5
(22)

Tort ursulet Tort Teddy Bear tridimensional Tort urs tort cu zmeura tort cu fructe blat alb blat umed alb  crema cu zmeura crema de unt blat din albusuri pandispan din albusuri 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort ursulet tort teddy bear tridimensional

Tort ursulet Tort Teddy Bear tridimensional

Tort ursulet Tort Teddy Bear tridimensional

Tort ursulet Tort Teddy Bear tridimensional by Simona Callas

A sosit momentul în care m-am încumetat să trec la nivelul următor – tortul sculptat. Sigur, e ceva simplu, ca pentru un începător absolut în domeniu, dar tot am avut emoţii. Pentru că astăzi e Sfântul Ion – La mulţi ani, tuturor! 🙂 – iar eu am doi în familie, pe soţ şi pe fata mea cea mică, am ales să fac un tort în formă de ursuleţ.

Am vrut să fie micuţ, dar a ieşit de 3 kg. Am ales un blat umed din albuşuri şi o cremă de unt cu bezea elveţiană şi zmeură. Blăniţa e făcută din cremă de unt cu bezea elveţiană simplă, vanilată. Membrele, urechile şi codiţa sunt făcute din compoziţie de cake pops (resturi de blat amestecate cu gem de zmeură).

Tort ursulet Tort Teddy Bear tridimensional

Ingrediente Tort ursulet Tort Teddy Bear tridimensional by Simona Callas

Blatul – am făcut de 6 ori reţeta de la Tortul degrade cu lavandă şi am copt 6 blaturi cu diametrul de 16 cm fiecare

Crema cu zmeură

 • 200 g albuş de ou
 • 300 g zahăr tos
 • 200 g unt cu 82% grăsime
 • 120 g gem de zmeură

Crema pentru blăniţă

 • 200 g albuş de ou
 • 300 g zahăr tos www.simonacallas.com
 • 200 g unt cu 82% grăsime
 • 1 linguriţă extract de vanilie
 • un strop de colorant alimentar – opţional, la alegere (eu am pus galben)

În plus

 • circa 200 g fondant pentru urechi, picioare, botic
 • beţe de bambus pentru fixare
 • pungă de ornat cu vârf special pentru iarbă Wilton nr. 233

Tort ursulet Tort Teddy Bear tridimensional

Preparare Tort ursulet Tort Teddy Bear tridimensional by Simona Callas

Am copt blaturile şi le-am lăsat să se răcească bine.

Am făcut crema de unt cu bezea elveţiană ca la Tortul cu lămâie şi mac, iar la sfârşit (în loc de cremă de lămâie) am adăugat 120 g gem de zmeură. Crema pentru blăniţă am preparat-o la fel, doar că nu am mai adăugat gem de zmeură şi am pus puţin colorant alimentar. www.simonacallas.com

Tort cu zmeura

Am folosit 3 blaturi pentru corp şi 3 blaturi pentru cap. La un urs adevărat capul e mult mai mic, dar drăgălăşenia jucăriilor constă în faptul că sunt proporţionate asemănător cu bebeluşii; aşadar facem capul mai mare (cam 2/3 din dimensiunea corpului). www.simonacallas.com

După ce pregătim blaturile pentru cap şi corp, începem să le „sculptăm”, decupând de pe margini, cu un cuţitaş bine ascuţit; în aşa fel încât capul să fie aproximativ rotund, iar corpul să aibă formă uşor conică. Resturile nu se aruncă, se vor folosi pentru membre. Se ung blaturile cu straturi de cremă şi se suprapun – corpul separat de cap, deocamdată.

Cum se face tort in forma de urs reteta

Tort ursulet tort teddy bear

Se aşază corpul pe platou, se înfig beţişoare de bambus pentru fixare. Sus se pune un cartonaş, peste care se aşază capul, care de asemenea se fixează cu beţişoare de bambus. Am îmbrăcat totul într-un strat de cremă.

Pentru membre, codiţă şi urechi, am făcut o compoziţie de cakepops din resturile de blat mărunţite la stadiul de firmituri şi amestecate cu 200 g gem de zmeură şi am modelat. Urechile le-am fixat cu scobitori de cap. www.simonacallas.com Membrele superioare au stat foarte bine lipite de corp. Membrele inferioare le-am format pe platou, lipite de corp, şi deci au avut stabilitate completă.

cum se face tort in forma de urs reteta

Tort cu zmeura

Cu crema rămasă am îmbrăcat urechile, codiţa şi membrele. Apoi am făcut botul şi peticele din fondant, pe care le-am lipit pe tort. zmeura

La sfârşit, am pus blăniţa, cu o pungă de ornat la care am ataşat un vârf pentru iarbă. Se începe de jos şi se pune câte puţină cremă în pungă, pentru că ea se va încălzi de la căldura mâinii şi se va topi untul.

Se pune la rece.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Tort ursulet Tort Teddy Bear tridimensional

Tort ursulet tort teddy bearTort ursulet Tort Teddy Bear tridimensional

Tort Ursulet Teddy Bear Cake simonacallas

Tort urs tort cu zmeura; tort cu fructe blat alb blat umed alb;  crema cu zmeura crema de unt. Tort urs tort cu zmeura; tort cu fructe blat alb blat umed alb crema cu zmeura; crema de unt blat din albusuri pandispan din albusuri.  Tort urs tort cu zmeura tort cu fructe blat alb blat umed alb; crema cu zmeura; crema de unt blat din albusuri pandispan din albusuri.  Tort urs tort cu zmeura tort cu fructe blat alb blat umed alb  crema cu zmeura crema de unt blat din albusuri pandispan din albusuri. 

Tort urs tort cu zmeura tort cu fructe blat alb; blat umed alb  crema cu zmeura crema de unt; blat din albusuri pandispan din albusuri . Tort urs tort cu zmeura tort cu fructe blat alb blat umed alb  crema cu zmeura; crema de unt blat din albusuri pandispan din albusuri. Tort urs tort cu zmeura tort cu fructe; blat alb blat umed alb; crema cu zmeura crema de unt blat din albusuri pandispan din albusuri. 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?