5
(74)

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide Tort vegan blat umed crema ciocolata unt de arahide tort ciocolata de post ganache de post crema de post tort de post cu ciocolata prajitura d epost

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide 1

 

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide by Simona Callas

 

Vă prezint un tort de post atât de bun încât nici nu pare de post. Blatul umed cu ciocolată e atât de cremos încât se topeşte în gură. Crema ganache, făcută din lapte de cocos gras şi ciocolată amăruie de calitate, în care am adăugat unt de arahide, e divină. Decorul rămâne la latitudinea fiecăruia. Eu m-am grăbit şi am ales spărtură de ciocolată. Se mai pot folosi: ciocolată rasă, decoraţiuni din zahăr (confetti, perle), fructe sau chiar frişcă de post din cocos (gasiti reteta aici).

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare dar de mare efect si delicioase.

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide 2

 

Ingrediente Tort de post cu ciocolata si unt de arahide by Simona Callas

► Pentru Blat

 • 250 g făină 000
 • 60 g cacao pudră
 • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
 • 150 g zahăr pudră www.simonacallas.com
 • 400 ml lapte de cocos (o conservă)
 • 75 g ciocolată amăruie DE POST dată pe răzătoare
 • 60 g ulei de floarea soarelui
 • 2 linguri miere (sau sirop de agave)
 • 1 lingură suc de lămâie
 • 1 linguriţă extract vanilie (sau esenţă)
 • 1 lingură rom brun (sau esenţă)

► Pentru Cremă

 • 165 ml lapte cocos concentrat, DIN CONSERVA (o conservă mică)
 • 50 g zahăr pudră www.simonacallas.com
 • 200 g ciocolată amăruie de post
 • 150 g unt de arahide

 

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide 2

 

Preparare Tort de post cu ciocolata si unt de arahide by Simona Callas

 

Preparare blat

Se pregătesc două forme de copt rotunde (17-20 cm), care se ung cu puţin ulei şi se tapetează cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 175°C.  Făina, cacao, zahărul pudră şi bicarbonatul se cern împreună. 300 ml lapte de cocos se înfierbântă la microunde. www.simonacallas.com Se adaugă ciocolata, se amestecă până se dizolvă. Se adaugă restul de lapte, uleiul, mierea, sucul de lămâie, vanilia, romul şi se omogenizează, apoi se toarnă peste amestecul uscat şi se amestecă bine cu un tel.

Blat negru umed vegan

Compoziţia se împarte între cele două tăvi. Se introduc tăvile în cuptor şi se coc timp de circa 30 minute – se verifică cu scobitoarea, dar atenţie să nu se coacă prea mult! Când sunt gata, se scot tăvile din cuptor şi se lasă să se răcească. Apoi se scot blaturile din tăvi (atenţie, sunt fragile!) şi se pun pe un suport. Pentru a preveni uscarea lor, se acoperă.

Blat negru umed vegan

 ***

Preparare cremă

Laptele de cocos se amestecă cu zahărul şi vanilia şi se înfierbântă, apoi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi. Se aşteaptă 1-2 minute ca să se înmoaie ciocolata, apoi se amestecă cu un tel până se dizolvă toată ciocolata şi se obţine un ganache omogen. www.simonacallas.com Se încorporează untul de arahide, amestecând energic. Crema se pune la rece pentru circa o oră sau până se întăreşte suficient cât să poată fi întinsă pe tort, fără să curgă.

Crema de ciocolata vegana

Montare Tort de post cu ciocolata si unt de arahide by Simona Callas

Blaturile se nivelează (li se taie capacele – dacă e cazul). Pe un platou (sau pe un carton desert, uns cu puţină cremă) se aşază primul blat. Se unge cu cremă şi se suprapune al doilea blat.

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide d

Restul de cremă se distribuie pe deasupra tortului şi pe pereţii laterali.  Se decorează după preferinţă cu ornamente din ciocolată de post, bomboane de zahăr sau fructe.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide

 

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?