5
(26)

Cheesecake cu caramel ciocolata si frisca cheesecake la cuptor cu ciocolata si caramel cheesecake copt  cel mai bun cheesecake cheesecake simplu cheesecake rapid 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Cheesecake cu caramel

 

Cheesecake cu caramel by Simona Callas

Vă prezint astăzi un desert deosebit. Am mai spus că nouă ne place mult cheesecake şi îl prepar destul de des. Varianta la cuptor e mult mai gustoasă şi nu e mai greu de pregătit decât cheesecake la rece. Ne-am delectat cu cheesecake cu afine, cu mere, cu zmeură, cu limete, cu Oreo (le găsiţi  pe toate aici).  De data aceasta am încercat Cheesecake cu caramel. Rezultatul – un deliciu. Rafinat, delicios, aspectuos şi original, acest desert poate fi servit atât la finele unui prânz în familie, cât şi la o ocazie specială.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Cheesecake cu caramel la cuptor

 

cheesecake-cu-caramel-3

Ingrediente Cheesecake cu caramel by Simona Callas

(pentru o tavă de 18-20 cm diametru)

► Crusta

 • 450 g biscuiţi
 • 60 g caramele
 • 150 g unt www.simonacallas.com

 x

Stratul de ciocolată

 • 100 g ciocolată amăruie, tocată
 • 100 g smântână pentru frişcă
 • 1 linguriţă zahăr pudră www.simonacallas.com

 x

► Umplutura

 • 400 g cremă de brânză Philadelphia
 • 150 g smântână cu 20% grăsimi
 • 100 g zahăr pudră www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă extract vanilie
 • 100 g sos caramel
 • 2 ouă mari

 x

►Decor

 • 100 g frişcă bătută şi îndulcită
 • 2 linguri sos caramel www.simonacallas.com

cheesecake-cu-caramel-2

Preparare Cheesecake cu caramel by Simona Callas

►Preparare crustă Cheesecake cu caramel

Biscuiţii se macină fin.

reteta cheesecake la cuptor

Untul şi caramelele se topesc la microunde, se amestecă cu biscuiţii şi se omogenizează. www.simonacallas.com

reteta cheesecake la cuptor

Se obţine o compoziţie păstoasă cu care se tapetează interiorul (baza şi pereţii) unei forme cu baza detaşabilă (dacă se utilizează o formă obişnuită, se tapetează mai întâi cu hârtie de copt).

reteta cheesecake la cuptor

Se introduce forma în cuptor, pentru 10-15 minute, până când crusta începe să capete o nuanţă aurie. Apoi se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.

►Preparare stratul de ciocolată

Smântâna pentru frişcă se înfierbântă, se adaugă zahărul, se omogenizează, apoi se toarnă peste ciocolata mărunţită. www.simonacallas.com Se lasă 2 minute, apoi se amestecă cu un tel mic sau cu o spatulă până când se toeşte ciocolata şi se obţine un amestec omogen (ganache).

cheesecake-cu-caramel-d

Acest ganache se toarnă în interiorul crustei de biscuiţi şi se întinde în strat uniform. Apoi se pune totul în frigider, până când se pregăteşte umplutura.

►Preparare umplutură Cheesecake cu caramel

Crema de brânză şi smântâna se amestecă, apoi se adaugă în ordine zahărul pudră, sosul de caramel (preparat ca aici), extractul de vanilie, ouăle.

reteta cheesecake la cuptor

Compoziţia obţinută se toarnă în formă şi se introduce în cuptor pentru circa 30 minute (eu prefer să o pun într-o altă tavă mai mare în care pun apă fierbinte). www.simonacallas.com Cheesecake-ul este copt atunci când partea din centru este legată şi tremură puţin, ca o piftie.

Cheesecake cu caramel

cheesecake-cu-caramel-f

Cheesecake cu caramel se lasă să se răcească, apoi se lasă în frigider câteva ore (cel mai bine peste noapte). Înainte de servire, se scoate din formă şi se decorează cu frişcă şi sos de caramel. cheesecake

cheesecake-cu-caramel-4

cheesecake-cu-caramel-1

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?