5
(49)

Choux a la creme reteta eclere cu vanilie si frisca prajitura Choux à la crème aluat oparit aluat de ecler perfect crema de vanilie cum se fac eclerele perfecte reteta veche clasica eclere cu frisca aluatul de ecleruri rapide prajituri de cofetarie clasice retete vechi cum se face cel mai bun ecler reteta eclere frisca batuta pate a choux lebede

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Choux a la creme

Choux a la creme by Simona Callas

Iubesc eclerul, fie el clasic sau vienez; la fel ca şi toate rudele lor. Choux a la creme (corect Choux à la crèmeeste una dintre aceste rude – o prăjitură fină, vintage şi aristocrată, formată dintr-o gogoaşă de aluat opărit (choux), umplută cu cremă de vanilie şi frişcă. Simplă, fără alte ornamente, doar pudrată cu zahăr, această prăjitură e, pe cât de gustoasă, pe atât de elegantă.

Am folosit reţeta de aluat de la Lebedele cu frişcă, dar am pus numai lapte în compoziţie (nu şi apă) şi, pentru că nu aveam nevoie de multe prăjituri, am făcut reţeta pe jumătate.

Choux a la creme se umplu de obicei cu cremă de vanilie, dar mie mi-a plăcut atât de mult crema de la Tartele cu mere, încât am folosit-o şi aici. E de fapt cremă de vanilie combinată cu frişcă bătută, şi astfel rezultă o cremă mult mai fină şi mai mătăsoasă.

Choux a la creme

Ingrediente Choux a la creme by Simona Callas

(pentru circa 10 prăjituri)

► Pentru choux-uri

  • 75 g unt
  • 125 ml lapte
  • 75 g făină www.simonacallas.com
  • 125 g ouă (2 ouă mari)
  • un praf de sare
  • 1 lingură zahăr pudră

Pentru umplutură

Pentru decor

  • 1 lingură zahăr pudră

Choux a la creme 4

Preparare Choux a la creme by Simona Callas

Se încinge cuptorul la 190 grade Celsius şi se pregăteşte  tavă de aragaz care se tapetează cu hârtie de copt.

Laptele, untul, zahărul pudră şi sarea se pun într-o crăticioară pe foc. Când dau în clocot, se dă focul la minim, se adaugă toată făina dintr-odată şi se amestecă energic, până când întreaga compoziţie se strânge într-un ghem omogen de aluat. Acesta este aluatul opărit. www.simonacallas.com  Aluatul se transferă în bolul mixerului şi se mixează cu viteză medie până când se răcoreşte. Se adaugă ouăle pe rând, mixând în continuare, până când se obţine o compoziţie moale, care cade greu în panglică dar îşi păstrează forma.

Va recomand si Prajitura Ecler Vienez, care este la fel de minunata, din cofetariile de altadata (clic pe poza pentru reteta):

Ecler Vienez cu crema de vanilie fisca si glazura fondant

Se transferă compoziţia într-o pungă de ornat prevăzută cu un vârf în formă de stea (şpriţ). Dacă e prea moale sau dacă este caldă încă, se pune în frigider pentru circa 30 minute, se va mai întări untul din compoziţie.

reteta ecler

***

Se formează aveline în tavă, la distanţă de 3-4 cm unele de altele. www.simonacallas.com Se pudrează cu zahăr pudră şi se introduce tava în cuptor (la 190 grade Celsius) pentru circa 20 minute. Apoi se scade temperatura la 175 grade Celsius si se mai lasa 10 minute.

Reteta de ecler

Când sunt gata, se scot gogoşile din cuptor şi se lasă să se răcească. www.simonacallas.com Apoi se taie capacele, se umplu cu cremă şi cu frişcă, se acoperă cu capacele şi se pudrează cu zahăr. Se servesc imediat.

Choux a la creme c

Preparatele conţinând aluat opărit se consumă proaspete. Se pot păstra în frigder, neacoperite, până a doua zi (eu le-am ţinut chiar şi 3 zile).

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Choux a la creme prajitura

Choux a la creme 5

Choux a la creme Choux à la crème aluat oparit aluat de ecler crema de vanilie. Choux a la creme Choux à la crème aluat oparit aluat de ecler crema de vanilie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?