5
(39)

Fursecuri cu lamaie si gem fursecuri umplute reteta cornulete cu gem fursecuri fragede cu unt cornulete fragede cornulete cu unt fursecuri cu unt fursecuri umplute biscuiti de casa prajitura de casa gem de prune si nuca lamaie patiserie biscuiti umpluti fursecuri umplute fursecuri atomice biscuiti atom

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Fursecuri cu lamaie si gem fursecuri umplute

Fursecuri cu lamaie si gem

Cred că oricine are în casă un storcător de citrice – din acela simplu, de plastic, pe care il ştim din vremuri străvechi. Poate nu mulţi îl mai folosim, acum au apărut tot felul de aparate fancy, care ne extrag în 2-3 secunde şi fără pic de efort – doar apăsând un buton – tot sucul din lămâi sau portocale. Dar cineva s-a gândit să-i dea şi o altă utilizare micului storcător de citrice din plastic, ca să nu stea degeaba acolo în dulapul din bucătărie; şi l-a folosit pe post de mulaj pentru aceste delicioase Fursecuri cu lamaie si gem, supranumite „Fursecuri Atom”. Acel cineva este o gospodină din Turcia, care din păcate a rămas anonimă, dar ideea s-a transmis mai departe şi m-am gândit ca acum eu să o transmit în România.

Nu toată lumea îşi permite să investească în forme sofisticate de prăjituri. Dar acest storcător de fructe care costă numai 2 lei şi se găseşte la orice magazin sau raion de plastice, e o comoară. Veţi uimi şi veţi încânta pe oricine cu aceste Fursecuri cu lamaie si gem. Compoziţia lor poate fi oricum vă place, eu vă arăt reţeta pe care am folosit-o şi din care au rezultat nişte prăjiturele uşor crocante, dulci-acrişoare, în care există o balanţă sublimă între aluat şi umplutură.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Fursecuri cu lamaie si gem fursecuri umplute

 Ingrediente Fursecuri cu lamaie si gem

 • 150 g unt moale
 • 125 g zahăr pudră
 • 1 plic zahăr vanilat
 • 1 ou www.simonacallas.com
 • 1 lingură coajă de lămâie
 • 350 g făină
 • 1 linguriţă rasă praf de copt (3 g)
 • 200 g gem de prune cu nuci
 • 1 lingură zahăr pudră pentru decor

Fursecuri cu lamaie si gem fursecuri umplute

Preparare Fursecuri cu lamaie si gem

Se preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Făina se cerne cu praful de copt. Se pregăteşte umplutura într-un bol.

gem de prune cu nuca

Untul, zahărul pudră, zahărul vanilat, oul şi coaja de lămâie se amestecă (cu lingura, cu mixerul sau chiar cu mâna); până se omogenizează. www.simonacallas.com Se adaugă făina cernută cu praful de copt şi se frământă până când se încorporează. Se obţine un aluat legat, nelipicios şi nesfărâmicios.

Aluat fraged de fursecuri biscuiti

Capacul de la storcătorul de citrice se unge foarte puţin cu ulei pe interior;. şi se aşază pe un pahar, cu adâncitura în sus (excesul de ulei se scurge). Se taie o bucată mai generoasă de folie alimentară şi se introduce în adâncitură; în aşa fel încât să se muleze pe perete, iar marginile foliei se răsfrâng în afară. www.simonacallas.com Din aluat se desprind bucăţele care se rotunjesc între palme; apoi se introduc pe rând în „mulajul” nostru; iar cu ajutorul degetului se formează o cavitate şi în acelaşi timp se presează aluatul de pereţii formei, pentru a se imprima şanţurile acelea frumoase.

Fursecuri cu lamaie si gem fursecuri umplute

În cavitatea formată în aluat se introduce o linguriţă de umplutură,. apoi marginile aluatului se aduc spre mijloc pentru a închide umplutura în interiorul fursecului. Se scoate fursecul din formă, apucând marginile foliei alimentare şi trăgând în sus.

Fursecuri cu lamaie si gem fursecuri umplute

Se aşază fursecul în tavă. Se continuă cu celelalte fursecuri, până când folosim tot aluatul.

Fursecuri cu lamaie si gem fursecuri umplute

Se introduce tava în cuptor pentru circa 15 minute, sau până când fursecurile încep să se rumenească uşor. www.simonacallas.com Dacă este nevoie (cuptorul nu arde uniform), pe la jumătatea timpului se întoarce tava.

Când sunt gata, se scot din cuptor, se lasă să se răcească şi apoi se pudrează cu puţin zahăr.

Fursecuri cu lamaie si gem fursecuri umplute

NOTE:

 • Umplutura trebuie să fie consistentă (tare) şi să nu se înmoaie prea mult în timpul coacerii; pentru că altfel fursecurile nu îşi vor păstra forma. Eu am ales un gem de prune bine legat, în care am adăugat multă nucă. Se mai poate folosi un mix de fructe deshidratate tocate mărunt, rahat, ciocolată amestecată cu multe alune etc.
 • Dimensiunea fursecurilor este în funcţie de cea a formei. Căutaţi un storcător de citrice cât mai mic, pentru ca prăjiturile să nu fie prea mari. Mie mi-au ieşit 16 prăjiturele din această reţetă.
 • Aromele care se pun în aluat pot varia după gustul fiecăruia. Se pot pune coajă de portocale, rom, esenţă de migdale etc.

Fursecuri cu lamaie si gem fursecuri umplute

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?