5
(12)

Mousse de somon afumat cu crema de branza

Mousse de somon afumat cu crema de branza

Iubesc peştele afumat, de orice fel, şi ador să îl folosesc în bucătărie. Foarte potrivit pentru aperitiv, e în acelaşi timp extrem de versatil şi poate fi pregătit într-o mare varietate de feluri şi de combinaţii.

Pentru o masă festivă, acest aperitiv elegant, gustos şi aspectuos, e exact ce trebuie pentru a deschide apetitul. Din ingrediente puţine, foarte spornic şi uşor de preparat, mousse-ul de somon afumat încântă orice invitat, chiar şi pe cei pretenţioşi 🙂

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Mousse-de-somon-afumat-3

 

Ingrediente Mousse de somon afumat cu crema de branza

 • 140 g file de somon afumat
 • 200 g cremă de brânză www.simonacallas.com
 • ½ linguriţă piper alb măcinat
 • ½ linguriţă mărar uscat
 • 1-2 linguriţe suc de lămâie
 • 1-2 crenguţe mărar verde pentru decor
 • felii de pâine crocantă cu fibre

 

Preparare Mousse de somon afumat cu crema de branza

Fileurile de somon se toacă mărunt şi se pun în chopper (sau blender). www.simonacallas.com Se mixează 1 minut, apoi se adaugă crema de brânză, piperul, mărarul uscat, sucul de lămâie şi se continuă procesarea până când se obţine o cremă fină şi mătăsoasă.

Crema obţinută se transferă într-un bol de sticlă sau ceramică; se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece minim o oră. www.simonacallas.com Apoi se pune într-o pungă de ornat prevăzută cu vârf în formă de stea şi se formează rozete pe feliile de pâine. Tartinele se decorează cu crenguţe de mărar şi se pun imediat în frigider. Se păstrează la rece până la servire.

 

Mousse-de-somon-afumat-1

 

NOTE:

 • Eu am avut cremă de brânză Philadelphia, dar poate fi folosită orice altă brânză cremoasă, cum ar fi Ricotta sau chiar brânză dulce (nedegresată, pentru ca mousse-ul să aibă consistenţă şi să-şi păstreze forma, atunci când este poşat) www.simonacallas.com
 • Tartinele cu somon se pot decora şi cu caviar sau icre tobiko
 • În pasta de somon se pot adăuga şi 2-3 fire de chives tocate foarte fin, după gust
 • În loc de pâine crocantă se pot folosi biscuiţi săraţi sau pâine prăjită

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?