5
(15)

Entremet cu fistic zmeura si ciocolata alba reteta tarta cu fistic mousse de fistic mousse de zmeura mousse de ciocolata tort cu ciocolata tort de ciocolata si zmeura tort cu fistic mousse de zmeura mousse de ciocolata alba tort entremet  cu fructe de padure nuci prajituri de cofetarie prajituri de casa cu nuca si fructe

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Entremet cu fistic zmeura si ciocolata alba by Simona Callas

Mi-am imaginat acest tort Entremet cu fistic, zmeura si ciocolata alba în trei culori pe care le iubesc mult: roz, verde şi între ele, delicat, alb – fiecare cu aromă proprie: blat-biscuit din fistic şi migdale, semisfere din mousse de ciocolată albă cu aromă de vanilie şi mousse de zmeură puternic parfumat; îmbrăcat în glazură de ciocolată şi decorat simplu, cu un perete din ciocolată roz şi fistic tocat. Pentru o zi caldă şi însorită, cum au fost cele din ultima vreme la noi, deşi e toamnă, acest Entremet cu fistic, zmeura si ciocolata alba este un  desert cremos şi răcoritor, care a venit ca un balsam.
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

 

Entremet cu fistic zmeura si ciocolata alba

 Ingrediente Entremet cu fistic zmeura si ciocolata alba by Simona Callas

(pentru un tort cu 21 cm diametru şi înălţime de 3,5 cm)
Dacquoise cu fistic
• 3 albuşuri de ou (cca 90 g)
• 50 g zahăr granulat
• 20 g fistic măcinat www.simonacallas.com
• 30 g făină de migdale
• 20 g făină albă de grâu
• un strop colorant verde (opţional)
Mousse de ciocolată albă
• 60 g ciocolată albă
• 2 gălbenuşuri www.simonacallas.com
• 100 ml lapte integral
• 1/2 linguriţă extract de vanilie
• 5 g gelatină pudră
• 150 g frişcă bătută şi îndulcită
Mousse de zmeură
• 350 g zmeură
• 3 linguri de zahăr www.simonacallas.com
• 6 g gelatină pudră
• 200 g friscă bătută şi îndulcită
Glazura
• 10 g gelatină pudră
• 30 g zahăr granulat
• 30 ml sirop de glucoză www.simonacallas.com
• 200 ml smântână pentru frişcă
• 120 g ciocolată albă mărunţită
• un strop colorant verde (opţional)
Decor:
• 50 g ciocolată roz (eu am avut tasty melts cu aromă de căpşuni)
• 50 g fistic tocat
Entremet cu fistic zmeura si ciocolata alba
 

 Preparare Entremet cu fistic zmeura si ciocolata alba by Simona Callas

Dacquoise de fistic 

 Dacquoise este un blat având la bază albuş de ou, zahăr şi migdale, la care se pot adăuga fistic, nucă sau cacao. 
Se pregăteşte o formă de copt rotundă cu diametrul de 21 cm care se tapetează cu hârtie de copt. www.simonacallas.com Se încălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius. Fisticul măcinat, făina de migdale şi făina de grâu se cern împreună. 



Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul treptat şi se bat în continuare cu viteză mare (ca să încorporeze aer), până când se dizolvă zahărul şi se obţine o bezea tare. www.simonacallas.com În acest moment se adaugă colorantul şi se mai mixează de câteva ori, să se omogenizeze. Amestecul uscat se adaugă peste bezea şi se încorporează cu o spatulă, de jos în sus, cu mişcări ample şi mai lente, ca să nu iasă aerul din bezea. 


Compoziţia se toarnă în forma de copt pregătită, se nivelează şi se introduce în cuptor pentru circa 10 minute. www.simonacallas.com Când e gata, se lasă să se răcorească, apoi se scoate blatul din tavă şi se pune pe un grătar.

 

Mousse de ciocolată albă 

Gelatina se pune la înmuiat în 20 ml apă rece (pentru 10-15 minute). Ciocolata se topeşte la microunde. Gălbenuşurile se amestecă bine cu extractul de vanilie. www.simonacallas.com Laptele se înfierbântă şi se toarnă încet, în fir subţire, peste gălbenuşuri, amestecând energic. Gelatina hidratată se pune câteva secunde la microunde, să se lichefieze, apoi se adaugă în crema de gălbenuşuri şi se omogenizează. Se încorporează şi ciocolata topită şi se lasă deoparte până când ajunge la temperatura camerei. La sfârşit se încorporează frişca bătută. 


Compoziţia se pune în formele de semisfere care apoi se introduc în congelator pentru minim 2 ore (până îngheaţă, ca să poată fi scoasă din forme). www.simonacallas.com

 

Mousse de zmeură 

 Zmeura se procesează în blender, se amestecă cu zahărul şi se fierbe până când se leagă ca un gem (cam 1 oră). Gelatina se pune la înmuiat în 25 ml apă rece pentru circa 15 minute. www.simonacallas.com După ce s-a hidratat, se lichefiază (3-4 secunde la microunde) şi se toarnă în gemul de zmeură; se omogenizează. Se lasă să se răcească şi, când a ajuns la temperatura camerei, se încorporează frişca bătută.  

 

Glazura 

 – se prepară numai după ce se scoate tortul din formă!

Gelatina se pune la înmuiat în 50 ml apă rece. Smântâna pentru frişcă, zahărul, glucoza, colorantul se amestecă şi se pun pe foc mic, până se înfierbântă, apoi se toarnă peste ciocolată şi se amestecă până se topeşte ciocolata şi se obţine o compoziţie omogenă. www.simonacallas.com Gelatina se lichefiază la microunde câteva secunde, se toarnă peste compoziţie şi se amestecă. Glazura se lasă la temperatura camerei până când începe să se lege uşor, apoi se toarnă peste tort.     

Entremet cu fistic zmeura si ciocolata alba

MONTARE Entremet cu fistic zmeura si ciocolata alba

La baza unei forme cu pereţi detaşabili (sau a unui inel ajustabil) se pune blatul de fistic. Se toarnă un strat subţire de mousse de zmeură, apoi se aşază semisferele din mousse de ciocolată albă, una lângă alta, începând din centru. www.simonacallas.com Se toarnă restul de mousse de zmeură şi se nivelează. Se introduce tortul în frigider pentru câteva ore (de preferat peste noapte). După ce gelatina şi-a făcut efectul şi tortul s-a legat, se scoate din formă, se pune pe un grătar şi se glazurează.

tort cu fructe de padure nuca 

Pentru peretele din ciocolată roz am folosit fâşii din folie PVC pe care am întins ciocolata topită. www.simonacallas.com Am ataşat foliile de tort, cu ciocolata spre interior şi am lăsat la frigider până s-a întărit ciocolata, apoi am desprins foliile. Înainte de servire, am presărat fistic tocat. Acest Entremet cu fistic, zmeura si ciocolata alba e delicios si impresionant. entremet

tort cu fructe de padure nuca 

Entremet cu fistic zmeura si ciocolata alba

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?