5
(32)

Fursecuri de ziua nationala biscuiti populari Biscuiti de casa cu model biscuiti traditionali fursecuri traditionale; biscuiti cu model biscuiti cu cacao vanilie; biscuiti fragezi fursecuri fragede crocante pattern cookies.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Scumpă ţară românească,
Cuib în care ne-am născut,
Câmp pe care s-a văzut
Vitejia strămoşească,
Scumpă ţară românească,
Te salut!

(George Coşbuc)

 

Fursecuri-Ziua-Nationala-1

 

Fursecuri de Ziua Nationala a Romaniei

De Ziua Naţională a României, am ales să prepar fursecuri cu model tradiţional, popular. Pornind de la principiul pe care l-am povestit la Biscuiţii Minecraft, am asamblat aceşti biscuiţi frumoşi şi delicioşi. Deşi am ales un model care mi s-a părut destul de simplu, am lucrat ceva timp la acesti biscuiţi şi nu mi-au ieşit decat 16 bucăţi 🙂 E drept că sunt mai mari decât biscuiţii obişnuiţi – au latura de 9 cm şi cântăresc aproximativ 70 grame fiecare.

La mulţi ani, România mea!

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare dar de mare efect si delicioase.

Fursecuri-Ziua-Nationala-3

 

Ingrediente Fursecuri de Ziua Nationala a Romaniei

  • 300 g unt moale (60% grăsime)
  • 250 g zahăr pudră
  • 2 ouă mari www.simonacallas.com
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 600 g făină
  • 40 g cacao neagră
  • colorant alimentar roşu
  • 50 g albuş de ou

 

Fursecuri-Ziua-Nationala-2

 

Preparare Fursecuri de Ziua Nationala a Romaniei

Untul se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă ouăle şi vanilia, se omogenizează. Apoi se adaugă făina. Din compoziţia obţinută se ia aproape 1/2 şi se împarte în două – o parte se amestecă cu cacao, iar cealaltă se colorează în roşu.  www.simonacallas.com Se obţin astfel trei aluaturi: alb, roşu, maro – care se înfăşoară în folie alimentară şi se pun la frigider pentru minim o oră.

aluat biscuiti

Apoi, se ia pe rând fiecare dintre cele trei culori şi se întinde în strat de circa 7 mm. www.simonacallas.com Pentru a obţine un strat de grosime uniformă, ne putem folosi de două cărţi (reviste, caiete) de grosime identică şi punem aluatul între ele. Nu uitaţi să înfăşuraţi cărţile în folie alimentară, pentru a nu se păta.

***

aluat biscuiti

De asemenea, se pune folie alimentară dedesubtul şi deasupra aluatului, pentru a-l putea întinde mai uşor. Apoi, aluatul se taie in fâşii cu lungimea de cca 15 cm şi lăţimea de 7 mm. www.simonacallas.com Fâşiile se pun la congelator 15-20 minute, înainte de a se asambla.

aluat biscuiti

Se aşază fâşiile de aluat, lipite una de alta, conform modelului ales. Albuşul de ou se foloseşte ca adeziv (se ung laturile fâşiilor inainte de a le alipi). www.simonacallas.com  După ce se asamblează, se înfăşoară în folie de plastic şi se pune în frigider circa o oră.

Fursecuri de ziua nationala biscuiti model popular

Apoi – cu un cuţit bine ascuţit – se taie în felii cu grosimea de 5-6 mm.

Fursecuri de ziua nationala biscuiti model popular

Fursecurile se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la 175 grade Celsius pentru 12-15 minute. www.simonacallas.com

Fursecuri de ziua nationala biscuiti model popular

Fursecuri de ziua nationala biscuiti model popular

Pentru a-şi păstra frăgezimea, după ce se răcesc se pun într-o cutie din metal cu capac (sau într-un castron care apoi se acoperă cu folie alimentară de plastic).

Fursecuri-Ziua-Nationala-4

Iată fursecurile pe care le-am făcut de Ziua României anul trecut (detalii gasiti aici – link):

Royal-icing-cookies-4

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?