0
(0)

Aperitiv cu icre de somon si oua de prepelita

Aperitiv cu icre de somon si oua de prepelita

Eu nu intru des în Lidl. Nu ştiu de ce, nu prea mă atrage, deşi am unul destul de aproape. Într-o zi, aveam cam o jumătate de oră de pierdut până să se deschidă ghişeul de la Poşta Vamală. Cumpărasem nişte onesies pentru copii şi primisem avizul că sosiseră.

Aşadar mă plimbam prin Lidl. Nici nu luasem coş, nu aveam de gând să cumpăr ni’ca, pentru că nu mă tenta să stau la coadă în poştă cu vreo sacoşă după mine. Pentru că da, dragii mei, la Poşta Vamală veşnic e coadă. Se pare că toată lumea din Constanţa primeşte ori trimite zilnic un colet extern. Al meu venea din Ceaina, deci era cu dichis: trebuia să am la mine factura sau comanda sau un extras de cont care să ateste suma plătită. Pentru că dacă e peste 10 euro, plăteşti TVA (19% din valoarea coletului); iar dacă e peste 45 de euro plăteşti şi taxe vamale, care sunt în funcţie de marfa din colet. Asta nu are legătură cu postarea mea de azi, dar poate interesează pe cineva.

Prin urmare, mă plimbam prin Lidl ca pe Strasse. La raionul de verdeţuri/leguminoase, mi-a atras atenţia un ghiveci conţinând o plantă verde şi bogată, cu frunze în formă de inimă, vii şi extrem de atrăgătoare. Pe etichetă scria „lămâiţă”. Habar n-aveam ce e aia lămâiţă, dar aşa mi-a plăcut, încat am cumparat un ghiveci, cu gândul că o să caut mai târziu pe internet la ce se foloseşte. După locul în care era plasată la magazin, la sectorul legume proaspete, între ghivecele cu busuioc şi cele cu mentă, am bănuit că e un condiment.

Aperitiv-icre-somon-oua-prepelita-2

Aperitiv cu icre de somon si oua de prepelita

Lămâiţa (Aloysia citrodora), roiniţa sau iarba stuparilor, este o plantă originară din America de Sud, adusă în Europa – laolaltă cu prumbul, fasolea, ardeiul, roşia – de conquistadori. De atunci i s-au descoperit proprietăţi nenumărate, fiind folosită în cosmetică, medicina naturistă, ceaiuri, limonade, prăjituri… În bucătărie, frunzele acestei plante adaugă un gust de lămâie salatelor, desrturilor şi mâncărurilor cu peşte şi pui. Prin urmare, a fost elementul perfect cu care să condimentez şi să decorez preparatul de faţă. E un preparat simplu, gustos şi elegant, care poate puncta foarte frumos ca aperitiv la o masă festivă.
Aperitiv-icre-somon-oua-prepelita-1

Ingrediente Aperitiv cu icre de somon si oua de prepelita

  • 400 g aluat foietaj
  • 10 ouă prepeliţă fierte
  • 50 g icre de somon
  • un ou bătut
  • frunze de lămâiţă pentru decor

Aperitiv-icre-somon-oua-prepelita-4

 

Preparare Aperitiv cu icre de somon si oua de prepelita

Aluatul se dezgheaţă, se decupează sub forma de discuri, se unge cu ou bătut şi se coace 10-15 minute în cuptorul încins, la 190 de grade Celsius. După ce se răcesc,  discurile de foietaj se decorează cu ouăle de prepeliţă, icre de somon şi frunze de lămâiţă.

Aperitiv-icre-somon-oua-prepelita-5

 

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?