Tort Entremet cu banane si ciocolata tort aniversar tort elegant tort delicios insiropat glazura ciocolata. Tort cu banane tort cu ciocolata prajitura cu banane prajitura cu ciocolata. Ganache de ciocolata glazura oglinda mirror glaze. Piure de banane jeleu de banane crema de ciocolata.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL

PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Tort Entremet cu banane si ciocolata by Simona Callas

Bun găsit în 2017, dragi prieteni! Vă doresc un an nou bun, liniştit, frumos şi plin de realizări!

Pentru Revelion, aveam de gând să prepar altceva (aveam în minte un tort cu ciocolată albă), dar fiindcă m-am trezit cu o mulţime de banane foarte coapte şi fiindcă soţul meu preferă dulciurile cu cacao – deci nu ciocolata albă 🙂 – am decis să compun un tort cu banane şi cacao. A rezultat această „capodoperă”, care a mulţumit pe toată lumea.

Acest Tort Entremet cu banane si ciocolata este un tort foarte aromat, însiropat, fin şi, evident, delicios.  Straturile multe şi diferite îl califică pentru titlul de Entremet, doar că am optat pentru blaturi tip pandişpan doar din albuşuri (aveam şi multe albuşuri rămase de la maioneza pentru salata boeuf 🙂 ), pe care le-am scăldat într-un sirop parfumat, la care am folosit lichior triplu sec; dar nu e obligatoriu, se poate pune doar esenţă de portocale. Jeleul de banane este pentru prima oară când îl fac şi nu ştiam cum va ieşi, dar a fost perfect.

***

Decorul rămâne la latitudinea fiecăruia, eu am pus fulgi din pastă de zahăr şi nişte sfere tapetate cu „disco dust” comestibil.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

 

Tort Entremet cu banane si ciocolata 3

 

Ingrediente Tort Entremet cu banane si ciocolata by Simona Callas

(pentru un tort de 18 cm diametru)

 

Pentru blat

 • 250 g albuş de ou
 • 225 g zahăr
 • 180 g făină www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă cream of tartar
 • 1 linguriţă esenţă de vanilie
 • 1 linguriţă esenţă migdale
 • un praf de sare
 • 20 g cacao

 

Pentru sirop

 • 120 g zahăr
 • 350 g apă www.simonacallas.com
 • 50 ml lichior triplu sec de portocale

 

Pentru jeleul de banane

 • 300 g banane (cca 3 banane medii)
 • sucul de la jumătate de lămâie
 • 2 linguri zahăr tos www.simonacallas.com
 • 10 g gelatină pudră + 30 ml apă

 

Pentru ganache de ciocolată

 • 200 g ciocolată amăruie (nu mai mult de 40% cacao)
 • 400 g smântână pentru frişcă
 • 2 linguri zahăr www.simonacallas.com
 • 2 linguri rom brun (sau o linguriţă esenţă de rom)

 

Pentru glazură

 • 10 g gelatină pudră
 • 150 ml apă www.simonacallas.com
 • 120 g zahăr tos
 • 2 linguri miere
 • 20 g cacao neagră
 • 100 g smântână pentru frişcă

Tort Entremet cu banane si ciocolata tort aniversar tort elegant tort delicios insiropat glazura ciocolata. Tort cu banane tort cu ciocolata prajitura cu banane prajitura cu ciocolata. Ganache de ciocolata glazura oglinda mirror glaze. Piure de banane jeleu de banane crema de ciocolata.

Tort Entremet cu banane si ciocolata 2

 

Preparare Tort Entremet cu banane si ciocolata by Simona Callas

 

Preparare blat

Se procedează ca la Tortul alb şi roşu pe care l-am pregătit anul trecut de Crăciun. www.simonacallas.com Eu am împărţit compoziţia şi din 1/3 am făcut un blat alb iar din restul de 2/3 am făcut un blat cu cacao (am adăugat 2 linguri cacao). Blatul alb l-am lăsat ca atare, iar pe cel cu cacao l-am tăiat în două felii orizontale.

 

Preparare sirop

Apa şi zahărul se fierb câteva minute, apoi se iau de pe foc, se adaugă triplu sec şi se lasă să se răcească. www.simonacallas.com

***

Preparare piure de banane

Gelatina se hidratează în cei 30 ml apă. Bananele se pasează, se amestecă cu sucul de lămâie şi zahărul şi se încălzesc la bain-marie până când se topeşte zahărul.  www.simonacallas.com Gelatina hidratată se lichefiază (4 secunde la microunde), se adaugă în piureul de banane, se omogenizează şi se pune la rece.

***

Preparare ganache de ciocolata

Smântâna se înfierbântă, se adaugă zahărul, se omogenizează şi se toarnă peste ciocolata tocată. Se amestecă până când se dizolvă ciocolata. www.simonacallas.com Se dă la frigider minim o oră (până când se răceşte complet), apoi se mixează la viteză mare de câteva ori. Se adaugă romul şi se omogenizează.

 

Preparare glazura

Glazura se prepară exact la fel ca cea de la Tortul de post cu caramel. Gelatina se hidratează în 50 ml apă. www.simonacallas.com Restul ingredientelor se pun într-un vas, la foc mic, până când dau în clocot, apoi se iau de pe foc, se adaugă gelatina şi se omogenizează. Se strecoară (uneori cacao face cocoloaşe) şi se lasă să se răcească.

Tort Entremet cu banane si ciocolata 5

 tort aniversar tort elegant tort delicios insiropat glazura ciocolata. Tort cu banane tort cu ciocolata prajitura cu banane prajitura cu ciocolata. Ganache de ciocolata glazura oglinda mirror glaze. Piure de banane jeleu de banane crema de ciocolata.

Montare Tort Entremet cu banane si ciocolata by Simona Callas

Peste primul blat cu cacao, care se însiropează, se întinde jeleul de banane. Se acoperă cu blatul alb, care se însiropează. www.simonacallas.com Se întinde un strat de ganache, peste care se aşază o banană tăiată rondele, se acoperă cu al doilea blat cu cacao, care se însiropează.

Desert de Craciun

Tortul se îmbracă în ganache şi se dă la rece, cât timp se prepară glazura. Apoi se pune pe un suport sau grătar aşezat deasupra unui vas colector, se toarnă glazura şi se îndepărtează excesul. Tortul se păstrează la rece până la servire. ciocolata

 

Tort Entremet cu banane si ciocolata 4

Tort Entremet cu banane si ciocolata tort aniversar tort elegant tort delicios insiropat glazura ciocolata. Tort cu banane tort cu ciocolata prajitura cu banane prajitura cu ciocolata. Ganache de ciocolata glazura oglinda mirror glaze. Piure de banane jeleu de banane crema de ciocolata.