5
(13)

.Prajitura de ciocolata Mooncake – Prajitura Prieteniei – bomboane de ciocolata – praline de ciocolata; nuga alune ciocolata plastica facuta acasa; prajitura de casa miniprajituri; desert ciocolata.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Prajitura de ciocolata Mooncake

Prajitura de ciocolata Mooncake – Prajitura Prieteniei – by Simona Callas

În acest weekend în China şi Vietnam este celebrat Festivalul Lunii, prilej cu care etnicii omonimi prepară şi se delectează cu nişte prăjiturele speciale denumite Mooncakes. Pentru că am forme speciale, am pregătit şi eu câteva astfel de prăjituri. Ale mele nu sunt tradiţionale decât ca design, pentru că nu am folosit umplutura specifică (pastă de fasole roşie, gălbenuş de ou sau pastă de pandan) şi nici aluatul specific, ce conţine „golden syrup”, făină de orez şi apă alcalină. Dar sunt atât de drăgălaşe şi de originale, încât nu ne-am bucurat mai puţin să le gustăm.
Eu le-am preparat simplu, dintr-un miez de nuga cu alune şi le-am învelit în ciocolată. În acest fel, le-am preparat rapid, uşor şi nu a fost nevoie de coacere. Am mai făcut Mooncakes din ciocolată, le găsiţi aici.

Prajitura de ciocolata Mooncake

Ingrediente Prajitura de ciocolata Mooncake by Simona Callas

(pentru 10 buc)
• 150 g nuga cu alune www.simonacallas.com
• 200 g ciocolată plastică
Prajitura de ciocolata Mooncake
***

Preparare Prajitura de ciocolata Mooncake by Simona Callas

Nuga poate fi făcută în casă – găsiţi o reţetă aici. Eu am avut cumpărată şi era păcat să nu o folosesc.
 
Ciocolata plastică, de asemenea, poate fi cumpărată de-a gata sau homemade. Eu am preparat-o astfel: 200 g ciocolată neagră am rupt-o bucăţele şi am topit-o la microunde. www.simonacallas.com Apoi am pus la microunde 100 g sirop de glucoză (se poate folosi si miere) până s-a încălzit.
Am turnat glucoza peste ciocolata topită şi am amestecat energic, până s-au omogenizat. A rezultat un bulgăre ferm de ciocolată plastică, pe care l-am întins uşor, l-am înfăşurat în folie alimentară şi l-am lăsat pe masă (pe blatul de granit) o oră, după care a fost gata de folosit.
bomboane fondante nuga

***

Din nuga am tăiat bucăţele de câte 15 g fiecare, pe care le-am modelat în palme să formez bile. www.simonacallas.com Ciocolata plastică am întins-o cu sucitorul în strat de circa 3 mm grosime şi am decupat discuri cu diametrul de 6,5 cm. 
Bomboane fondante nuga
 
În mijlocul fiecărui disc am pus o bilă de nuga. şi am adus marginile ciocolatei împreună, în aşa fel incât să îmbrace în totalitate bila de nuga. www.simonacallas.com A rezultat o bilă mai mare, cu diametrul de circa 4 cm, pe care am introdus-o în forma specială (pe care o gasiti la magazinele cu chinezarii sau online aici) şi am format Mooncakes.
Prajitura de ciocolata Mooncake
Se pastreaza in loc racoros si uscat, pana la servire. Pot constitui un cadou deosebit.
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Prajitura de ciocolata Mooncake

Prajitura de ciocolata Mooncake – Prajitura Prieteniei – bomboane de ciocolata – praline de ciocolata; nuga alune ciocolata plastica facuta acasa; prajitura de casa miniprajituri; desert ciocolata.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?