5
(20)

Tort Padurea Neagra de Post reteta frisca de post blat de post blat negru umed tort Foret Noire de post Black Forest Cake Tort vegan desert vegan simplu rapid usor delicios cu fructe cirese visine frisca de post ciocolata blat umed de cacao blat negru umed pufos de post vegan blat fin ciocolata.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Tort Padurea Neagra de post by Simona Callas

Compus din blat cu cacao (opţional stropit cu lichior sau rom); umplut cu frişcă şi cireşe (sau vişine), decorat cu frişcă, cireşe şi uneori cu fulgi de ciocolată – aceasta este definiţia minunatului Tort Pădurea Neagră. De origine germană, acest desert este astăzi bine cunoscut şi apreciat în toată lumea.

Numele lui nu se leagă direct de Munţii Pădurea Neagră (zonă montană împădurită din sud-vestul Germaniei), ci de o băutură alcoolică specifică acestei zone, denumită  Schwarzwälder Kirsch(wasser) – în traducere (apă de) cireşe „Pădurea Neagră” – care este un brandy incolor obţinut prin dubla distilare a unui anumit soi de cireşe (cireşe morello, cireşe amare, cireşe sălbatice).

Şi, pentru că suntem în postul Paştelui, vă propun o versiune de post (vegană) a acestui delicios Tort Pădurea Neagră. Blatul negru umed vegan pe care vi-l propun astăzi este foarte simplu de preparat şi delicios la gust – cremos, fin, pur şi simplu se topeşte în gură; şi, fiind umed, el poate fi savurat chiar şi fără însiropare.

 

Tort Padurea Neagra de post 2

 

Ingrediente Tort Padurea Neagra de post by Simona Callas

 

Blat negru umed de post

 • 200 g făină
 • 200 g zahăr tos
 • 30 g cacao www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
 • ¼ linguriţă sare
 • 240 ml lapte de cocos
 • 75 ml ulei
 • 1 linguriţă extract de vanilie (sau esenţă)
 • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors

 

Decor

 • 300 g frişcă de post bătută şi îndulcită www.simonacallas.com
 • un borcănel (200 g) cireşe Maraschino în sirop
 • 100 g fulgi de ciocolată de post

 

Tort Padurea Neagra de post 3

 

Preparare Tort Padurea Neagra de post by Simona Callas

 

Pentru blat, se pregătesc două forme de copt rotunde cu diametrul de 16-18 cm, care se tapetează cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius.

Făina, cacao, bicarbonatul şi sarea se cern împreună. Se adaugă zahărul şi se amestecă de câteva ori, cu un tel în formă de pară.

Blat negru umed de post

Laptele de cocos, uleiul şi vanilia se amestecă într-un bol, apoi se toarnă peste ingredientele uscate şi se omogenizează.  La sfârşit se adaugă sucul de lămâie. www.simonacallas.com Se împarte compoziţia în mod egal între cele două forme, care se introduc în cuptor pentru 30-40 minute (se verifică cu scobitoarea).

Blat negru umed de post

Când sunt gata, se scot din cuptor şi se lasă să se răcească de tot, înainte de a scoate blaturile din forme. www.simonacallas.com Se scot cu atenţie, pentru că lipsa oului din compoziţie le face fragile şi sfărâmicioase. cirese

Blat negru umed de post

Se aşază unul dintre blaturi pe platou, se stropeşte cu puţin sirop din conserva de cireşe. www.simonacallas.com Se pune un strat generos de frişcă bătută, se presară cireşe Maraschino; se acoperă cu cel de-al doilea blat, care se asemenea se însiropează.

***

Tort Padurea Neagra de post d

Se îmbracă tortul în frişcă, se decorează cu fulgi de ciocolată şi cu cireşe Maraschino. Se păstrează la rece până la servire.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tort Padurea Neagra de post 4

 

Note 

 • Laptele de cocos poate fi înlocuit cu orice alt lapte vegetal (de migdale, soia etc) sau chiar cu apă.
 • Pentru a obţine un blat de tort negru, recomand să se folosească o cacao de bună calitate
 • Recomand să se împartă compoziţia şi să se coacă blaturile separat, ca să nu fie nevoie să fie tăiate. Blatul fără ou e foarte delicat şi se sfărâmă uşor.
 • Fulgii de ciocolată se găsesc de cumpărat;. dar se pot obţine şi acasă, din ciocolată neagră de post dată pe răzătoare sau tocată cu cuţitul.
 • Cireşele pot fi înlocuite cu vişine.
 • Am folosit Creme Patisserie Decor (frişcă vegetală) Meggle – are o etichetă galbenă rotundă pe care scrie „100% vegan”. E plăcută la gust; dar cine doreşte un produs mai natural, poate să folosească o frişcă din smântână de cocos – am povestit aici cum se face (click).

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?