5
(14)

Cupe de ciocolata lalele cu mousse de zmeura reteta entremet mousse fara gelatina desert cu fructe ciocolata zmeura lalele din ciocolata prajitura rapida fara coacere dragobete valentine valentines day

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Cupe de ciocolata lalele cu mousse de zmeura by Simona Callas

De Ziua Internaţională a Femeii, m-am gândit la lalele. Iubesc lalelele. De fapt, greşesc. Eu iubesc toate florile (inclusiv păpădiile sic 🙂 ). Şi ador lalelele primăvara. Sunt emblematice pentru acest anotimp. Sunt graţioase, classy, feminine şi nobile. Şi, chiar dacă nu prea au miros – sau au unul foarte discret (cele olandeze de obicei au parfum), lalelele pot sta cu eleganţă alături de cele mai preţioase flori. Aşa că mi s-a părut un desert excelent pentru Ziua Femeii 🙂

***

M-am gândit să fac nişte cupe din ciocolată, în formă de lalele roşii, franjurate cu alb. Am folosit tehnica din acest videoclip. Nu e greu, dar e nevoie de mai multă ciocolată şi de un vas larg. Sigur, se pot folosi ciocolată albă şi neagră, arată minunat combinaţia, dar eu am avut tasty melts roşii cu gust de cireşe şi am vrut să le folosesc.

Am umplut cupele cu un mousse roz. Am avut de ales între cireşe, vişine, căpşuni şi zmeură. Am preferat zmeura, pentru că ador parfumul ei. E un desert care se face repede, poate fi decorat după gust şi inspiraţie.

La mulţi ani, doamnelor şi domnişoarelor!   ❤❤❤

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Cupe de ciocolata lalele cu mousse de zmeura

 

Ingrediente Cupe de ciocolata lalele cu mousse de zmeura by Simona Callas

►Pentru cupe

 • 200g ciocolată roşie
 • 100g ciocolată albă www.simonacallas.com
 • baloane mici

 

Pentru mousse

 • 300 g smântână pentru frişcă foarte rece
 • 1 lingură zahăr pudră www.simonacallas.com
 • 100 g gem de zmeură rece
 • 1 plic întăritor de frişcă (sau 1 linguriţă de amidon)

 

Pentru asamblare şi decor

 • o foaie de pişcot cu vanilie (sau o foaie tip Dobos)
 • sticks de ciocolată www.simonacallas.com
 • frunze de lămâiţă

 

Cupe de ciocolata lalele cu mousse de zmeura

 

Preparare Cupe de ciocolata lalele cu mousse de zmeura by Simona Callas

 • Preparare cupe: Se umflă baloanele şi se sigilează bine, ca să nu iasă aerul. Dacă aveţi un compresor, fie el şi de jucărie, e perfect. Baloanele acestea foarte mititele se umflă al naibii de greu, mie mi-au ieşit ochii din cap şi mi-au crăpat obrajii suflând în ele 🙂  Se pregăteşte un platou/tocător tapetat cu folie de aluminiu. Ciocolata se topeşte separat (la microunde sau la baie de aburi). www.simonacallas.com Într-un vas mai larg se toarnă ciocolata roşie, iar deasupra se întinde ciocolata albă sub formă de striuri (urmăriţi videoclipul al cărui link l-am dat în introducere). Baloanele se şterg de suprafaţa ciocolatei, rotindu-le de câteva ori (clasic, cupele de ciocolată în formă de lalea au patru petale, eu am făcut şase). După ce se formează petalele de jur împrejurul balonului, se aşază pe platoul tapetat cu folie de aluminiu. www.simonacallas.com Se susţine câteva secunde, până când şade singur în picioare. Se procedează la fel cu celelalte cupe. Apoi, platoul se introduce în frigider. După ce se întăreşte ciocolata, se sparg baloanele şi se extrag din interiorul cupelor.

 

Cupe-ciocolata-1

***

 • Preparare mousse de zmeură: Smântâna pentru frişcă se bate cu zahărul pudră şi întăritorul de frişcă. www.simonacallas.com Se adaugă gemul (care trebuie ţinut la frigider minim o oră înainte) şi se mixează de 2-3 ori cu viteză mare, ca să se omogenizeze.
 • Asamblare: se decupează discuri din foaia de pişcot. Se aşază câte un disc la baza fiecărei cupe. Se pune mousse de zmeură până pe la jumătatea cupelor, se aşază al doilea disc de pişcot, apoi se continuă cu mousse până se umple cupele. Se decorează după inspiraţie – eu am pus frunze de lămâiţă şi beţişoare de ciocolată cu aromă de mentă.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Cupe-ciocolata-2

 

Note: 

 • Dacă folosiţi frişcă vegetală pentru mousse, nu mai este nevoie de zahăr şi nici de întăritor.
 • Gemul trebuie să fie foarte bine legat. Dacă e un gem subţire, îl încălziţi şi îi adăugaţi 3 g de gelatină hidratată în puţină apă; apoi îl puneţi în frigider până se răceşte complet şi se încheagă, iar după aceea poate fi încorporat în frişcă.
 • Dacă aveţi zmeură proaspătă, puteţi adăuga câteva fructe (spălate şi bine scurse) în mousse. Eu nu am găsit zmeură proaspătă, congelată am tot timpul în casă, dar nu se poate folosi în acest caz.
 • Foaia de pişcot nu e obligatorie. Eu am pus câte două discuri mititele în fiecare cupă, fiindcă m-am gândit că nu strică să fie puţină pâinică acolo, pentru cine simte nevoia 🙂
 • Numărul de porţii care rezultă din această reţetă este în funcţie de dimensiunea cupelor de ciocolată. Mie mi-au ieşit trei cupe destul de mari (150 g fiecare, cântărite înainte de a fi servite).

Cupe de ciocolata lalele cu mousse de zmeura

Va recomand si aceste Prajituri inimioare cu ciocolata si capsune – un deliciu diafan (clic pe poza pentru reteta):

Strawberry Heart Cakes prajituri inimioare cu capsune si ciocolata

Si aceste Prajituri Entremet, tot in forma de inima, cu ciocolata si cirese (clic pe poza pentru reteta):

Prajitura inima cu ciocolata si cirese

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?