Acest Tort aniversar cu ciocolata si vanilie este gratios, elegant, delicios si nu foarte greu de preparat.

Tort-ciocolata-vanilie-2
A L B

Tort aniversar cu ciocolata şi vanilie

Acest minunat Tort aniversar cu ciocolata si vanilie l-am făcut pentru majoratul fetei mele celei mici. Şi-a dorit o combinaţie de ciocolată cu cremă de vanilie; aşa că am ales blatul umed de la Tortul cu ciocolată şi caramel şi Crema de vanilie clasică, în care am pus puţină gelatină, ca să mă asigur că şade bine între straturi şi nu se revarsă. Tortul l-am îmbrăcat în ganache de ciocolată si l-am decorat cu plăcuţe de ciocolată şi spărtură de ciocolată. Aranjamentul floral e făcut tot de mine, din trandafiri naturali fixaţi pe un mic bulgăre din ciocolată plastică (puteti sa folositi si pasta de zahar). 
Tort-ciocolata-vanilie-3
 
Pe cât de superb a fost acest Tort aniversar cu ciocolata si vanilie, pe atât de naşpa a fost vremea (întuneric, ploaie, urât-urât). Prin urmare nu am putut să fac fotografii mai clare, acesta rămâne regretul cu care va trebui să mă împac 🙂
Tort-Ciocolata-Vanilie-4
  

Tort aniversar cu ciocolata si vanilie by Simona Callas

Voi scrie lista de elemente din care este compus tortul şi în spatele fiecăruia pun linkul către reteta aferentă:

Tort aniversar cu ciocolata si vanilie by Simona Callas

Pentru decor am folosit plăcuţe din ciocolată topită, întinsă pe hârtie de copt şi decupată în dreptunghiuri, iar deasupra am presărat fulgi de ciocolată. Nu am găsit pe nicăieri asemenea plăcuţe, aşa că m-am decis să mi le fac singură. Nu sunt greu de făcut. E nevoie de un blat bun (preferabil din piatră – eu am unul de granit), hârtie de copt albă, riglă, creion, cutter şi bineînţeles ciocolată.

Am trasat cu rigla şi creionul dreptunghiuri egale, pe o foaie de hârtie de copt şi am acoperit cu altă foaie din hârtie de copt (ca să nu intre ciocolata în contact cu mina de creion). Am fixat hârtia de copt, cu ajutorul unor benzi de scotch. Am topit jumătate din ciocolată şi apoi am amestecat-o cu cealaltă jumătate (acest proces se numeşte temperare). După ce s-a topit toată ciocolata şi s-a omogenizat, am turnat-o peste hârtia de copt şi am întins-o în strat cât am putut de uniform şi cu grosime de circa 3 mm. Am aşteptat să se întărească. Apoi, cu rigla şi cutterul, am tăiat plăcuţele, urmând liniile trasate cu creionul. Am lipit plăcuţele pe marginea tortului, imediat după ce l-am îmbrăcat în ganache. Dacă ganache-ul apucă să se întărească, se utilizează puţină ciocolată topită pentru a lipi plăcuţele.

Spărtura de ciocolată pe care am presărat-o deasupra a fost cumpărată, dar se poate utiliza ciocolată simplă dată pe răzătoare sau, cine doreşte, poate folosi chiar confetti colorate.

Tort-Ciocolata-Vanilie-5
 
Tort aniversar cu ciocolata si vanilie
 
 
 
Print Friendly, PDF & Email