5
(17)

Placinte cu branza barcute reteta placinte sarate placinte simple branzoaice aluat dospit cu branza aperitiv rapid barcute sarate cu branza smantana patrunjel verdeata traditii placinte dobrogene reteta dobrogeana branzoici

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Placinte cu branza barcute

Aceste plăcinţele, de sorginte turcească, sunt un deliciu perfect pentru pacheţelul de şcoală, picnic, la fel cum sunt o idee grozavă de aperitiv sau gustare de răsfăţ. Aluatul dospit, pufos şi fraged se potriveşte de minune cu umplutura care în reţeta originală conţine doar brânză şi verdeaţă, dar eu am adăugat ou şi smântână, ca să fie mai legată şi mai bogată. Eu am descoperit aceste minunăţii la o bună prietenă dobrogeancă, care e jumătate româncă jumătate turcoaică (mulţumesc, Aysel <3), şi care găteşte extraordinar.

Prin urmare, dacă vă plac plăcintele cu brânză, vă recomand cu multă căldură această reţetă. Eu am pregătit-o pentru desaga fetei mele, atunci când s-a întors la Cluj, după vacanţa studenţească de Paşte. Aceste plăcinte se păstrează foarte bine, împachetate în hârtie de copt (sau în pungi pentru patiserie), timp de câteva zile la temperatura camerei, o săptămână în frigider, şi chiar mai mult în congelator.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Placinte-cu-branza-barcute-simonacallas-1

Ingrediente branzoaice reteta placinta dobrogeana retete dobrogene

Pentru aluat

 • 200 ml lapte
 • 200 ml ulei www.simonacallas.com
 • 200 ml apă minerală
 • 600 g făină
 • 7 g drojdie uscată
 • 1 ou
 • 1 linguriţă zahăr
 • 1 linguriţă sare

Pentru umplutură

 • 300 g telemea proaspătă de vacă
 • 1 ou www.simonacallas.com
 • 50 g smântână grasă
 • 1 legătură pătrunjel proaspăt

În plus

 • 50 g unt foarte moale (pentru uns aluatul)
 • 1 ou bătut (pentru uns brânzoaicele)

Placinte-cu-branza-barcute-simonacallas-2

Preparare Placinte cu branza barcute

Preparare aluat: Laptele, drojdia, zahărul se amestecă. Se adaugă uleiul, oul, sarea, apa minerală; apoi se adaugă făina treptat. Se obţine un aluat legat şi nu foarte lipicios, care se acoperă şi  se lasă la dospit circa 1 oră. www.simonacallas.com Apoi se răstoarnă pe masa pudrată cu făină, se mai frământă puţin şi i se dă formă de sul. Din acest sul se desprind bucăţi de circa 70 g fiecare, cărora li se dă formă de bile.

Placinte-cu-branza-barcute-simonacallas-a

Preparare umplutură: Oul se bate cu smântâna. www.simonacallas.com Se adaugă brânza dată pe răzătoare şi pătrunjelul şi se omogenizează cu o spatulă (sau lingură).

Preparare brânzoaice: Se încinge cuptorul la 190 grade Celsius. Fiecare bilă de aluat se întinde sub formă de disc cu diametrul de circa 10 cm şi se unge cu unt. www.simonacallas.com Se crestează de o parte şi de alta, în formă de semicercuri, la circa 1 cm distanţă de margine (aşa cum se vede în fotografii).

branzoaice reteta placinta dobrogeana retete dobrogene

Placinte-cu-branza-barcute-simonacallas-b

Se pune o linguriţă de umplutură în mijloc, apoi se aduc marginile crestate, încrucişat, în aşa fel încât să se obţină o bărcuţă. www.simonacallas.com Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt. După ce se umple tava, bărcuţele se ung cu ou bătut şi se introduc în cuptor pentru circa 30 minute (sau până se rumenesc).

Noi ne-am înfipt în ele fiebinţi 🙂 Sunt la fel de bune şi calde şi reci.

barcute-simonacallas-c

Placinte-cu-branza-barcute-simonacallas-d

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?