5
(32)

Nuci umplute cu ciocolată reteta traditionala fursecuri de casa nucusoare fragede cu crema presa prajituri forma nuci fonta retete prajitura copilarie fursecuri in forma de nuci fursecuri umplute fursecuri cu ciocolata fursecuri de casa prajituri de casa patiserie retete vechi

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Nuci umplute cu ciocolata by Simona Callas

 

Nu cred că există cineva care să nu fi auzit de această minunată prăjitură de casă. Deosebite, super delicioase şi aspectuoase, nucile umplute – alături de frumos coloratele piersici umplute – tronează pe masa de sărbătoare din vremuri imemoriale. Aluatul e destul de clasic şi conţine unt, ou, zahăr şi făină. Aromele sunt opţionale şi se adaugă după gust: rom, lămâie, vanilie. Umplutura, din câte îmi amintesc eu, se făcea tradiţional cu biscuiţi măcinaţi, cacao şi unt (sau margarină). Am mâncat şi nuci umplute cu gem, dar fetele mele adoră ciocolata şi am ales să prepar o umplutură din ganache de ciocolată cu nucă măcinată. Rezultatul e de-men-ţi-al 🙂

Nuci umplute cu ciocolata 2

Ingrediente Nuci umplute cu ciocolata by Simona Callas

 

(pentru 70-80 nuci)

 

► Pentru cojile de nucă

 • 200 g unt moale (60% grăsime)
 • 100 g zahăr pudră vanilat
 • 2 ouă www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă coajă de lămâie
 • 1/2 linguriţă bicarbonat
 • 2 linguri suc de lămâie
 • 500 g făină

Pentru umplutură*

 • 100 g ciocolată cu lapte
 • 150 g smântână pentru frişcă
 • 70-100 g nucă măcinată www.simonacallas.com
 • 1 lingură cacao (opţional)

*Pentru varianta de cremă mai puţin dulce: 80 g ciocolată amăruie + 200 ml smântână pentru frişcă +1 lingură zahăr pudră+nucă

Nuci umplute cu ciocolata 3

Preparare Nuci umplute cu ciocolata by Simona Callas

• Preparare coji: Făina se cerne împreună cu bicarbonatul de sodiu. Untul se freacă spumă cu zahărul pudră. Se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja de lămâie, sucul de lămâie, iar la final se încorporează amestecul uscat (făina+bicarbonatul). www.simonacallas.com Se obţine un aluat consistent, care se înfăşoară în folie alimentară şi se pune la frigider pentru cel puţin o oră.

aluat fraged pentru nuci

Apoi se scoate aluatul din frigider şi se împarte în bucăţi egale, cărora li se dă formă de sferă. www.simonacallas.com Dimensiunea bilelor este în funcţie de dimensiunile cavităţilor din formă. Pentru forma mea dimensiunea ideală a sferelor de aluat este de 6 grame.

Forma pentru nuci (eu am una din fontă) se încinge pe foc mediu. Pentru a verifica dacă este încinsă, se pune o picătură de apă. Dacă sfârâie, atunci e gata. www.simonacallas.com Se ung cu ulei ambele părţi ale presei (se foloseşte o pensulă, ideal de silicon, pentru că cea din păr lasă fire).  În fiecare dintre cavităţile formei se pune câte o sferă de aluat.

aluat fraged pentru nuci

Se închide forma (aducând cealaltă parte, peste partea cu cavităţi) şi se pune direct pe flacără (o flacără medie). După 1-2 minute, se întoarce forma, pentru încă 1-2 minute. www.simonacallas.com Se verifică dacă sunt coapte cojile (se deschide uşor forma, pentru a vedea dacă se desprind cu uşurinţă şi dacă sunt uşor rumenite).

Nuci umplute cu ciocolata c

Când sunt gata cojile, se scot din formă într-un castron. Se procedează în continuare până când se consumă tot aluatul. Dacă există margini în exces, acestea se îndepărtează. www.simonacallas.com Se poate folosi un cuţitaş sau o pilă. Eu am folosit o forfecuţă pe care o păstrez special pentru bucătărie. nuci

***

Preparare cremă: Ciocolata se rupe în bucăţi mici într-un bol larg. Smântâna se înfierbântă, apoi se toarnă peste ciocolată. Se lasă 1-2 minute, apoi se amestecă cu un tel în formă de pară, până se dizolvă ciocolata şi se obţine o compoziţie omogenă. www.simonacallas.com Se lasă pe masă 30-60 minute, până se răceşte şi se leagă. Apoi se încorporează cacao (daca e cazul). La final se adaugă nuca măcinată – treptat, până când se obţine o cremă maleabilă dar bine legată.

Nuci umplute cu ciocolata d

Cojile de nucă se umplu cu cremă şi se lipesc două câte două. www.simonacallas.com Excesul de cremă se îndepărtează cu degetul curat. Opţional, se pot pudra cu zahăr, dar noi preferăm sa nu abuzăm de carbohidraţi 🙂

Nucile se păstrează într-un container etanş, până la servire.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Nuci umplute cu ciocolata 1

Daca va plac nucile umplute, va recomand sa incercati si varianta cu cacao sau cea cu fistic (dati link pe poza pentru reteta):

Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase

 

Nuci verzi cu fistic si ciocolata

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?