5
(22)

Macarons cu lavanda reteta pas cu pas macarons perfecti cum se fac macarons cu ciocolata alba reteta macarons cu bezea frantuzeasca reteta perfecta de macarons reteta simpla macarons bezele frantuzesti  

 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Macarons cu lavanda si ciocolata alba

 

Macarons cu lavanda by Simona Callas

Nişte bijuterii rafinate sunt macarons, o trataţie dulce demnă de orice eveniment, oricât de pretenţios ar fi; şi credeţi-mă că nu e nevoie de abilităţi speciale sau de vreun talent exceptional pentru a le prepara. Am nişte folii de silicon speciale pentru macarons. Le-am cumpărat de la un chioşc de ziare cu modica sumă de 3 lei; şi vreau să vă arăt că sunt foarte bune; deşi există „părerologi” care afirmă contrariul. Dacă e ieftin nu înseamnă că nu e bun. Mie îmi sunt foarte comode aceste folii; pentru că nu mai trebuie să pierd timp cu desenatul cercurilor pe hârtia de copt. În plus, cerculeţul indentat ajută ca macarons să-şi păstreze forma, pentru că ţine compoziţia în spaţiul delimitat.
Am vrut să fac macarons cu lavandă, pentru că ador culoarea lavandei, iubesc parfumul ei şi pentru că lavanda (sau levănţica) mi se pare un ingredient special în cofetărie; rafinat şi chiar aristocratic, de o eleganţă aparte. Puteţi folosi planta proaspătă, uscată sau ulei esenţial. Cred că există şi esenţă alimentară cu aromă de lavandă; dar eu am avut flori uscate şi ulei şi am decis să le folosesc. Cred că puteam să pun o linguriţă de flori uscate, măcinate în compoziţia pentru macarons; dar gândul acesta mi-a venit târziu. Ulei de lavandă – şi în general esenţele uleioase – nu se adaugă în macaronaj, pentru că afectează textura bezelei. În schimb, am aromatizat crema de ciocolata, fără teamă. Macarons cu lavanda

 Macarons cu lavanda

În ceea ce priveşte ingredientele, dacă folosiţi ulei esenţial de lavandă, aveţi grijă să fie din cel care poate fi ingerat. Eu l-am cumpărat de la un magazin naturist şi scrie clar pe el că poate fi administrat intern. Florile proaspete de lavandă au aroma mult mai puternică şi probabil că nu ar mai fi fost nevoie de ulei esenţial. Eu am avut flori uscate de data aceasta.
A L B
Din compoziţia pe care o voi prezenta mai la vale, mi-au ieşit 48 de cochilii (24 macarons).
Macarons cu lavanda si ciocolata alba

A L B

Ingrediente Macarons cu lavanda by Simona Callas
A L B

► Pentru macarons:
• 160 g zahăr pudră
• 115 g făină de migdale www.simonacallas.com
• 100 g albuşuri (3 albuşuri de la ouă de dimensiuni medii)
• un praf de sare
• 50 g zahăr fin
• un strop colorant alimentar violet (opţional)
A L B
► Pentru ganache de ciocolată:
• 170 g ciocolată albă www.simonacallas.com
• 80 g smântână pentru frişcă (neîndulcită)
• 2 linguri flori uscate de lavandă
• 1 strop ulei esenţial de lavandă
A L B
Macarons cu lavanda si ciocolata alba

Preparare Macarons cu lavanda by Simona Callas

Etapa 1

Tehnica de preparare pentru macarons şi câteva tipsuri le-am povestit aici (link).
Foliile de silicon le-am aşezat în tăvi.
A L B
Tip: Foliile de silicon trebuie să fie perfect curate şi uscate. Imediat după fiecare folosire, trebuie spălate cu atenţie, insistându-se în jurul cerculeţelor, să nu rămână resturi de bezea.
A L B
Zahărul pudră şi făina de migdale se amestecă bine şi se cern de 2-3 ori. Albuşurile (care trebuie să fie la temperatura camerei) se bat spumă cu un praf de sare; apoi se adaugă zahărul fin în 2-3 reprize şi se bat în continuare la viteză medie-mare până când se obţine o bezea care nu curge. www.simonacallas.com  În acest moment se adaugă colorantul (un vârf de scobitoare de colorant sub formă de gel sau un vârf mic de cuţit de colorant pudră) şi se mai mixează de câteva ori ca să se omogenizeze colorantul. Se adaugă în bezea amestecul uscat, în 2 tranşe, şi se încorporează cu o spatulă de silicon,. având grijă să se omogenizeze dar să nu se amestece prea mult,. pentru că se înmoaie compoziţia şi macarons nu vor mai forma faimosul picioruş. Aici găsiţi un videoclip în care se vede care trebuie sa fie consistenţa compoziţiei pentru macarons. Macarons cu lavanda

 ***

Etapa 2A L B

Se pune compoziţia într-o pungă de ornat prevăzută cu un dui rotund larg (1 cm). sau pur si simplu o pungă tăiată la un capăt. Se poşează în mijlocul fiecărui cerculeţ din folia de silicon (sau desenat pe hârtia de copt). www.simonacallas.com Se loveşte tava de masă de câteva ori, ca să iasă bulele de aer. Dacă la poşare s-au format moţuri, acestea se nivelează uşor cu o spatulă sau cu coada unei linguriţe.
Macarons cu lavanda
 
Macarons se lasă la odihnă până când suprafaţa lor devine uşor uscată, elastică la atingere dar nu se lipeşte de deget. În acest moment se pot introduce la copt. www.simonacallas.com Cuptorul trebuie să fie încins şi setat la 120 de grade pe funcţia cu ventilaţie (sau aproape de minim, la cuptorul pe gaz). Eu pornesc cuptorul la scurt timp după ce pun tăvile cu macarons la odihnă. Dacă aerul e uscat, macarons se usucă repede (în circa 20 minute);. dacă aerul e umed, poate să dureze şi o oră.
Macarons cu lavanda
 
Cochiliile se coc pentru circa 15 minute,. apoi se scot tăvile din cuptor. Foliile de silicon se trag pe o suprafaţă răcoroasă (cum ar fi un blat din granit, marmură sau piatră). şi se lasă să se răcească înainte de a desprinde cochiliile.
Macarons cu lavanda

 ***

Etapa 3

Pentru cremă, am încălzit smântâna cu florile de lavandă până aproape de fierbere şi am lăsat câteva minute să se infuzeze. Apoi am strecurat smântâna ca să înlătur florile de lavandă. www.simonacallas.com.  Am adăugat în smântână uleiul esenţial de lavandă,. am omogenizat, am încălzit din nou până aproape de fierbere;. apoi am turnat-o peste ciocolata ruptă în bucăţi mici. Am aşteptat 2-3 minute ca să se înmoaie ciocolata;. apoi am amestecat cu un tel mic în formă de pară până când s-a topit toată ciocolata şi s-a omogenizat. 
Macarons cu lavanda

Am pus compoziţia în frigider până când s-a răcit (cam 2 ore). Apoi am mixat 1-2 minute cu un mixer de mână. www.simonacallas.com Am obţinut astfel un ganache catifelat, pe care l-am pus intr-o pungă de ornat prevăzută cu un dui rotund larg (1 cm) şi am umplut macarons.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!! Retetele video, le puteti gasi pe canalul de Youtube  Simonacallas Delices. 

Macarons cu lavanda si ciocolata alba

A L B - 1

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?