0
(0)

 

 

Conuri din foietaj cu cremă de vanilie
Un dulce clasic, pe care îl ştim cu toţii din copilărie, sunt conurile din foietaj, cumetre bune cu cremşnitul, cu rulourile sau portofelele cu cremă de vanilie – toate sunt produse de patiserie care conţin aceleaşi ingrediente: aluat de foietaj şi cremă de vanilie. Combinaţia e delicioasă şi cuceritoare 🙂
Aluatul de foietaj poate fi cumpărat de-a gata sau, dacă timpul şi răbdarea ne sunt prieteni, poate fi preparat în casă. Eu am veşnic în congelator un pachet de foietaj, e colacul meu de salvare atunci când se anunţă musafiri în ultimul ceas şi trebuie să prepar un desert rapid şi elegant.
Crema de vanilie se prepară rapid, în 10-15 minute e gata cu tot cu perioada de pregătire şi măsurare a ingredientelor. Mai mult durează răcirea, dar dacă o punem în frigider, în 30 minute e tocmai bună de folosit.


Ingrediente conuri din foietaj cu cremă de vanilie
(pentru circa 12 buc)
• 500 g aluat foietaj
• 1 ou
• 1 lingură zahăr pudră pentru decor
Preparare conuri din foietaj cu cremă de vanilie
Aluatul de foietaj se lasă la dezgheţat la temperatura camerei, doar atât cât să poată fi despachetat fără să se rupă. Nu îl lăsaţi să se dezgheţe complet, pentru că se înmoaie şi devine foarte dificil de manevrat. Eu nu îl mai întind cu sucitorul. Patiserii francezi (creatorii acestui aluat) recomandă ca aluatul să fie doar despachetat şi utilizat ca atare. Dacă e întins prea mult, nu se mai coace atât de frumos în straturi, iese prea subţire şi sfărâmicios. Nici nu mai presar făină; fiind încă rece, se manevrează uşor, e în acelaşi timp şi solid şi maleabil. Se taie fâşii cu lăţimea de 1,5-2 cm care se înfăşoară în jurul formelor pregătite. 
 
Dacă nu avem forme speciale pentru conuri, putem improviza unele, din carton sau conuri de îngheţată îmbrăcate în folie de aluminiu. Conurile se aşează apoi în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut şi se coc timp de circa 20 minute, la 190 grade Celsius (până când se rumenesc frumos). 
 
 
După ce s-au copt, se lasă să se răcească, apoi se desprind de pe forme şi se umplu cu cremă. Înainte de servire, se pudrează cu zahăr farin.    

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?