4.9
(27)

Macarons cu ciocolata reteta simpla macarons tutorial macarons pas cu pas macarons reteta perfecta; macarons frantuzesti prajituri de cofetarie ganache de ciocolata; fursecuri umplute

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL

PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Macarons cu ciocolată reteta simpla

 

Macarons cu ciocolata reteta simpla

Nouă ne plac mult macarons; iar eu ador să îi prepar. De data asta am vrut macarons cu ciocolată. Evident, sunt la fel de minunaţi ca şi cei în culori vii. Reţeta pe care o prezint aici şi care mie nu îmi dă greş, este reţeta mea, obţinută după sute de ore de studiu, după zeci de ocazii în care am preparat macarons, după tatonări şi testări şi observaţii.

La primele şase baterii de macarons pe care le-am făcut în viaţa mea, am ţinut un jurnal în care am notat absolut fiecare observaţie legată de proces – începând de la gradul de umiditate din aer (locuiesc într-o zonă cu probleme din acest punct de vedere), gramajul fiecărui ingredient şi modul în care le-am amestecat; timpul de uscare, temperatura şi timpul de coacere, locul în care am aşezat tăvile în cuptor etc etc… Am încercat şi cu cream of tartar şi fără. Şi am notat de fiecare dată detaliile legate de aspectul cochiliilor: suprafaţa, picioruşul, consistenţa etc.

Macaron frantuzesti cum se fac

În concluzie, această reţetă este rezultatul muncii mele şi al experienţelor pe care le-am făcut în urmă cu vreo doi ani. Şi, ştiţi cum este: lucrul cu care te înveţi e sfânt – cu atât mai mult atunci când nu te trădează niciodată şi ştii că e ceva pe care te poţi baza. Alte detalii despre macarons, precum şi câteva tips-uri legate de preparare, le găsiţi aici. Despre foliile de silicon am scris aici. Aceasta este cea mai simplă reţetă de macarons, cea cu bezea franţuzească. Încă nu am încercat varianta cu sirop de zahăr (macarons cu bezea italiană adică); dar acum am termometru de zahăr (instrument absolut necesar în acest caz) şi voi încerca să găsesc timp ca să o iau de la capăt cu studiul şi experienţele 🙂

 

Macarons cu ciocolată reteta simpla

 

Ingrediente Macarons cu ciocolata reteta simpla

 

►Pentru cochilii:

 • 160 g zahăr pudră
 • 100 g făină de migdale
 • 20 g cacao pudră ww.simonacallas.com
 • 100 g albuşuri (3 albuşuri de la ouă de dimensiuni medii)
 • un praf de sare
 • 50 g zahăr fin
 • 1 linguriţă extract vanilie (opţional)

 

►Pentru umplutură:

 • 100 g ciocolată cu lapte ww.simonacallas.com
 • 100 g smântână pentru frişcă
 • 1 linguriţă rom brun (opţional)

 

Macarons cu ciocolată reteta simpla

 

Preparare Macarons cu ciocolata reteta simpla

 • Preparare cochilii: făina de migdale, zahărul pudră şi cacao se amestecă şi se cern împreună de 3 ori, printr-o sită fină. ww.simonacallas.com Elementele care nu trec prin ochiurile sitei se aruncă. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare; apoi se adaugă zahărul în 3-4 reprize şi se continuă mixarea la viteză medie-mare până când se obţine o bezea tare. La final se adaugă extractul de vanilie.

Macaron frantuzesti cum se fac

În această bezea se adaugă amestecul uscat în 3 reprize şi se omogenizează cu o spatulă de silicon, prin răsturnare. ww.simonacallas.com Compoziţia trebuie să cadă de pe spatulă în tranşe, adică nu toată odată (nu trebuie să fie prea subţire).

Macaron frantuzesti cum se fac

Macaron frantuzesti cum se fac

Se transferă într-o pungă de ornat la care s-a ataşat un dui rotund de 1 cm (sau pur şi simplu se taie punga la capăt). şi se formează grămăjoare rotunde pe folia de silicon (cum am avut eu) sau pe hârtia de copt. ww.simonacallas.com Se trânteşte tava de masă, de câteva ori;. şi se lasă la odihnă, până când se usucă suficient cât să nu se mai lipească de deget la atingere (în funcţie de umezeala din atmosferă, între 25-45 minute).

Macarons cu ciocolată reteta simpla

Se încinge cuptorul la 140 grade Celsius cu ventilaţie şi se introduc tăvile, pe rând. Eu coc uneori câte două şi le inversez locurile la jumătatea timpului de coacere. ww.simonacallas.com Timpul de coacere este de circa 12-15 minute. Când sunt gata, se scot din cuptor şi se trage folia de silicon sau hârtia de copt din tavă,. pe un blat rece (marmură, granit, gresie – sau pur şi simplu pe blatul mesei, chiar dacă e din lemn). După ce se răcesc de tot, se desprind de pe folie/hârtie şi se pun într-un bol/castron încăpător.

Macarons cu ciocolata reteta simpla

 • Preparare umplutură: Pentru cremă, se încălzeşte smântâna (+romul) până aproape de fierbere. şi se toarnă peste ciocolata ruptă in bucăţi cât mai mici. ww.simonacallas.com Se amestecă până se topeşte ciocoloata şi se omogenizează compoziţia. Apoi se pune în frigider pentru 1-2 ore, după care se mixează 1 minute la viteză mare. Crema obţinută se pune într-o pungă de ornat.

 

Macarons cu ciocolată reteta simpla

 

Asamblare Macarons cu ciocolata reteta simpla

Cochiliile se aşază perechi care să se potrivească la diametru. Se poşează câte un moţ de cremă şi se lipesc câte două, aşa cum se vede în fotografia de mai jos. Din aceasta reteta ies 25 macarons.

Macarons cu ciocolată reteta simpla

Macarons se pot consuma imediat, cu foarte mare angajament. Specialiştii afirmă însă că după 1-2 zile sunt mult mai buni. Noi nu am reuşit să verificăm această teorie, deoarece macaronşii mei nu au supravieţuit niciodată atâta amar de vreme 🙂

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Macarons cu ciocolată reteta simpla

 

Macarons cu ciocolata reteta simpla macarons tutorial. macarons pas cu pas macarons reteta perfecta. macarons frantuzesti prajituri de cofetarie. ganache de ciocolata; fursecuri umplute.

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?