5
(18)

Cupcakes cocktail cu nectarine sau piersici reteta prajitura cu piersici nectarine prajitura rasturnata cu fructe de vara cupcakes cu fructe cupcakes cu frisca prajituri de casa prajitura cu fructe prajitura cu piersici prajitura usoara cu iaurt 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Cupcakes cocktail cu nectarine sau piersici

Iubesc fructele, aproape la fel de (adica ceva mai) mult ca legumele, şi ştiu clar că fără carne aş putea trăi, dar fără vegetale (plus ouă plus brânză) nu. Fructele mele preferate (cele pe care le savurez crude) se împart pe sezoane, sau mai degrabă pe luni. Cu toate că găsim în hypermarket, la orice oră şi în orice perioadă a anului, aproape orice fruct, am totuşi nişte preferinţe sezoniere, care nu s-au schimbat de-a lungul timpului. Iarna ador să mănânc portocale şi mandarine. Primăvara, ananasul e la ofertă, aşa că am tot timpul pe pervaz două-trei bucăţi, să se coacă la soare. În lunile mai-iunie, căpşuni; în iulie cireşe. În august aproape că nu mănânc decât nectarine. În septembrie apar strugurii albi, cu bob mare, ovoid şi dulce, pe care îi ador. Din octombrie şi până în iarnă, preferatele mele sunt merele verzi.

***

Să revenim la nectarine. Îmi plac cele uşor acrişoare, coapte numai cât să se coloreze coaja, dar miezul să rămână tare şi crocant. După ce se înmoaie, le pun în sosuri sau în prăjituri. Şi, când am văzut la Jaclyn – Cooking Classy – aceste cupcakes răsturnate cu nectarine, am vrut neapărat să le fac şi eu. Am preferat să evit mălaiul pe care ea l-a utilizat în compoziţie dar am păstrat restul ingredientelor, doar am modificat cantităţile ca să îmi ajungă pentru 12 prăjituri (pentru că 6 mi s-au părut prea puţine 🙂 ) Tot ce pot să spun, este că aceste cupcakes sunt divine şi vi le recomand cu multă căldură.

cupcakes-cocktail-cu-piersici-nectarine-1

 

Ingrediente Cupcakes cocktail cu nectarine sau piersici

(pentru 12 cupcakes mari)

 

Pentru sirop:

 • 100 g unt topit
 • 100 g zahăr brun www.simonacallas.com
 • 2 piersici sau nectarine

 

Pentru compoziţie:

 • 200 g făină
 • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
 • ¼ linguriţă sare www.simonacallas.com
 • 100 g unt moale
 • 100 g zahăr tos, alb
 • 2 ouă medii
 • 200 g iaurt
 • ½ linguriţă extract de vanilie (sau 1 linguriţă esenţă)

 

Pentru decor:

 • 200 g frişcă bătută şi îndulcită
 • frunzuliţe de mentă www.simonacallas.com
 • fructe proaspete sau confiate la alegere
 • ciocolată rasă etc

 

cupcakes-cocktail-cu-piersici-nectarine-2

 

Preparare Cupcakes cocktail cu nectarine sau piersici

Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius şi se pregăteşte tava pentru brioşe.

Pentru sirop, untul topit se distribuie în mod egal în cavităţile tăvii pentru brioşe. Cu o pensulă, se ung pereţii cavităţilor pe tot interiorul. www.simonacallas.com Zahărul brun se presară de asemenea în mod egal în fiecare dintre cavităţi. Nectarinele se spală, se îndepărtează sâmburii şi se taie în felii subţiri. Se aşază câte 3-4 felii în fiecare cavitate.

Pentru compoziţie, făina se cerne cu bicarbonatul şi sarea. Untul se mixează cu zahărul tos. Se adaugă oulăe pe rând, vanilia, laptele bătut, iar la sfârşit amestecul uscat. Se omogenizează, fără a insista prea mult. www.simonacallas.com  Compoziţia se distribuie în cavităţile tăvii pentru brioşe până aproape de marginea superioară.

Tava se introduce în cuptor pentru circa 20 minute (se verifică cu scobitoarea). Când prăjiturelele sunt coapte, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcorească timp de câteva minute. www.simonacallas.com  Apoi, cu ajutorul unui cuţit, se desprind brioşele de pereţii cavităţilor şi se răstoarnă pe blatul de lucru sau pe un tocător mare.

Cupcakes-Cocktail-cu-Piersici-Nectarine-c

Brioşele se desprind cu uşurinţă, cât sunt calde. După ce se răcesc, siropul de la bază se caramelizează şi riscăm să nu le mai desprindem întregi. www.simonacallas.com   Se lasă să se răcească complet, înainte de a le decora cu frişcă şi fructe. Se păstrează la rece până la servire.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

 

Note:

 • Se folosesc fructe nu foarte coapte, în aşa fel încât să poată fi extras sâmburele, iar pulpa fructului să rămână întreagă
 • Se pot folosi nectarine, piersici, prune

Cupcakes cocktail cu nectarine sau piersici

cupcakes-cocktail-cu-piersici-nectarine-3

 

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?