0
(0)
Pandispan cu nuca reteta blat de tort cu nuca prajitura cu nuca; cel mai bun blat de tort cel mai bun pandispan cu nuca alune migdale.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL

PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Pandispan cu nuca by Simona Callas

 
Pentru un tort (sau o prăjitură) de mare angajament, acest Pandispan cu nuca e ceea ce conferă oricărui desert eleganţa şi gustul de sărbătoare. Fiind pandişpan – adică uscat, deoarece nu conţine grăsimi – se pretează foarte bine la însiropare. Nuca este un ingredient pe cât de valoros, pe atât de pretenţios în aluaturi şi trebuie folosită cu atenţie. Prea multă nucă, va îngreuna compoziţia şi va împiedica expansiunea (creşterea). Acesta este un aspect esenţial, având în vedere că la pandişpan nu se folosesc afânători (praf de copt ori bicarbonat). El va creşte minunat şi va fi aerat şi pufos, datorită bezelei încorporate.
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
pandispan-cu-nuca-3

Ingrediente Pandispan cu nuca by Simona Callas

(pentru un blat cu diametrul de circa 18 cm)
• 3 ouă întregi (de mărime medie)
• 2 albuşuri (mărime medie)
• 150 g zahăr granulat (tos) www.simonacallas.com
• 100 g făină albă, cernută
• 100 g nucă măcinată
• sucul şi coaja de la ½ lămâie medie
• un praf de sare
pandispan-cu-nuca-4
  

Preparare Pandispan cu nuca by Simona Callas

Se pregăteşte o tavă (sau o crăticioară) rotundă cu diametrul de circa 18 cm: se unge cu unt şi se tapetează la bază cu hârtie de copt. Eu am folosit un inel de copt din inox, pe care l-am aşezat pe folie din aluminiu, ale cărei margini le-am ridicat pe exteriorul pereţilor inelului. www.simonacallas.com Nu am mai pus hârtie de copt, şi doar am uns pereţii inelului cu puţin unt.
Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius, pe funcţia cu ventilaţie.
Gălbenuşurile de la cele 3 ouă se mixează cu o lingură cu vârf din zahăr (cam 25 g), până se dizolvă zahărul şi se obţine o cremă. www.simonacallas.com Se adaugă coaja de lămâie şi se dă deoparte.
 
 
Cele două albuşuri, împreună cu albuşurile de la cele 3 ouă întregi, se bat cu un praf de sare până când se spumează. www.simonacallas.com Apoi se adaugă alternativ câte puţin din zahăr, respectiv din sucul de lămâie, şi se mixează la viteză mare, până când se obţine o bezea tare, iar zahărul e dizolvat complet.
 
 
Crema de gălbenuşuri se încorporează în bezea, în trei reprize, alternând cu făina, şi amestecând uşor, cu o spatulă, de jos în sus. La final se adaugă nuca măcinată şi se omogenizează, tot cu spatula.
 
 
Blat de tort cu nuca
 
Se toarnă compoziţia în tava pentru copt. www.simonacallas.com Se nivelează şi se introduce la cuptor pentru circa 25 minute (se verifică centrul cu scobitoarea).
 

***

 Când e gata, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcorească 15 minute, apoi se scoate blatul şi se înlătură hârtia de copt (sau folia de aluminiu).
 
 
 După ce se răceşte complet, blatul se poate tăia.
pandispan-cu-nuca-2

NOTE (sfaturi pentru un pandişpan reuşit):

• Este important ca ingredientele să fie toate la temperatura camerei.
• Zahărul din compoziţie trebuie să fie complet dizolvat. Prin urmare, gălbenuşurile se mixează cu zahărul până când acesta se topeşte . De asemenea, în bezea nu trebuie să se mai simtă granule de zahăr. Bezeaua trebuie să stea băţ (dacă întoarcem vasul cu gura în jos, aceasta să nu cadă).
• Încorporarea cremei de gălbenuşuri, a făinii şi a nucilor în bezea se face fără grabă, cu mişcări ample şi lente, fără însă a amesteca prea mult (pentru că iese aerul din compoziţie şi aceasta se lasă).
• Se poate face şi fără gălbenuşuri, în acest caz, tot zahărul din reţetă se pune în bezea. Eu am preferat să pun gălbenuşuri, pentru un plus de savoare.
• Nu se coace excesiv! La testul scobitorii, aceasta trebuie să fie fără compoziţie necoaptă lipită, ci doar uşor umedă
• Se aşteaptă răcirea completă a blatului în tava în care a fost copt şi abia apoi se scoate din tavă
• Neapărat se foloseşte hârtie de copt la baza tăvii
 
 Pandispan cu nuca reteta blat de tort cu nuca prajitura cu nuca; cel mai bun blat de tort cel mai bun pandispan cu nuca alune migdale.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?