Tarta vegetariana cu spanac si ciuperci tarta cu ciuperci cascaval mozzarella smantana tarta sarata tarta aperitiv

Tarta vegetariana cu spanac si ciuperci

 

Aşa cum am mai spus de atâtea şi atâtea ori, iubesc tartele. Fie dulci ori sărate, revin în meniul nsotru sub diverse forme, arome şi culori, mereu şi mereu 🙂 De ce? Pentru că sunt gustoase. Pentru că sunt de efect. Pentru că arată bine. Şi pentru că se prepară uşor. Şi pentru că nu am întâlnit încă pe nimeni căruia să nu-i placă tartele. Iar, dacă vorbim de tarte sărate,  cele cu spanac sunt de departe preferatele noastre. De obicei, pe lângă spanac punem ouă, smântână şi diferite sortimente de brânză – de la ricotta la caşcaval, de la telema la mozzarella.

Această tartă se numeşte vegetariană pentru că nu conţine carne. Dacă ar fi fost de post (adică fără lactate şi ouă), atunci s-ar fi numit vegană. Sigur că, cine doreşte, poate să adauge şi bacon sau şuncă presată. Aceasta este una dintre marile calităţi ale tartelor: putem să le umplem cu orice fel de combinaţii, după pofta inimii. Deocamdată, noi preferăm tartele fără carne. Asta-i pohta ce-am pohtit 🙂

 

Tarta-vegetariana-ciuperci-spanac-1

 

Ingrediente Tarta vegetariana cu spanac şi ciuperci

(pentru 6-8 porţii)

  • 300 g aluat de tartă
  • 200 g ciuperci Champinion brune
  • 150 g baby spanac
  • 4 ouă
  • 200 g smântână cu 30% grăsime
  • 150 g mozzarella
  • Sare, piper, cimbru

Tarta-vegetariana-ciuperci-spanac-2

 

Preparare Tarta cu spanac si ciuperci

Aluatul de tartă se prepară ca aici. Se întinde în formă, se coace şi se lasă să se răcească.

Ciupercile, spălate şi tăiate în felii, se călesc în puţin ulei împreună cu spanacul, de asemenea spălat. După ce se evaporă apa lăsată de spanac şi ciuperci, se ia tigaia de pe foc şi se lasă să se răcorească.

Tarta-ciuperci-spanac-a

Ouăle se bat cu un tel, se adaugă smântâna, apoi se încorporează mozarella dată pe răzătoare.  Se adaugă spanacul şi ciupercile călite  şi se omogenizează. Se asezonează cu sare, piper, cimbru după gust.

Tarta-ciuperci-spanac-b

Compoziţia se toarnă în interiorul crustei pentru tartă şi se introduce în cuptorul încins la 175 grade Celsius, pentru circa 30 minute (sau până când se rumeneşte frumos deasupra). Când e gata, se scoate tarta din cuptor şi se lasă să se răcească, înainte de a o tăia şi servi.

Tarta-vegetariana-ciuperci-spanac-4