5
(23)

Tort entremet tort cu mure si ciocolata reteta tort rafinat tort racoros tort cu mousse tort cu fructe; ciocolata alba piscoturi glamour tort frumos; tort delicios desert cu fructe desert cu ciocolata  mousse tort colorat natural prajitura cu fructe de padure desert cremos usor racoritor de vara Prajitura fara coacere cu fructe de padure mousse foi pandispan rulada piscot

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort Entremet cu mure si ciocolata

Tort Entremet cu mure si ciocolata by Simona Callas

Am pregătit acest Tort Entremet cu mure şi ciocolata pentru fata mea, care nu e acasă şi nu poate să guste din el, dar noi l-am savurat gândindu-ne la ea şi urându-i „La mulţi ani!” 🙂 E un tort elaborat, dar uşor de preparat, care poate fi gata în 2-3 ore şi poate fi tăiat după alte 2 🙂 Fin, parfumat, cremos şi foarte gustos, e un tort de mare efect şi angajament festiv 🙂 Combinaţia de mure cu ciocolată e divină şi v-o recomand cu multă căldură.   mure

Straturile acestui Tort Entremet cu mure şi ciocolata sunt (de jos în sus):

  • foaie pişcot cacao
  • ganache ciocolată amăruie
  • foaie pişcot vanilie
  • gem mure
  • foaie pişcot vanilie
  • mousse de mure
  • mousse de ciocolată albă
  • frişcă

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tort Entremet cu mure si ciocolata 2

Ingrediente Tort Entremet cu mure si ciocolata by Simona Callas

  • 1 foaie pişcot cu cacao
  • 2 foi pişcot cu vanilie
  • 200 g gem de mure
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g smântână pentru frişcă
  • 400 g frişcă bătută şi îndulcită
  • 2 gălbenuşuri www.simonacallas.com
  • 10 g gelatină pudră
  • 80 ml lapte de vacă integral
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • un strop de colorant violet (opţional)
  • 50 g ciocolată albă cuvertură (pentru decor – perete)

Tort Entremet cu mure si ciocolata 3

Preparare Tort Entremet cu mure si ciocolata by Simona Callas

Etapa 1. Din foile de pişcot se decupează discuri cu diametrul de 17 cm. Eu am avut foi cumpărate, am tot timpul în casă, sunt foarte bune şi ne scot din încurcătură atunci când suntem în criză de timp. www.simonacallas.com Nu uitaţi ca, după ce desfaceţi pachetele cu foi de pişcot, dacă nu le folosiţi pe toate deodată, să le înfăşuraţi bine pe cele rămase în folie de plastic, etanş, ca să nu se usuce.

Etapa 2. Se montează un inel reglabil în jurul foii de pişcot cu cacao. Din ciocolata amăruie şi cele 100 g de smântână pentru frisca (lichida) se prepară un ganache care se toarnă peste foaia de pişcot şi se nivelează. www.simonacallas.com Se lasă să se întărească puţin şi se aşază o foaie de pişcot cu vanilie, peste care se întinde jumătate din cantitatea de gem (100 g), se nivelează şi se acoperă cu cea de a doua foaie de pişcot cu vanilie.

Prajitura fara coacere cu fructe de padure mousse foi pandispan rulada piscot

Etapa 3. Se prepară mousse-ul de mure: 5 g gelatină se hidratează în 20 ml apă. Restul de gem (100 g) se înfierbântă (1 minut la microunde). Gelatina hidratată se pune câteva secunde la microunde să se lichefieze, apoi se adaugă în gem, se omogenizează şi se lasă să se răcească. www.simonacallas.com Gemul răcit se amestecă cu 200 g din frişca batută, apoi se pun peste discul de pişcot cu vanilie. Eu am pus mousse-ul de mure într-o pungă de ornat şi am format moţuri pe toată suprafaţa discului de pişcot. Se pune totul la rece şi între timp se prepară mousse-ul de ciocolata albă.

Etapa 4. Pentru mousse de ciocolată albă, restul de gelatină (5 g) se pune la înmuiat în 20 ml apă rece. Laptele se înfierbântă şi se toarnă în fir subţire peste gălbenuşuri, amestecând energic. Se adaugă vanilia, apoi gelatina şi se omogenizează. www.simonacallas.com Cele 100 g ciocolată albă se topesc şi se încorporează în cremă. După ce crema ajunge la temperatura camerei, se adaugă 100 g din frişca batută şi se omogenizează. Mousse-ul de ciocolată albă se toarnă peste mousse-ul de mure, se nivelează şi se pune tortul din nou la frigider. După ce cremele se întăresc, tortul se scoate din inel.

Tort Entremet cu mure si ciocolata a

Decorare Tort Entremet cu mure si ciocolata by Simona Callas

Pentru decor, cele 50 g ciocolată cuvertură se topesc şi se întind pe o folie de pvc, decupată după dimensiunea tortului, care se aplică pe tort, cu folia spre exterior. www.simonacallas.com Se dă la rece şi, du7pă ce se întăreşte ciocolata, se desprinde folia de pvc.

Restul de frişcă batuta (100 g) se pune într-o pungă de ornat şi se formează moţuri pe suprafaţa tortului. Eu am colorat-o în violet, dar nu e obligatoriu.

Tortul se păstrează la rece până la servire.

Tort Entremet cu mure si ciocolata 4

Prajitura fara coacere cu fructe de padure mousse foi pandispan rulada piscot

Update

Pun mai jos o fotografie cu foile de pişcot pe care le-am folosit. Cele cu cacao se găsesc in orice hypermarket care se respectă. Pe cele de vanilie le-am cumpărat de la Mega Image, dar cred că am văzut si la Auchan şi Carrefour. Dacă nu găsiţi nicăieri foi de pişcot, puteţi face în casă foi de tort Doboş (gasiti reteta aici), sau foi de rulada (gasiti reteta aici);  pentru a le folosi la acest tort. 🙂

foi piscot

Tort entremet tort cu mure tort cu ciocolata; tort rafinat tort racoros tort cu mousse tort cu fructe; ciocolata alba piscoturi glamour tort frumos; tort delicios desert cu fructe desert cu ciocolata; Tort entremet tort cu mure tort cu ciocolata; tort rafinat tort racoros tort cu mousse tort cu fructe; ciocolata alba piscoturi glamour tort frumos; tort delicios desert cu fructe desert cu ciocolata; 

Tort entremet tort cu mure tort cu ciocolata; tort rafinat tort racoros tort cu mousse tort cu fructe; ciocolata alba piscoturi glamour tort frumos; tort delicios desert cu fructe desert cu ciocolata; Tort entremet tort cu mure tort cu ciocolata; tort rafinat tort racoros tort cu mousse tort cu fructe; ciocolata alba piscoturi glamour tort frumos; tort delicios desert cu fructe desert cu ciocolata; 

Tort entremet tort cu mure tort cu ciocolata; tort rafinat tort racoros tort cu mousse tort cu fructe; ciocolata alba piscoturi glamour tort frumos; tort delicios desert cu fructe desert cu ciocolata;.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?