5
(62)

Prajitura Boema de cofetarie facuta acasa reteta veche originala Prajitura Boema perfecta; prajituri vechi de casa pandispan cacao reteta fondant facut in casa cum se bate frisca naturala ganache ciocolata reteta prajituri vechi de cofetarie cum se face boema reteta glazura fondant cum se bate frisca naturala perfecta crema de ciocolata frisca; blat de tort pandispan cu cacao insiropat ganache de ciocolata desert prajituri; fondant glasat glasare prajituri cofetarie prajitura ora 12 prajitura amandina  

Cine nu ştie de Prajitura Boema? Una dintre specialităţile de cofetărie din vremea copilăriei, alături de solemnele Amandine, de gingaşele Savarine şi deliciosul Ecler, prăjitura Boema a fost dintotdeauna pe lista preferinţelor multora dintre amatorii de dulciuri, fie ei copii sau adulţi.

Prajitura Boema de cofetarie facuta acasa by Simona Callas

Compusă dintr-un blat însiropat, glazurat în fondant şi frumos îmbrăcat cu o cremă de ciocolată şi apoi cu o avelină generoasă din frişcă, Prăjitura Boema este inconfundabilă, irezistibilă şi ireal de bună 🙂 A sosit vremea, aşadar, să vă prezint reţeta acestei minuni, şi veţi vedea că nu este deloc laborioasă.

Glazura din fondant poate fi înlocuită cu o glazură simplă din ciocolată topită, pentru cine nu are răbdare să prepare fondant. Decorul final poate fi ajustat după preferinţa şi gusturile fiecăruia. Cireaşa confiată poate fi înlocuită cu un bănuţ din ciocolata amăruie, cu un drajeu colorat sau cu orice altceva vă trece prin minte.

prajitura-boema-2-simonacallas 

Ingrediente Prajitura Boema de cofetarie facuta acasa by Simona Callas

(pentru 12 porţii)

Pandişpan cu cacao

 • 4 ouă mari
 • 5 linguri zahăr tos
 • 4 linguri făină www.simonacallas.com
 • 2 linguri cacao

► Sirop de rom

 • 200 g zahăr
 • 500 ml apă
 • 3 linguri rom brun (sau 1 lingură esenţă rom)

Glazură fondant cu cacao

► Ganache de ciocolată

 • 150 g ciocolată amăruie www.simonacallas.com
 • 150 g smântână pentru frişcă

► Decor

 • 300 g frişcă bătută şi îndulcită
 • 50 g ciocolată topită www.simonacallas.com
 • 12 cireşe confiate

prajitura-boema-3-simonacallas

 

 

Preparare Prajitura Boema de cofetarie facuta acasa by Simona Callas

Preparare pandişpan cu cacao

Compoziţia – preparată ca aici (link) – se toarnă într-o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de circa 20/25 cm, tapetată la bază cu hârtie de copt. Blatul se coace la 175 grade Celsius, circa 30 minute.

Blat cacao insiropat

 

După ce se răceşte complet, se scoate blatul din tavă, se înlătură hârtia de copt iar blatul se taie în pătrate cu latura de circa 6 cm.  www.simonacallas.com

***Pandispan cacao

Însiropare

Apa şi zahărul se fierb câteva minute, apoi se iau de pe foc, se adaugă romul şi se lasă să se răcească. Pătrăţelele de blat se scufundă pe rând în sirop, 2-3 secunde, apoi se aşază într-o tavă.

pandispan cacao

Glasare

Fondantul de patiserie se încălzeşte (lichefiază) la foc minim (sau la microunde), se adaugă cacao şi se omogenizează. Apoi se glasează blaturile însiropate. www.simonacallas.com

***

Aplicare crema de ciocolată

Pentru crema ganache de ciocolată, se înfierbântă frişca şi ciocolata, se amestecă până se topeşte ciocolata şi se omogenizează; se pune la frigider şi după ce se răceşte de tot, se mixează de câteva ori la viteză mare. www.simonacallas.com Crema se pune apoi într-o pungă de ornat prevăzută cu un dui în formă de stea şi se formează câte un chenar (sau aveline, după preferinţă) pe fiecare blat de pandispan glasat.

Prajitura-Boema-de-cofetarie

***

Decorare Prajitura Boema

La final, prăjiturile se decorează cu frişcă (tot cu ajutorul unui dui în formă de stea), ciocolată topită şi cireşe confiate. www.simonacallas.com Se păstrează la rece până la servire.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
boema-decor
Prajitura-Boema-de-cofetarie

Prajitura Boema de cofetarie facuta acasa Prajitura Boema perfecta; cum se face boema reteta crema de ciocolata frisca; blat de tort pandispan cu cacao insiropat ganache de ciocolata desert prajituri. 

Prajitura Boema de cofetarie facuta acasa reteta prajituri cum se face crema de ciocolata frisca batuta pandispan fondant glazura tort

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?