5
(34)

Tort sah pentru Paste reteta tort sah tort mozaic tort ciocolata chec pufos blat de tort pufos blat umed pufos Tort de Pasti Tort Sah tort roz verde Tort cu ciocolata Tort ciocolata  Tort elegant Tort primavara

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort-Sah-pentru-Paste-2

Tort sah pentru Paste by Simona Callas

 Am pregătit acest Tort şah pentru Paşte la sugestia fetelor mele. Nu am mai făcut de foarte multă vreme un tort şah, aşa că am adoptat ideea cu entuziasm. Culorile alese (tot de fete) roz şi verde, sunt vesele şi primăvăratice şi se potrivesc cu atmosfera de sărbătoare. Pentru îmbrăcarea tortului am avut altă idee în minte, dar a trebuit să renunţa la ea şi în ultima clipă mi-am amintit că avem aceste beţişoare de ciocolată, aşa că le-am aşezat unele lângă altele sub formă de gard şi ne-a plăcut foarte mult cum a ieşit 🙂

Vă doresc tuturor sărbători luminate şi cu multă pace în suflete! Hristos a Înviat! Va sugerez si acest Tort clasic cu nuca si ciocolata, din pandispan insiropat, crema de ciocolata si nuci, este o bunatate (clic pe poza pentru reteta):

Tort simplu cu ciocolata si nuca

 

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Tort-Sah-pentru-Paste-6

INGREDIENTE Tort sah pentru Paste by Simona Callas

(pentru un tort de 16 cm diametru)

 

Pentru blatul roz:

 • 150 g făină albă
 • 1 linguriţă praf de copt
 • 2 albuşuri de ouă mari www.simonacallas.com
 • 150 g zahăr tos mai fin
 • 100 g unt (60% grăsime)
 • 120 ml lapte
 • 1 linguriţă extract de vanilie
 • un vârf de cuţit colorant roşu

Pentru blatul verde:

 • 150 g făină albă
 • 1 linguriţă praf de copt
 • 2 albuşuri de ouă mari www.simonacallas.com
 • 150 g zahăr tos mai fin
 • 100 g unt (60% grăsime)
 • 120 ml lapte
 • 1 linguriţă extract de vanilie
 • un vârf de cuţit colorant verde

Pentru crema de ciocolată:

 • 300 g ciocolată amăruie www.simonacallas.com
 • 300 g smântână pentru frişcă
 • 1 lingură zahăr pudră

Pentru decor:

 • sticks-uri de ciocolată www.simonacallas.com
 • 50 g fulgi de cocos coloraţi în verde
 • arahide în ciocolată (sub formă de ouă)
 • floricele din pasta de zahăr

Tort-Sah-pentru-Paste-4

PREPARARE Tort sah pentru Paste by Simona Callas

 

Preparare blat roz: Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se pregăteşte o formă de copt rotundă cu diametrul de 16 cm, care se tapetează la bază cu un disc din hârtie de copt şi se unge pe pereţi cu unt.  www.simonacallas.com Făina se amestecă cu praful de copt şi se cern împreună de trei ori. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat 50 g zahăr şi se continuă mixarea până se dizolvă zahărul şi se obţine o bezea.

Untul se mixează cu restul de zahăr (100 g) până devine cremos. Se adaugă extractul de vanilie, apoi se adaugă laptele alternativ cu făina, în câte 3 reprize. Se adaugă colorantul, se omogenizează, iar la final se încorporează bezeaua, amestecând cu o spatulă prin răsturnare de jos în sus. www.simonacallas.com

Se toarnă compoziţia în tava pregătită, se nivelează şi se introduce în cuptor pentru circa 30 minute (se verifică cu o scobitoare dacă s-a copt). Când e gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească pe un grătar. După ce se răceşte complet, se scoate blatul de tort din formă.

chec pufos mozaic ciocolata reteta

Preparare blat verde: Se procedează exact la fel ca pentru blatul roz.

Blat umed

Preparare crema de ciocolată: Ciocolata se rupe în bucăţi şi se pune într-un bol încăpător. Smântâna se amestecă cu zahărul şi se pune în cuptorul cu microunde pentru circa 30 secunde (până se înfierbântă), apoi se toarnă peste ciocolată. www.simonacallas.com Se lasă 2 minute, apoi se amestecă cu un tel în formă de pară până când se dizolvă toată ciocolata şi se obţine o cremă omogenă. Crema se pune în frigider până când se răceşte, apoi se mixează la viteză mare timp de 2-3 minute. Se obţine astfel o cremă fină şi delicioasă. www.simonacallas.com

Crema ganache de ciocolata

Tort-Sah-pentru-Paste-1

MONTARE Tort sah pentru Paste by Simona Callas

Fiecare din cele două blaturi (roz şi verde) se taie în două pe orizontală. Din fiecare felie se taie cercuri cu două decupătoare de 11 cm respectiv 7 cm diametru. www.simonacallas.com Apoi cercurile se îmbină în aşa fel încât să se reconstituie feliile de blat cu diametrul de 16 cm, dar să fie formate din straturi de culori alternative (ca în fotografie).

Blat umed pandispan

Se ung pe rând feliile de blat cu cremă de ciocolată şi se suprapun. Apoi se îmbracă tortul în ciocolată şi se nivelează. www.simonacallas.com Se aşază de jur împrejur sticksurile de ciocolată.

Tort-Sah-pentru-Paste-d

Se presară nuca de cocos verde iar deasupra se asază câteva ouă de ciocolată şi floricele din zahăr. ciocolata

Tortul se păstrează la rece până la servire.

Tort-Sah-pentru-Paste-5

chec pufos mozaic ciocolata reteta

Tort de Pasti Tort Sah tort roz verde Tort cu ciocolata Tort ciocolata. Tort elegant Tort primavara. Tort sah pentru Paste Tort de Pasti. Tort Sah tort roz verde Tort cu ciocolata Tort ciocolata  Tort elegant Tort primavara. Tort sah pentru Paste Tort de Pasti Tort Sah tort roz verde Tort cu ciocolata. Tort ciocolata  Tort elegant Tort primavara. Tort sah pentru Paste Tort de Pasti Tort Sah tort roz verde Tort cu ciocolata. Tort ciocolata  Tort elegant Tort primavara.  Tort sah pentru Paste Tort de Pasti Tort Sah tort roz verde Tort cu ciocolata. Tort ciocolata  Tort elegant Tort primavara. Tort sah pentru Paste Tort de Pasti Tort Sah tort roz verde Tort cu ciocolata Tort ciocolata  Tort elegant Tort primavara.

Tort sah pentru Paste Tort de Pasti Tort Sah tort roz verde Tort cu ciocolata. Tort ciocolata  Tort elegant Tort primavara. Tort sah pentru Paste Tort de Pasti Tort Sah tort roz verde. Tort cu ciocolata Tort ciocolata  Tort elegant Tort primavara. Tort sah pentru Paste Tort de Pasti .

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?