Tort de post cu ciocolata si unt de arahide Tort vegan blat umed crema ciocolata unt de arahide tort ciocolata de post ganache de post crema de post tort de post cu ciocolata prajitura d epost

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide 1

 

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide

 

Vă prezint un tort de post atât de bun încât nici nu pare de post. Blatul umed cu ciocolată e atât de cremos încât se topeşte în gură. Crema ganache, făcută din lapte de cocos gras şi ciocolată amăruie de calitate, în care am adăugat unt de arahide, e divină. Decorul rămâne la latitudinea fiecăruia. Eu m-am grăbit şi am ales spărtură de ciocolată. Se mai pot folosi: ciocolată rasă, decoraţiuni din zahăr (confetti, perle), fructe sau chiar frişcă de post din cocos.

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide 2

 

Ingrediente Tort de post cu ciocolata si unt de arahide

► Pentru Blat

 • 250 g făină 000
 • 60 g cacao pudră
 • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
 • 150 g zahăr pudră
 • 400 ml lapte de cocos (o conservă)
 • 75 g ciocolată amăruie dată pe răzătoare
 • 60 g ulei de floarea soarelui
 • 2 linguri miere
 • 1 lingură suc de lămâie
 • 1 linguriţă extract vanilie (sau esenţă)
 • 1 lingură rom brun (sau esenţă)

 

► Pentru Cremă

 • 165 ml lapte cocos (o conservă mică)
 • 50 g zahăr pudră
 • 200 g ciocolată amăruie de post
 • 150 g unt de arahide

 

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide 2

 

Preparare Tort de post cu ciocolata si unt de arahide

 

Preparare blat

Se pregătesc două forme de copt rotunde (17-20 cm), care se ung cu puţin ulei şi se tapetează cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 175°C.

Făina, cacao, zahărul pudră şi bicarbonatul se cern împreună.

300 ml lapte de cocos se înfierbântă la microunde. Se adaugă ciocolata, se amestecă până se dizolvă. Se adaugă restul de lapte, uleiul, mierea, sucul de lămâie, vanilia, romul şi se omogenizează, apoi se toarnă peste amestecul uscat şi se amestecă bine cu un tel.

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide a

Compoziţia se împarte între cele două tăvi. Se introduc tăvile în cuptor şi se coc timp de circa 30 minute – se verifică cu scobitoarea, dar atenţie să nu se coacă prea mult! Când sunt gata, se scot tăvile din cuptor şi se lasă să se răcească. Apoi se scot blaturile din tăvi (atenţie, sunt fragile!) şi se pun pe un suport. Pentru a preveni uscarea lor, se acoperă.

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide b

 

Preparare cremă

Laptele de cocos se amestecă cu zahărul şi vanilia şi se înfierbântă, apoi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi. Se aşteaptă 1-2 minute ca să se înmoaie ciocolata, apoi se amestecă cu un tel până se dizolvă toată ciocolata şi se obţine un ganache omogen. Se încorporează untul de arahide, amestecând energic. Crema se pune la rece pentru circa o oră sau până se întăreşte suficient cât să poată fi întinsă pe tort, fără să curgă.

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide c

Asamblare Tort de post cu ciocolata si unt de arahide

Blaturile se nivelează (li se taie capacele – dacă e cazul). Pe un platou (sau pe un carton desert, uns cu puţină cremă) se aşază primul blat. Se unge cu cremă şi se suprapune al doilea blat.

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide d

Restul de cremă se distribuie pe deasupra tortului şi pe pereţii laterali.  Se decorează după preferinţă cu ornamente din ciocolată de post, bomboane de zahăr sau fructe.

Vă invit să dati Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări şi vă pot oferi sfaturi culinare.

Tort de post cu ciocolata si unt de arahide 3

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Rating: 5