5
(32)

Salata de peste afumat cu maioneza salata de peste afumat cu cartofi si ceapa salata de peste afumat cu cartofi si maioneza aperitiv festiv simplu rapid gustos reteta salata cu peste sos cu ou cartofi fierti ceapa antreu ocazie masa festiva fructe de mare mezelic salate batog retete cu somon macrou afumat reteta maioneza perfecta retete cu peste mancaruri cu peste aperitive cu peste 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Salata de peste afumat cu maioneza

Salata de peste afumat cu maioneza

Pentru o familie ca a noastră, fani declaraţi ai peştelui de orice fel şi preparat în toate modurile imaginabile, evident că acest aliment nu a lipsit de pe masă niciodată la marile sărbători – fie Paşte, Crăciun, Revelion sau eveniment de familie. Că era carne de peşte ori salată de icre; trebuia musai să avem pe masă ceva „pescărie”. Această salata de peste afumat, derivată din binecunoscuta „à la russe”; conţine, clasic, doar patru ingrediente: peşte afumat, cartofi, ceapă şi maioneză.

E un preparat simplu şi gustos; dar nu mai puţin elegant şi desigur foarte apreciat. Se poate folosi orice peşte, fie de apă dulce sau oceanic; condiţia este să fie un peşte mărişor (adică să aibă carne) – de preferat fileu; fără oase – şi să fie afumat. Modul de preparare e simplu; se face mai iute decât salata à la russe (pentru că sunt mai puţine de tocat 🙂 ) şi, desigur, în funcţie de preferinţe, se mai pot adăuga ingrediente (morcovi, porumb, mazăre etc).

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Salata-de-peste-afumat-cu-maioneza-3

Ingrediente Salata de peste afumat cu maioneza

Salata de peste afumat cu maioneza reteta rapida usoara simonacallas

Preparare Salata de peste afumat cu maioneza

Cartofii se pun la fiert în apă cu sare. Când intră furculiţa uşor în ei, sunt gata. www.simonacallas.com Se scurge apa şi se lasă cartofii să se răcorească, apoi se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe.

Peştilor li se înlătură coada, şira spinării şi pielea.(dacă nu se poate desprinde pielea, nu e nicio problemă, se lasă aşa), apoi se taie în cuburi mici.

Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. www.simonacallas.com Se amestecă peştele, cartofii, ceapa, se asezonează cu sare şi piper după gust.

Salata-de-peste-afumat-cu-maioneza-c

Se adaugă maioneza (mai puţin 2-3 linguri, care se opresc pentru decor) şi se omogenizează. www.simonacallas.com Se aşază salata pe un platou şi se decorează cu maioneza rămasă. Modul de prezentare rămâne la latitudinea şi imaginaţia fiecăruia. AICI (link) puteti gasi inspiratie pentru alte retete uimitoare cu icre, peste si fructe de mare.  

Salata de peste afumat cu maioneza reteta rapida usoara simonacallas

 

NOTE:

  • Se poate folosi orice fel de peşte afumat, dar recomand soiuri cu oase puţine şi mari, care să poată fi înlăturate. – deşi, în general, la peştele afumat, oasele se frăgezesc, se îmoaie şi – mai ales cele fine – pot fi îngurgitate fără probleme. www.simonacallas.com
  • Eu folosesc maioneza clasică, dar pot fi adăugate diverse condimente sau ingrediente, după gust – inclusiv muştar
  • Se recomandă cartofi cu mai puţin amidon. – sau, se subţiază maioneza cu apă rece (ori se pune mai mult suc de lămâie). – pentru ca salata să nu fie prea uscată şi înecăcioasă

Salata de peste afumat cu maioneza reteta rapida usoara simonacallas

A L B

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?