5
(29)

Cupcakes cu ciocolata si crema de ness reteta Prajitura cu ciocolata Prajitura cu ness Negresa cu cafea prajitura cu cafea tort cu cafea tort cu ciocolata briose cu cafea coffee muffins cu cafea

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Cupcakes cu ciocolata si crema de ness

 

Cupcakes cu ciocolata si crema de ness by Simona Callas

 

Pentru că nu am mai făcut de ceva vreme cupcakes şi nouă ne plac mult, mi-am propus să le aduc din nou în atenţie – a se citi pe masă, la desert 🙂 Cupcakes reprezintă întotdeauna un dulce special: sunt delicioase, aspectuoase şi mai ales se prepară repede.

Compoziţia pentru aceste cupcakes este una destul de obişnuită, dar crema – ei bine, crema e pur şi simplu divină. Seamănă cu cea pe care am folosit-o la Prăjitura Opera, dar am simplificat un pic procesul de preparare, în sensul că am renunţat la infuzia cu boabe de cafea şi am adăugat ceva mai mult ness (cafea instant). Vă recomand această cremă cu toată căldura, e extraordinar de fină, catifelată şi gustoasă, şi ea poate fi la fel de bine folosită ca umplutură pentru o prăjitură sau un tort.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Cupcakes cu ciocolata si crema de ness

 

Ingrediente Cupcakes cu ciocolata si crema de ness by Simona Callas

(Pentru 12 cupcakes medii) 

 

Pentru cupcakes

 • 2 ouă
 • 150 ml lapte integral
 • 150 g zahăr tos
 • 50 ml ulei www.simonacallas.com
 • 150 g făină
 • 30 g cacao
 • ½ linguriţă praf de copt
 • 1 linguriţă esenţă de vanilie
 • 1 linguriţă esenţă de rom

 

Pentru crema de ness

 • 2 gălbenuşuri
 • 200 g zahăr tos www.simonacallas.com
 • 150 ml lapte integral
 • 2 linguri ness (cafea instant)
 • 200 g unt moale

Cupcakes cu ciocolata si crema de ness

 

Preparare Cupcakes cu ciocolata si crema de ness by Simona Callas

 

Preparare cupcakes

Este un proces foarte simplu. Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius (treapta medie la cuptorul pe gaz) şi se pregăteşte tava pentru brioşe, se aşază chesele (hârtiuţele speciale) în adânciturile tăvii. www.simonacallas.com Se cern împreună făina, cacao şi praful de copt.

briose cupcakes reteta

Ouăle se mixează cu zahărul, se adaugă pe rând uleiul, laptele, aromele, apoi amestecul uscat (făina+cacao+praful de copt). Se umplu cam 2/3 chesele pentru brioşe cu această compoziţie şi se introduce tava în cuptor, pentru 15-20 minute. www.simonacallas.com Apoi se scot brioşele din tavă şi se lasă să se răcească complet, înainte de a le decora.

briose ciocolata

Preparare Crema de ness

Gălbenuşurile se mixează spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Laptele împreună cu restul de zahăr se înfierbântă, fără a-l da în clocot; apoi se toarnă în fir subţire peste crema de gălbenuşuri, amestecând energic cu un tel, pentru a nu se coace gălbenuşurile. www.simonacallas.com După ce se omogenizează, se pune amestecul pe foc mic, amestecând încontinuu, până când începe să se îngroaşe. Ceea ce se obţine se numeşte „crème anglaise” (sos de ou).

În acest sos se adaugă cafeaua instant (nessul), se omogenizează şi se transferă în bolul mixerului. Se lasă să se răcorească, apoi se mixează la viteză mare până când se răceşte de tot. Se adaugă untul moale şi se continuă mixarea (tot la viteză mare) până când se obţine o cremă fină, mătăsoasă şi delicioasă 🙂

crema de ness

Dacă se taie crema (şi asta se întâmplă atunci când crema şi untul nu au aceeaşi temperatură), se introduce bolul cu crema tăiată în congelator pentru 5-10 minute; apoi se continuă mixarea, la viteză mare, şi crema se va lega frumos. www.simonacallas.com  Această minunată cremă de ness se transferă într-o pungă de ornat prevăzuită cu un vârf de decorat în formă de stea; şi se formează aveline pe suprafaţa fiecărui cupcake.

Cupcakes cu ciocolata si crema de ness

Se finisează cu un decor după pofta inimii. Eu le-am decorat cu câte o alună îmbrăcată în ciocolată; dar se pot folosi sprinkles de ciocolată sau ciocolată rasă ori pur şi simplu boabe de cafea.

Cupcakes cu ciocolata si crema de ness

 

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?