizează. Frişca se bate cu zahărul pudră, apoi se încorporează în cremă, cu ajutorul unei spatule de silicon. La sfârşit se adaugă biscuiţii Oreo.
 
 

MONTARE Oreo Dream Extreme Cheesecake by Simona Callas

La baza unui inel reglabil se aşază blatul de ciocolată. Peste el se întinde 1/3 din crema ganache de ciocolată. Peste cremă se aşază cheesecake-ul cu Oreo, iar deasupra se toarnă mousse-ul de ciocolată cu Oreo. 
 
mousse oreo
 
Se dă la rece pentru câteva ore (de preferat peste noapte) . A doua zi se desprinde inelul reglabil – se trece uşor cu lama unui cuţitaş de jur împrejur, doar în partea superioară, cu mousse-ul de Oreo, pentru că straturile de dedesubt nu se lipesc de inel. 
 
Oreo Dream Extreme Cheesecake h
 
Crema ganache rămasă se încălzeşte puţin la microunde pentru a se înmuia, 3-4 linguri se folosesc pentru a îmbrăca pereţii tortului, apoi se presară spărtură de ciocolată. 
 
Oreo Dream Extreme Cheesecake i
 
Cu restul de ganache se decorează partea de sus a tortului.  Se păstrează la rece până la servire. Se decorează, după preferinţă, cu frişcă şi/sau biscuiţi Oreo.
***
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas; unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial; unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
***
Oreo Dream Extreme Cheesecake

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?