5
(15)

Biscuiti vienezi spritati cu unt si ciocolata Fursecuri fragede fursecuri delicioase biscuiti fragezi deliciosi

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Biscuiti vienezi spritati cu unt si ciocolata 2

Biscuiti vienezi spritati cu unt si ciocolata by Simona Callas

Aceşti Biscuiţi Vienezi, în ciuda numelui, nu provin din Austria, ci sunt englezeşti. Specifice pentru ei sunt compoziţia bogată în unt şi faptul că sunt şpriţaţi într-o formă ondulată. Unii spun că sunt inspiraţi din patiseria austriacă – mai precis de biscuiţii Linzer – dar în realitate nu au nici o legătură. ciocolata

Unii le spun biscuiţi, alţii îi denumesc fursecuri. Despre asemănările şi diferenţele dintre biscuiţi şi fursecuri am scris aici.

Drepţi, circulari sau spiralaţi, aceşti Biscuiţi Vienezi sunt extrem de fragezi, savuroşi, uşor crocanţi, aspectuoşi; şi pot constitui cu succes o trataţie elegantă lângă ceai sau cafea, ori un cadou deosebit. Adeseori sunt glasaţi cu ciocolată; iar eu am ales un sortiment cu 40% cacao, uşor amăruie; care s-a potrivit perfect cu dulceaţa biscuiţilor.

 ***

Biscuiti vienezi spritati cu unt si ciocolata 3

 Ingrediente Biscuiti vienezi spritati cu unt si ciocolata by Simona Callas 

  • 180 g unt moale
  • 180 g făină
  • 60 g zahăr pudră www.simonacallas.com
  • 60 g amidon alimentar
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 200 g ciocolată după preferinţă (eu am folosit amăruie)
  • 2-3 linguri ulei (de preferat de cocos sau de palmier, care se întăreşte)
  • pungă de patiserie şi şpriţ în formă de stea cu deschizătura mai largă (sau pistol pentru fursecuri şpritate)

Biscuiti vienezi spritati cu unt si ciocolata 4

Preparare Biscuiti vienezi spritati cu unt si ciocolata by Simona Callas

 

Modul de preparare este foarte simplu. Toate ingredientele uscate se amestecă într-un bol. www.simonacallas.com Untul moale se mixează până devine cremos; apoi se pune peste amestecul uscat şi se încorporează. La final se adaugă extractul de vanilie.

Aluat fraged cu unt fursecuri spritate

Compoziţia se transferă în punga specială (sau în pistolul pentru şpriţ) şi, în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt, se formează fursecurile, în conturul dorit. Se pot forma cercuri, inimi, spirale etc. www.simonacallas.com Odată formate fursecurile, se introduce tava în frigider pentru 10 minute, timp în care se încinge cuptorul la 170 grade Celsius.

Aluat fraged cu unt fursecuri spritate

Fursecurile se coc timp de circa 15 minute, până când încep să se rumenească; apoi se scot din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă. www.simonacallas.com După ce se răcesc complet, se topeşte ciocolata împreună cu uleiul şi se pregăteşte grătarul pe care se vor pune fursecurile glasate.

Biscuiti vienezi spritati cu unt si ciocolata c

Se scufundă pe rând în ciocolata topită fiecare fursec, până la jumătate; se scurge excesul şi se aşază pe grătar. www.simonacallas.com După ce se întăreşte glazura, se pot aşeza pe platoul de servire.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Biscuiti vienezi spritati cu unt si ciocolata 5

Biscuiti vienezi spritati cu unt si ciocolata 1

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?