5
(2)

Tort de ciocolata simplu si rapid reteta mousse cheesecake fara coacere crusta biscuiti oreo entremet desert usor prajitura usoara

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort-de-ciocolata-simplu-si-rapid

Tort de ciocolata simplu si rapid by Simona Callas

Acest tort este, pe cât de simplu, pe atât de impresionant. Combinaţia ciocolată cu frişcă este clasică şi delicioasă, iar crusta din biscuiţi înlocuieşte cu succes orice blat.

 

Ingrediente Tort de ciocolata simplu si rapid by Simona Callas

(pentru un tort cu diametrul de 17-18 cm)

***

Pentru crustă

  • 300 g biscuiţi Oreo
  • 30 g unt topit

***

Pentru cremă

  • 300 g ciocolată amăruie (40% cacao)
  • 50 g unt www.simonacallas.com
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 albuşuri
  • 30 g zahăr tos

***

► Pentru decor

  • 100 g frişcă bătută şi îndulcită
  • 50 g fulgi de ciocolată www.simonacallas.com

Tort-de-ciocolata-simplu-si-rapid

Preparare Tort de ciocolata simplu si rapid by Simona Callas

Se pregăteşte o formă rotundă cu diametrul de circa 18 cm, care se tapetează la bază cu hârtie de copt.

Pentru crustă, se mărunţesc biscuiţii (cu tot cu cremă, nu se înlătură). Apoi se amestecă cu untul topit şi se omogenizează. Compoziţia se pune în formă şi se tapetează baza şi pereţii. www.simonacallas.com Se presează, ca să formeze un strat unform şi stabil. Apoi se introduce în cuptor, la 180 de grade, pentru circa 10 minute, după care se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească.

Tort-Ciocolata

Pentru crema de ciocolată, se mărunţeşte ciocolata şi se pune într-un bol, împreună cu untul. www.simonacallas.com Se topeşte la microunde, se omogenizează.

Tort-Ciocolata-D

Se lasă să se răcească, apoi se încorporează gălbenuşurile, amestecându-se rapid.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul treptat şi se bat în continuare până când se dizolvă zahărul şi se obţine o bezea. www.simonacallas.com Această bezea se adaugă peste crema de ciocolată, în 3 reprize, şi se amestecă uşor, cu o spatulă, până se omogenizează.

Tort-Ciocolata-B

Crema se toarnă în interiorul crustei de biscuiţi şi se nivelează.

Crema-C

Tortul se lasă la rece câteva ore (sau până a doua zi). Înainte de servire, se decorează cu frişcă şi fulgi de ciocolată.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tort-de-ciocolata-simplu-si-rapid

NOTE

• Eu am avut biscuiţi Oreo, dar se pot folosi orice alţi biscuiţi cu ciocolată. Dacă nu au însă cremă, se adaugă în plus 20-30 g unt

• Dacă folosiţi ciocolată cu mai mult de 40% cacao, crema va fi mai tare. Pentru a o face mai moale şi mai cremoasă, topiţi ciocolata cu ulei în loc de unt. Se mai poate adăuga în cremă puţină frişcă bătută, şi se amestecă uşor, cu spatula, prin răsturnare.

• Cine are o problemă cu ouăle neprelucrate termic, poate să renunţe la ouă şi să le înlocuiască cu 100-150 g frişcă bătută şi îndulcită. Prin urmare, ciocolata topită şi răcită se amestecă cu frişca bătută, utilizând o spatulă, apoi se toarnă în interiorul crustei de biscuiţi.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?