0
(0)

 

Chipsuri-mere-caramelizate-3a

 

Sunt minunate aceste chipsuri. Sunt gustoase, dulci, crocante şi foarte aspectuoase, motive pentru care pot constitui o decoraţiune excelentă pentru un desert. Există mai multe variante de a le prepara, eu vă prezint acum varianta cea mai simplă şi rapidă. Pe baza aceleiaşi reţete se pot face şi chipsuri din pere. Cu ele se pot decora deserturile rafinate, elegante, deosebite. Fac impresie, nu numai vizual ci şi gustativ 🙂

 

Ingrediente Chipsuri de mere

  • un măr potrivit
  • 200 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 50 ml suc de lămâie

Chipsuri-mere-caramelizate-1

Preparare Chipsuri de mere

Se încinge cuptorul la 175 de grade Celsius. Mărul se taie în felii subţiri (cel mai bine la mandolină, dar se pot tăia la fel de subţiri şi cu un cuţit foarte bine ascuţit).

Chips-mere-1

Apa, zahărul şi sucul de lămâie se pun într-un vas pe foc. Atunci când siropul începe să clocotească, se adaugă feliile de măr. Se continuă fierberea, amestecând des, timp de 10-15 minute, până când feliile de măr încep să devină translucide.

Chips-mere-2

Se scot feliile de măr din sirop cu un cleşte şi se aşază pe un grătar uns cu puţin ulei şi pus în tava de aragaz. Apoi se introduc în cuptor, pentru circa 15 minute (sau până când se rumenesc uşor). Între timp se pregăteşte altă tavă în care se pune hârtie cerată care se şterge cu un şerveţel îmbibat cu puţin ulei.

Chips-mere-c

Când sunt gata, se scoate tava din cuptor iar feliile de măr – chipsurile – se desprind de grătar şi se aşază pe hârtia cerată, fără să se atingă unele de altele. Chipsurile se vor răci în câteva minute şi se vor întări.


Chipsuri-mere-caramelizate-2

 

Note:

  • Operaţiunile se desfăşoară destul de rapid. Merele trebuiesc puse pe grătar imediat ce se ia suropul de pe foc, altminteri se pot lipi unele de altele.
  • Grătarul şi hârtia cerată trebuiesc unse cu puţin ulei, pentru că altfel chipsurile se lipesc beton. Siropul din ele acţionează mai ceva ca super glue şi e dificil să le dezlipim fără să se rupă.
  • Se păstrează într-un recipient închis etanş, cu hârtie cerată intre ele.

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?