5
(12)

Fursecuri boabe de cafea reteta fursecuri fragede biscuiti de casa deliciosi biscuiti cu cacao fursecuri cu ciocolata prajituri desert cu ness

 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Fursecuri-biscuiti-cafea-cacao

Fursecuri boabe de cafea

Cafeaua, această licoare excepţională, cu numeroase beneficii (dacă este consumată cu moderaţie), are origini care se pierd în Abisinia antică (Etiopia de astăzi). Cei din populaţia indigenă (etiopiană) Oromo se pare că au fost primii oameni care au descoperit efectul energizant al boabelor de cafea. Asta se întâmpla prin secolul al IX-lea; când un cetăţean a observat un comportament ciudat la caprele lui care mâncaseră boabe de cafea. Aşadar, de fapt caprele au descoperit efectul energizant al seminţelor acestui pomişor care creştea nestingherit pe meleagurile africane 🙂 În timp, arborele de cafea s-a răspândit în lume: pornind din Etiopia, prin Egipt şi Yemen a ajuns în lumea arabă, apoi în Europa.

***

În secolul al XVIII-lea, seminţele arborelui de cafea au fost aduse şi plantate în Brazilia;. apoi şi în restul Americii de Sud. În scurt timp, Brazilia a devenit cel mai mare cultivator de cafea din lume. – în 1910, Brazilia furniza 70% din producţia mondială de cafea. Columbia, Guatemala şi Venezuela asigurau jumătate din restul de 30%. Vietnamul de asemenea este un producător important de cafea. În privinţa consumului, cafeaua are succes pe întreg mapamondul;. dar în special în Statele Unite, ţările nordice europene, Benelux, Turcia şi ţările arabe.

Astăzi vă servesc, lângă cafea, nişte fursecuri deosebite, atât ca aspect cât şi ca gust. Reţeta are origine turcească. Eu am învăţat-o de la o turcoaică gospodină cu mâini de aur; şi tot de la ea am învătat ca, lângă cafea, să pun ceva dulce – un biscuit sau o prăjiturică. Turcii au cultul cafelei – cine nu a auzit de cafeaua turcească la ibric de aramă, delicioasă şi cu un caimac spumos? – şi, aşa cum englezii se adună la un ceai, turcii se întâlnesc la o şuetă în jurul unei măsuţe pe care tronează ceşti de cafea şi platouri cu prăjituri de casă.

 

Fursecuri boabe de cafea buscuiti cacao ciocolata 4

 

 Ingrediente Fursecuri boabe de cafea

  • 1 lingură cafea solubilă (ness)
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou mare www.simonacallas.com
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 40 g amidon
  • 2 linguri cu vârf cacao
  • 450 g făină*
  • 5 g praf de copt

 

*Probabil nu va intra toată cantitatea, dar e bine să avem rezervă

Fursecuri-boabe-de-cafea-3

 

Preparare Fursecuri boabe de cafea

Se încinge cuptorul la 175 de grade şi se pregăteşte o tavă de aragaz, care se tapetează cu hârtie de copt. Cafeaua solubilă se dizolvă într-o lingură de apă caldă. Untul, oul, zahărul, zahărul vanilat, amidonul şi cacao se amestecă până se omogenizează. www.simonacallas.com Se adaugă praful de copt şi jumătate din făină. Se omogenizează;. apoi se adaugă din restul de faină câte puţin,. până când se obţine un aluat elastic, nelipicios şi care îşi păstrează forma.

 

aluat fraged

 

Se desprind bucăţele de dimensiuni egale (10g) care se modelează în palmă în formă alungită şi se aşază în tavă. www.simonacallas.com Apoi cu o scobitoare se presează pe lungimea fursecurilor, formând un şanţ adânc.

aluat fraged

 

Se introduce tava în cuptor şi se coc fursecurile pentru 10-15 minute, până când încep să se rumenească pe margini.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Fursecuri-boabe-de-cafea-1

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?