5
(32)

Tort de ciocolata cu interior surpriza reteta Tort cu ciocolata fructe crema de fructe crema de ciocolata cu fructe coloranti naturali Blat umed de ciocolata Blat negru umed Tort primavara Tort ciocolata visine crema de visine prajitura cu visine retete de prajituri cu ciocolata fructe de padure fructe congelate tort de Paste tort pentru Paste Pasti prajituri Pasti retete pascale pascal masa de Paste decor tort elegant decor flori naturale tort nunta

 ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort de ciocolata cu interior surpriza by Simona Callas

Vă prezint un tort cu multă ciocolată şi secţiune deosebită, care nu necesită talente deosebite, nici instrumente speciale, dar care e incredibil de savuros şi de asemenea foarte aspectuos. Florile naturale de sezon îi conferă o eleganţă aparte şi îi sporesc farmecul. În secţiune, se observă straturile de cremă bicolore. Vă voi povesti cum se prepară acest tort deosebit şi cum se face minunatul şi delicatul aranjament floral.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tort-de-ciocolata-cu-interior-surpriza-1

 

INGREDIENTE Tort de ciocolata cu interior surpriza by Simona Callas

(pentru un tort cu diametrul de 16 cm şi înălţime de 10 cm)

 

Blat umed negru – de 1,5x cantităţile de la blatul pentru Tortul cu ciocolată şi caramel

 

Crema de ciocolata albă

 • 300 g ciocolată albă www.simonacallas.com
 • 150 g smântână pentru frişcă

 

Crema de ciocolată roz

 • 300 g ciocolată albă www.simonacallas.com
 • 150 g smântână pentru frişcă
 • 100 g jeleu de vişine

 

Glazura de ciocolată neagră

 • 600 g ciocolată amăruie www.simonacallas.com
 • 400 g smântână pentru frişcă
 • 50 g zahăr pudră

 

Tort-de-ciocolata-cu-interior-surpriza-3

 

PREPARARE Tort de ciocolata cu interior surpriza by Simona Callas

 • Preparare blat: instrucţiunile se găsesc la Tortul cu ciocolată şi caramel
 • Preparare crema de ciocolată albă: smântâna se înfierbântă şi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi. www.simonacallas.com Se lasă 2 minute, apoi se amestecă până când se topeşte toată ciocolata şi se obţine un amestec omogen. Se pune la frigider până se răceşte, apoi se mixează 1-2 minute cu viteză maximă. Se obţine o cremă fină şi catifelată.
 • Preparare crema de ciocolată roz: exact ca la crema de ciocolată albă, iar la final se încorporează jeleul de vişine (tot cu viteză mare, se mixează doar până când se omogenizează, nu mai mult).
 • Preparare glazura de ciocolată amăruie: smântâna se înfierbântă, se adaugă zahărul şi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi. www.simonacallas.com Se lasă 2 minute, apoi se amestecă (cu un tel în formă de pară) până când se omogenizează. Se lasă să se răcească la temperatura camerei. Glazura trebuie să aibă concistenţa unei creme atunci când este folosită pentru a decora tortul. Dacă se întâmplă să se întărească, se pune 2-3 secunde la microunde şi se omohenizează cu telul.

Tort-de-ciocolata-cu-interior-surpriza-4

 

MONTARE Tort de ciocolata cu interior surpriza by Simona Callas

Blaturile se taie în câte două felii orizontale. Crema de ciocolată albă şi crema de ciocolată roz se pun în pungi de ornat tăiate la capete. www.simonacallas.com Pe fiecare felie de blat se formează cercuri concentrice alternative, cu cele două culori, aşa cum se observă în fotografiile de mai jos.

Se montează tortul şi se îmbracă într-un strat de glazură de ciocolată neagră. Restul de glazură se pune într-o pungă de ornat prevăzută cu un vârf rotund mai larg (1 cm). www.simonacallas.com Se formează puncte de cremă, în rând vertical. Apoi, cu vârful unei spatule mici (sau cu dosul unei linguriţe) se presează centrul punctului de cremă şi se trage uşor spre lateral (ca în poze). Se continură, cu rândurile verticale, până când se îmbracă tot peretele tortului.

Tort cu ciocolata si fructe de padure

***

Pentru partea de sus, se procedează la fel, dar rândurile vor fi concentrice, începând de la margine către centru. Tehnica este ilustrată foarte bine în videoclipul de aici. După ce se decorează, tortul se pune în frigider.

Pentru aranjamentul floral, se folosesc scobitori de bambus care se înfig cu un capăt pe tulpinile forilor, iar capătul rămas liber se înfige în tort. www.simonacallas.com  În acest fel, florile se păstrează foarte bine, chiar şi până a doua zi. Este foarte important să se utilizeze flori proaspete.

Tort-de-ciocolata-cu-interior-surpriza-1

NOTE:

 • Eu am vrut un tort înalt. Din aceleaşi cantităţi se poate face un tort cu diametru mai mare şi înălţime mai mică (ex. 20 cm diametru şi 6 cm înălţime).
 • Jeleul de vişine se poate prepara în casă din 300 g vişine procesate la blender, 100 g zahăr, 10 g Gelfix, care se fierb timp de câteva minute (sau conform instrucţiunilor de pe plicul de Gelfix), apoi se toarnă într-un borcan care se închide etanş şi se lasă să se răcească. A doua zi este gata de folosit. www.simonacallas.com
 • Pentru cremă, eu am amestecat toată ciocolata albă cu toată smântâna, iar după ce s-a răcit am mixat până am obţinut crema şi apoi am împărţit-o în două. O parte am lăsat-o albă, iar în cealaltă parte am încorporat jeleul de vişine.

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?