5
(70)

Prajitura Margot cu portocale krantz si ciocolata reteta prajitura krant cu nuca prajituri de casa prajitura de cofetarie crema de ciocolata blat cu nuca pandispan insiropat prajituri de cofetarie; tort de cofetarie prajitura insiropata; prajitura cu nuca prajitura simpla.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Prajitura Margot e o prăjitură de cofetărie care poate fi făcută în casă. Se compune din blat cu nucă însiropat, ganache de ciocolată, cremă de unt şi cranţ. Aromele predominante sunt cele de nucă şi portocală. Am pus aromă de portocală în sirop, în crema de unt şi am folosit dulceaţă din coji de portocale pentru un plus de culoare şi savoare.

Prajitura Margot cu portocale krantz si ciocolata by Simona Callas

Am creat acest desert pornind de la Tortul cranţ (krantz), dar este foarte diferit. Practic, tot ce au în comun Prajitura Margot şi Tortul Cranţ este doar barotul de cranţ (zahăr caramelizat cu nucă). Prajitura Margot e un desert excepţional, poate fi şi un tort de ocazie, rafinat şi delicios; eu am ales să îl prepar în tavă pătrată şi să îl tai în porţii dreptunghiulare, dar şi un tort rotund ar arăta la fel de frumos.

Vă recomand cu multă căldură să încercaţi această prăjitură, nu e greu de preparat, arată minunat şi are un gust divin. Numele – Prăjitura Margot – mi-a venit în minte instantaneu, atunci când m-am întrebat cum să o botez. Pentru că aspectul şi gustul acestei prăjituri sugerează eleganţă, rafinament, naturaleţe şi frumuseţe. nuca

 prajitura-margot-simonacallas

Ingrediente Prajitura Margot cu portocale krantz si ciocolata by Simona Callas

(pentru 10-12 porţii)

 ***

Pandişpan cu nucă (link)

 • 3 ouă
 • un praf de sare
 • 2 albuşuri www.simonacallas.com
 • 150 g zahăr tos
 • 100 g făină
 • 100 g nucă măcinată

***

Sirop de portocale

 • 150 g zahăr tos
 • 450 ml apă www.simonacallas.com
 • 2 linguriţe extract portocale (sau esenta)
 • 1 lingură rasă coajă de portocală dată pe răzătoare

***

Crema de ciocolată (ganache)

 • 100 g ciocolată amăruie www.simonacallas.com
 • 200 g smântână pentru frişcă
 • 1 lingură cu vârf zahăr

***

Crema de unt cu portocale

 • 70 g albuş de ou
 • 100 g zahăr tos www.simonacallas.com
 • 100 g unt cu 82% grăsime
 • 1 lingură extract portocale
 • 1 lingură coji de portocale din dulceaţă

***

Cranţ

 • 125 g zahăr tos
 • 125 g nuci tocate

Prajitura Margot cu portocale krantz si ciocolata

Preparare Prajitura Margot cu portocale krantz si ciocolata by Simona Callas

Preparare blat Prajitura Margot cu portocale krantz si ciocolata

Blatul se prepară ca aici (link). De data aceasta am omis lămâia, dar cine doreşte poate să o lase. L-am copt (40 minute la 175°C) într-o tavă pătrată (cu latura de 18 cm), tapetată cu hârtie de copt.

prajitura-margot-a

După ce se coace, blatul se lasă să se răcorească, apoi se scoate din tavă şi se aşteaptă răcirea completa înainte de a fi feliat. www.simonacallas.com Pentru Prăjitura Margot, blatul se taie în 3 felii orizontale egale ca grosime.

prajitura-margot-b

 Preparare sirop Prajitura Margot cu portocale krantz si ciocolata

Apa şi zahărul se fierb câteva clocote. Se iau de pe foc, se adaugă extractul şi coaja de portocale şi se lasă să se răcească. www.simonacallas.com După ce se răceşte siropul, se strecoară pentru a înlătura coaja de portocală (dacă vă place gustul uşor amărui al cojii de portocală, puteţi să nu mai strecuraţi).

Preparare crema de ciocolată 

Smântâna se amestecă cu zahărul şi se înfierbântă, apoi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi. www.simonacallas.com Se aşteaptă 1 minut, să se înmoaie ciocolata, apoi se amestecă cu un tel în formă de pară, până când se topeşte ciocolata şi se obţine un amestec omogen.

prajitura-margot-c

Se dă la rece 1-2 ore, apoi se mixează la viteză mare de câteva ori, pentru a se obţine o cremă fină şi mătăsoasă.

Preparare crema de unt cu portocale 

Albuşurile împreună cu zahărul se pun la bain-marie, amestecând încontinuu cu un tel (atenţie, se amestecă, nu se bat!), până când se dizolvă zahărul. www.simonacallas.com Amestecul de albuşuri+zahăr se mixează la viteză medie până se răceşte, apoi se adaugă treptat din unt.

prajitura-margot-d

Dacă observaţi că se taie crema, introduceţi-o la frigider pentru jumătate de oră (sau mai mult), apoi reluaţi mixarea la viteză maximă şi crema îşi va reveni. www.simonacallas.com La final, se adaugă extractul de portocale.  Cojile de portocale din dulceaţă nu le-am amestecat în cremă, am preferat să le presar pe deasupra stratului de cremă, în timpul asamblării prăjiturii.

Preparare cranţ 

Zahărul se pune într-un vas de inox cu fund dublu şi se topeşte pe flacără medie. După ce se topeşte tot zahărul, se adaugă nucile tocate şi se amestecă. www.simonacallas.com Se răstoarnă şi se întinde cranţul în strat subţire într-o tavă tapetată cu hârtie cerată.

prajitura-margot-e

După ce se răceşte complet, se desprinde de hârtie, se rupe în bucăţi mai mici şi se macină într-un chopper (robot) – sau cu ciocanul de şniţele sau prin presare cu merdeneaua.

Prajitura Margot cu portocale krantz si ciocolata

Montare Prajitura Margot by Simona Callas

Se aşază prima felie de blat, se însiropează din abundenţă, se întinde crema de ciocolată  (după ce s-au pus deoparte 2 linguri pentru glasat).

prajitura-margot-g

Se acoperă cu cea de-a doua foaie de blat, care se însiropează şi se umple cu crema de unt, peste care se presară cojile de portocale din dulceaţă. www.simonacallas.com În sfârşit, se aşază a treia foaie de blat, se însiropează şis e glasează cu crema de ciocolata care a fost păstrată.

prajitura-margot-f

Deasupra se presară cranţul. Prăjitura Margot se păstrează la rece până la servire.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Prajitura Margot cu portocale krantz si ciocolata

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?