5
(21)

Tarte rapide cu ciocolata si caramel reteta crusta tarta aluat fraged ganache minitarte chocolate tart recipe tartlets pate sablee recettel

 

Tarte-ciocolata-caramel-5

Tarte rapide cu ciocolată şi caramel by Simona Callas

Cui nu-i plac tartele? Nouă sigur ne plac mult. Dar dacă sunt cu ciocolată? E şi mai bine 🙂 Vă prezint astăzi nişte tarte rapide cu ciocolata si caramel, delicioase, arătoase şi cât se poate de simplu de preparat. E un desert care se poate face pe repede înainte, atunci când ne trebuie ceva elegant şi gustos, cu care să impresionăm musafirii. Cojile pentru tarte pot fi preparate în avans sau pot fi cumprate de-a gata. Umplutura se face cât ai zice peşte. Iar ca decor putem folosi orice avem în casă. Eu am avut nişte caramele cu Fleur de Sel, le-am topit şi am obţinut o glazură minunată.

Ingrediente Tarte rapide cu ciocolată şi caramel by Simona Callas

(pentru 8 tarte)

 • 450 g aluat pentru tarte
 • 200 g smântână pentru frişcă
 • 150 g ciocolată amăruie
 • 1 lingură zahăr pudră www.simonacallas.com
 • 50 g caramele

 

Tarte-ciocolata-caramel-4

 

Preparare Tarte rapide cu ciocolata si caramel by Simona Callas

 

 • Preparare coji de tarte: Se încinge cuptorul la 175°C. Aluatul, pregătit ca aici (link), se întinde între două folii de plastic, în strat de circa 5 mm. Se decupează discuri cu diametrul ceva mai mare decât diametrul formelor de tarte. Se aşază discurile de aluat în interiorul formelor de tartă şi se presează, tapetând baza şi pereţii. Se pune un disc din hârtie de copt în fiecare formă, peste aluat, iar deasupra se aşază 1 lingură boabe de năut(sau alte greutăţi). www.simonacallas.com Se pun formele de tartă într-o tavă încăpătoare şi se dau la congelator pentru 5 minute. Apoi se introduc în cuptor şi se coc până când marginile aluatului încep să se rumenească (circa 10 minute). Se înlătură boabele de năut şi hârtia de copt din interiorul cojilor de tarte şi se mai coc 10 minute. Se lasă să se răcească pe un grătar, apoi se scot cojile dn forme.

 

aluat fraged

***

 • Preparare crema de ciocolată: Ciocolata se rupe în bucăţi mai mici. Smântâna se înfierbântă, se adaugă zahărul, se omogenizează şi se toarnă peste ciocolată. www.simonacallas.com Se lasă 2 minute, să se înmoaie ciocolata, apoi se amestecă până se topeşte toată ciocolata şi se obţine o compoziţie omogenă. Cu această compoziţie se umplu cojile de tarte şi se dau la frigider pentru 30 minute.

Tarte rapide cu ciocolata si caramel

 • Preparare glazura caramel: Caramelele se pun într-un vas de sticlă sau ceramică şi se încălzesc 3-4 secunde în cuptorul cu microunde, pentru a se topi. www.simonacallas.com Se omogenizează, se transferă într-o pungă mai groasă, care se taie la un capăt. Atenţie, dacă sosul e prea fierbinte, folosiţi o mănuşă de bucătărie. Se decorează tartele după preferinţe şi imaginaţie. Se poate utiliza şi un sos caramel preparat în casă, ca aici (link).

Tarte rapide cu ciocolata si caramel

Opţional, aceste tarte rapide cu ciocolata si caramel se mai pot decora cu alune, fructe de pădure proaspete, frişcă, fulgi de cocos etc.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

 

PENTRU VARIANTA DE POST:

 • Crusta de post pentru tarte – gasiti reteta AICI (link)
 • La crema de ciocolata se foloseste ciocolata amaruie de post si smantana de cocos – gasiti detalii AICI (link)
 • Sos caramel de post – gasiti reteta AICI (link)

Tarte-ciocolata-caramel-3

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?