5
(4)

Tort degrade cu lavanda tort indigo blat alb umed crema de unt cu bezea elvetiana lavanda prajitura violet mov blat pufos din albusuri

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

 

Tort degrade cu lavanda si crema fina

A L B

Tort degrade cu lavanda by Simona Callas

Pentru ziua mea de nume (pentru că în buletinul meu scrie şi Mihaela 🙂 )  mi-am dorit să pregătesc un tort indigo în degrade. Un tort simplu, cu blat umed şi cremă de unt cu bezea elveţiană. Am găsit reţeta de blat alb la Gretchen’s Bakery (care o are din „Baking Ilustrated” – mi-ar plăcea să pun şi eu mâna pe cartea asta într-o zi 🙂 ).

Un lucru important, atunci când dorim să facem blat colorat (şi mai ales în nuanţe, aşa cum am făcut eu pentru acest tort degrade cu lavandă) este faptul că ne trebuie un blat alb – adică fără gălbenuşuri. Dacă dorim să însiropăm tortul, putem folosi reţeta de pandişpan alb (link). Eu nu am vrut să însiropez tortul şi atunci aveam nevoie de un blat umed (adică un blat care să conţină lapte şi grăsimi). Într-adevăr, blatul acesta e pufos, delicat, aerat şi cremos, şi se potriveşte foarte bine cu crema de unt cu bezea elveţiană (link).  

La mulţi ani tuturor sărbătoriţilor de astăzi!

Tort degrade cu lavanda si crema fina
A L B

Ingrediente Tort degrade cu lavanda by Simona Callas

► Blat
Din ingredientele de mai jos ies 2 blaturi cu diametrul de 16 cm. Eu am pregătit de 3 ori această reţetă, ca să obţin 6 blaturi
• 175 g făină                           
• 5 g praf de copt                   
• un praf de sare www.simonacallas.com                     
• 125 g unt moale                               
• 175 g zahăr pudră
• 2 linguri flori uscate de lavandă
• 100 g albuş de ou la temperatura camerei
• 125 ml lapte integral la temperatura camerei
A L B
► Crema:
• 125 g albuş de ou
• 200 g zahăr granulat (tos) www.simonacallas.com
• 200 g unt cu 82% grăsime
• 1 linguriţă extract de vanilie
Tort degrade cu lavanda si crema fina

Preparare Tort degrade cu lavanda by Simona Callas

►Preparare blaturi:
Se pregătesc două forme de copt rotunde cu diametrul de 16 cm, care se ung cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se încinge la 175 de grade Celsius.  
Laptele se dă în clocot, se adaugă florile de lavandă, se acoperă şi se lasă la infuzat până se răceşte. Apoi strecoară, se îndepărtează florile de lavandă şi laptele se amestecă cu albuşul de ou (se mixează uşor cu un tel, fără să se bată). www.simonacallas.com

www.simonacallas.com

Făina se cerne împreună cu praful de copt şi sarea. Untul se freacă bine cu zahărul. Se adaugă 1/3 din amestecul uscat, se omogenizează, apoi se adaugă 1/2 din mixtura de lapte cu albuş, se mixează bine să se încorporeze. www.simonacallas.com Urmează iar 1/3 din amestecul uscat, restul de lapte, iar la final se incorporează ultima treime din amestecul uscat. Compoziţia se împarte în două părţi egale. Se poate lăsa ca atare sau se poate colora (eu am colorat în nuanţe de indigo). 
Tort degrade cu lavanda si crema fina
 

***

Se introduc tăvile în cuptorul încins şi se coc pentru 15-20 minute. www.simonacallas.com  Când sunt gata, se scot din cuptor, se lasă să se răcorească apoi se scot blaturile din tăvi şi se pun pe un grătar.
Tort degrade cu lavanda si crema fina

***

►Preparare cremă:
Albuşurile împreună cu zahărul se pun într-un bol degresat şi uscat, la baie de aburi, amestecând încontinuu cu un tel până când se încălzesc albuşurile şi se dizolvă zahărul (cam 5 minute). www.simonacallas.com Apoi se transferă în bolul unui mixer şi se mixează la viteză medie, până când ajung la temperatura camerei şi se obţine o bezea tare. Şe adaugă vanilia, apoi se încorporează untul câte puţin, mixând încontinuu. La final va rezulta o cremă mătăsoasă.  
 

Montare Tort în degrade cu lavanda by Simona Callas

Se suprapun blaturile, cu straturi egale de cremă între ele. 
Tort degrade cu lavanda si crema fina
Se îmbracă tortul în restul de cremă şi se nivelează. Se decorează după preferinţe.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

 

Tort degrade cu lavanda si crema fina

 Tort degrade cu lavanda si crema fina

Tort degrade cu lavanda Tort catifea mov cu lavanda tort delicios blat de tort umed; blat de tort alb Tort violet blat de tort alb Blat umed alb cel mai alb tort; Blat de tort cu albusuri blat de tort umed din albusuri; tort ombre tort cvu crema de unt tort elegant; crema de unt cu bezea elvetiana cea mai fina crema de unt; cea mai buna crema de unt tort elegant cu aroma de lavanda tort purpuriu; Tort degrade cu lavanda Tort catifea mov cu lavanda tort delicios blat de tort umed; blat de tort alb Tort violet blat de tort alb Blat umed alb cel mai alb tort; Blat de tort cu albusuri blat de tort umed din albusuri; tort ombre tort cvu crema de unt tort elegant; crema de unt cu bezea elvetiana cea mai fina crema de unt;

Tort degrade cu lavanda si crema fina

cea mai buna crema de unt tort elegant cu aroma de lavanda tort purpuriu; Tort degrade cu lavanda Tort catifea mov cu lavanda tort delicios blat de tort umed; blat de tort alb Tort violet blat de tort alb Blat umed alb cel mai alb tort; Blat de tort cu albusuri blat de tort umed din albusuri; tort ombre tort cvu crema de unt tort elegant; crema de unt cu bezea elvetiana cea mai fina crema de unt; cea mai buna crema de unt tort elegant cu aroma de lavanda tort purpuriu; Tort degrade cu lavanda Tort catifea mov cu lavanda tort delicios blat de tort umed; blat de tort alb Tort violet blat de tort alb Blat umed alb cel mai alb tort;

Blat de tort cu albusuri blat de tort umed din albusuri; tort ombre tort cvu crema de unt tort elegant; crema de unt cu bezea elvetiana cea mai fina crema de unt; cea mai buna crema de unt tort elegant cu aroma de lavanda tort superb tort simplu si elegant; tort simplu si gustos

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?