5
(2)

Tarta de post cu pere tarta vegana tarta cu pere tarta delicioasa cu fructe tarta rapida 

ATENŢIE! CONŢINUT PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

copyright

 

Tarta-de-post-cu-pere-1

 

Tarta de post cu pere by Simona Callas

Cine iubeşte perele, cu siguranţă adoră tartele cu pere. Cine ţine post sau e vegetarian, va iubi această tartă de post cu pere. După succesul pe care l-a avut Tarta Bourdaloue cu pere şi migdale, am vrut să creez şi o versiune de post a acestui desert minunat. Ca să variez un pic, am ales o formă dreptunghiulară şi am adăugat cacao. Cantităţile din reţeta mea sunt potrivite şi pentru o tartă rotundă, iar la cacao se poate renunţa (sau poate fi înlocuită cu pudră de roşcove, în cazul în care aveţi alergie la cacao sau doriţi să pregătiţi această tartă pentru copii mititei). Vă propun, aşadar, un desert rafinat şi parfumat, vegan şi super delicios 🙂

 Tarta-de-post-cu-pere-4

 

Ingrediente Tarta de post cu pere by Simona Callas

 

►Crusta

 • 200 g făină www.simonacallas.com
 • 100 g unt vegetal sau margarină de post (rece)
 • 1 lingură cu vârf zahăr pudră vanilat
 • 2-3 linguri apă rece

 

►Umplutura:

 • 5-6 jumătăţi de pere din compot sau pere poşate (gasiti aici cum se fac)
 • 100 g unt vegetal sau margarină de post (moale)
 • 100 g smântână de cocos
 • 100 g zahăr pudră vanilat
 • 25 g cacao pudră www.simonacallas.com
 • ¼ linguriţă scorţişoară măcinată
 • 100 g făină de migdale
 • 2 linguri rom brun (sau esenţă de rom)

 

Tarta-de-post-cu-pere-3

 

Tarta-de-post-cu-pere-2

 

Preparare Tarta de post cu pere by Simona Callas

Pentru crustă: margarina, tăiată în cuburi, zahărul şi făina se mixează până când se obţine o compoziţie nisipoasă. www.simonacallas.com Apoi se adaugă apa rece, câte puţin, ca să devină un aluat legat şi consistent. Aluatul se înfăşoară în folie alimentară şi se pune în frigider pentru circa o oră.

Aluat de post pentru tarte

Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se scoate aluatul din frigider, se întinde pe masa pudrată cu puţină făină şi se aşază în interiorul formei de tartă, tapetând baza şi pereţii formei. www.simonacallas.com Se înţeapă aluatul cu furculiţa din loc în loc, se acoperă cu hârtie de copt şi deasupra se pun boabe de năut uscate, boabe de fasole sau pietricele speciale.

Tarta-de-post-cu-pere-b

***

Se introduce în cuptor până când se rumeneşte uşor (circa 15 minut). Apoi se scoate tava din cuptor, se înlătură greutăţile şi hârtia de copt şi se lasă să se răcească.

Perele se scot din compot şi se pun la scurs.

Pentru umplutură: margarina se mixează cu zahărul. Se adaugă în ordine: cacao, scorţişoara, smântâna de cocos, făina de migdale, romul. www.simonacallas.com Se omogenizează. Compoziţia se toarnă în interiorul crustei şi se nivelează. Se aşază deasupra jumătăţile de pere şi se dă tava la cuptor, pentru circa 30 minute.

Tarta-de-post-cu-pere-c

Când e gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească de tot, inainte de a fi scoasă din formă şi a fi tăiată.

Tarta-de-post-cu-pere-5

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!