5
(52)

..Fursecuri Zebra reteta de post biscuiti zebra reteta fara ou fara lactoza animal print biscuiti de casa biscuiti de post deliciosi biscuiti pentru copii fursecuri fragede de post ciocolata cacao unt fragezi fursecuri de post fragede rapide fursecuri de casa fara margarina

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Fursecuri Zebra reteta de post 1

 

Fursecuri Zebra reteta de post

Fursecurile sunt un desert deosebit: se prepară repede, sunt spornice şi stau foarte bine pe orice masă, la orice sărbătoare sau eveniment. Ca să nu mai spun că, evident, ele pot fi şi de post; ca să nu fim privaţi de luxul de a ronţăi ceva dulce în perioadele de post – adică, ne abţinem, dar nu chiar de tot 🙂

Continuăm seria fursecurilor cu design animal print şi vă prezint astăzi Fursecuri Zebră. Ele pot fi preparate exact ca şi Fursecurile Leopard, dar astăzi vă prezint şi o versiune de post a reţetei, în care untul este înlocuit cu margarină, iar în loc de ou punem lapte vegetal (care poate fi de cocos, de migdale, de soia) şi puţin amidon, care are rolul de a înmuia proteinele dure din făină şi a conferi astfel aluatului elasticitate, în lipsa nutrienţilor din ou.

Vă reamintesc, cu această ocazie, de CONCURSUL în urma cărora puteţi câştiga o carte personalizată pentru copilul, nepoţelul sau finuţul vostru 🙂

PNM_coperta prezentare_CONCURS

 

Fursecuri zebra reteta de post

 

Ingrediente Fursecuri Zebra reteta de post

  • 150 g unt vegan (sau margarină)
  • 150 g zahăr pudră
  • 50 ml lapte de cocos (sau alt lapte vegetal)
  • 1 linguriţă extract de vanilie www.simonacallas.com
  • 400 g făină (aproximativ)
  • 20 g amidon
  • 5 g praf de copt
  • 40 g cacao neagră

Fursecuri zebra reteta de post

 

 

Preparare Fursecuri Zebra reteta de post

Făina se cerne împreună cu amidonul şi praful de copt. Untul (sau margarina) se mixează cu zahărul, apoi se adaugă laptele şi vanilia. Despre unt vegan gasiti detalii si poze AICI (link). Din compoziţia obtinuta se iau 2 linguri şi se pun deoparte (se vor folosi pentru dungile de cacao). www.simonacallas.com În restul de compoziţie se adaugă făină şi se amestecă;. apoi se frământă până când se obţine un aluat consistent, omogen şi legat.

Biscuiti de casa fragezi fara ou fara lactoza

Cele 2 linguri de compoziţie puse deoparte se amestecă cu cacao;. apoi se mai adaugă făină, cate putin, până se obţine de asemenea un aluat consistent. Ambele aluaturi se înfăşoară în folie de plastic şi se pun la rece pentru minim o oră.

Aluatul alb se întinde pe masa pudrată cu făină, în strat de circa 1 cm. www.simonacallas.com Din aluatul cu cacao se desprind bucăţi cât un bob de mazăre, care se rulează sub formă de suluri lungi, subţiri şi ascuţite la capete. Sulurile se aşază peste aluatul întins, aşa cum se vede în fotografie.

Biscuiti animal print

Deasupra se întinde o folie de plastic şi se trece sucitorul, apăsând uşor,. pentru ca aluatul negru să adere de cel alb şi să se preseze.

Biscuiti animal print

Se înlătură folia de plastic şi se decupează biscuiţii în formele dorite. www.simonacallas.com

Biscuiti animal print

Biscuiti de casa fragezi fara ou fara lactoza

Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. şi se coc în cuptorul încins la 170 de grade pentru circa 15 minute.

Biscuiti animal print

 

Biscuiti animal print

Sunt delicioşi, fragezi şi pot fi serviţi în orice ocazie.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Fursecuri Zebra reteta de post

Va recomand si Biscuiti nasturei, tot de post, de asemenea deliciosi si pe placul copiilor (clic pe poza pentru reteta):

Fursecuri-nasturi-biscuiti-post

Biscuitii leopard, de asemenea deliciosi, fragezi si atractivi (clic pe poza pentru reteta):

Fursecuri leopard biscuiti fragezi

Fursecuri Zebra reteta de post biscuiti de post deliciosi fursecuri fragede de post ciocolata cacao unt fragezi

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?