5
(27)

Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase; Nuci umplute reteta fursecuri fragede prajituri de casa; prajituri de ocazie; fursecuri festive. Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase; Nuci umplute reteta fursecuri fragede prajituri de casa; prajituri de ocazie; fursecuri festive. Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase; Nuci umplute reteta fursecuri fragede prajituri de casa; prajituri de ocazie; fursecuri festive. Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase; Nuci umplute reteta fursecuri fragede prajituri de casa; prajituri de ocazie; fursecuri festive. Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase; Nuci umplute reteta fursecuri fragede prajituri de casa; prajituri de ocazie; fursecuri festive.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL

PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase by Simona Callas

 

De când am cumpărat forma pentru nuci, o folosesc cu drag destul de des. După nucile de vanilie umplute cu ciocolată şi nucă, acum am vrut să le fac invers: să pun cacao în nuci şi să le umplu cu ciocolată albă şi nucă de cocos. Ceea ce a rezultat a fost cel puţin la fel de gustos.

Am pregătit aceste delicioase fursecuri pentru fetele mele, atunci când au plecat înapoi la Facultate, după vacanţa de Crăciun. Sunt minunate şi se pretează foarte bine la transport, alături de melcişorii cu nucă, fursecurile cu ciocolată şi unt de arahide, cozonac, chec, minitarte cu ciocolată – acestea sunt deliciile cu care fetele mele au plecat la pachet, către Cluj 🙂

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase 2

 

Ingrediente Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase by Simona Callas

fursecuri umplute presa prajituri

(pentru 40 nuci)

 

► Pentru cojile de nucă

 • 100 g unt moale (60% grăsime)
 • 50 g zahăr pudră vanilat
 • 1 ou www.simonacallas.com
 • 1/4 linguriţă praf de copt
 • 1 linguriţă esenţă rom
 • 1 linguriţă esenţă vanilie
 • 220 g făină
 • 25 g cacao pudră

 

Pentru umplutură

 • 150 g ciocolată albă www.simonacallas.com
 • 150 g smântână pentru frişcă
 • 2-3 linguri nucă de cocos (fulgi)

 Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase 1

 

Preparare Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase by Simona Callas

 

Preparare coji: Făina se cerne împreună cu cacao şi praful de copt. Untul se freacă spumă cu zahărul pudră. Se adaugă oul, esenţele, iar la final se încorporează amestecul uscat (făina+cacao+praf de copt). www.simonacallas.com Se obţine un aluat consistent, care se înfăşoară în folie alimentară şi se pune la frigider pentru cel puţin o oră.

Nuci

Apoi se scoate aluatul din frigider şi se împarte în bucăţi egale, cărora li se dă formă de sferă. Dimensiunea bilelor este în funcţie de dimensiunile cavităţilor din formă. www.simonacallas.com Pentru forma mea dimensiunea ideală a sferelor de aluat este de 6 grame.

Nuci cu ciocolata

fursecuri umplute presa prajituri

Forma pentru nuci (eu am una din fontă) se încinge pe foc mediu. Pentru a verifica dacă este încinsă, se pune o picătură de apă. Dacă sfârâie, atunci e gata. Se ung cu ulei ambele părţi ale presei (se foloseşte o pensulă, ideal de silicon, pentru că cea din păr lasă fire).  În fiecare dintre cavităţile formei se pune câte o sferă de aluat. www.simonacallas.com Se închide forma (aducând cealaltă parte, peste partea cu cavităţi) şi se pune direct pe flacără (o flacără medie). După 1-2 minute, se întoarce forma, pentru încă 1-2 minute. Se verifică dacă sunt coapte cojile (se deschide uşor forma, pentru a vedea dacă se desprind cu uşurinţă şi dacă sunt uşor rumenite). Când sunt gata cojile, se scot din formă într-un castron.

Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase c

Se procedează în continuare până când se consumă tot aluatul. Dacă există margini în exces, acestea se îndepărtează. www.simonacallas.com Se poate folosi un cuţitaş sau o pilă. Eu am folosit o forfecuţă pe care o păstrez special pentru bucătărie.

fursecuri umplute presa prajituri

Preparare cremă: Ciocolata se rupe în bucăţi mici într-un bol larg. Smântâna se înfierbântă, apoi se toarnă peste ciocolată. Se lasă 1-2 minute, apoi se amestecă cu un tel în formă de pară, până se dizolvă ciocolata şi se obţine o compoziţie omogenă. www.simonacallas.com Se lasă pe masă 30-60 minute, până se răceşte şi se leagă. Apoi se încorporează nuca de cocos – se adaugă câte o lingură, până când se obţine o cremă maleabilă dar bine legată.

Cojile de nucă se umplu cu cremă şi se lipesc două câte două. Excesul de cremă se îndepărtează cu degetul curat. Nucile se păstrează într-un container etanş, până la servire.

Nuci umplute cu ciocolata fragede si delicioase 2

Daca va plac nucile umplute, va propun sa incercati si variantele cu vanilie, respectiv fistic (clic pe poze pentru retete). Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Nuci umplute

Nuci umplute cu fistic

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?