5
(66)

Prajitura Buzdugan de cofetarie reteta prajitura buzdugan cu nuca Prajitura cu nuca si ciocolata prajitura delicioasa prajitura insiropata prajitura clasica coji de indiene coji indiene prajitura buzdugane reteta buzdugan copii crema de nuca crema de ciocolata pandispan insiropat prajituri de casa 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Prajitura Buzdugan de cofetarie – un deliciu clasic by Simona Callas

Prajitura Buzdugan de cofetarie mi-o amintesc din vremuri imemoriale, când cofetăriile comuniste erau multe şi bogate; când stăteam la coadă ca să cumpărăm o prăjitură pe care să o savurăm la măsuţa pătrată, alături de un pahar de Cico sau de Pepsi. Aşadar, continui seria prăjiturilor clasice de cofetărie şi astăzi vă prezint minunatele, delicioasele, specialele Buzdugane.

Preparate din câte două coji de indiene; însiropate din belşug; umplute cu cremă de ciocolată; barotate cu nucă şi decorate cu ţepi din cremă de ciocolată care le dau aspectul de buzdugan, Buzduganele sunt binecunoscute şi apreciate încă; deşi în cofetării se găsesc tot mai rar. Eu am vrut să le prepar în casă; nu e greu, cojile de indiene se fac simplu, siropul la fel. Pentru umplere am ales crema de ciocolată de la Tortul Doboş; dar se poate folosi la fel de bine un ganache de ciocolată.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Prajitura Buzdugan de cofetarie 2

Ingrediente Prajitura Buzdugan de cofetarie by Simona Callas

(pentru 15 prăjituri x 100 g bucata)

***

Cojile de indiene

 • 4 ouă mici
 • 85 g zahăr tos
 • 100 g făină albă, cernută
 • un praf de sare www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă coajă de lămâie dată pe răzătoare

***

Crema de ciocolată

 • 4 ouă  www.simonacallas.com
 • 175 g zahăr
 • 200 g ciocolată amăruie (40-50% cacao)
 • 200 g unt www.simonacallas.com

***

Sirop

 • 200 g zahăr
 • 600 ml apă www.simonacallas.com
 • 50 ml rom brun (sau 2 linguriţe esenţă rom)

***

Decor

 • 200 g nuci coapte şi tocate

***

Prajitura Buzdugan de cofetarie 3

Preparare Prăjitura Buzdugan de cofetarie by Simona Callas

Cojile indiene se prepară exact ca la Indienele cu frişcă. Se pregătesc două tăvi de aragaz, care se tapetează cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 175 de grade Celsius. www.simonacallas.com Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare; se adaugă zahărul în ploaie şi se bat în continuare până se dizolvă zahărul şi se obţine o bezea. Gălbenuşurile se amestecă cu coaja de lămâie şi se adaugă în bezea în 2-3 tranşe, alternând cu făina. nuca

Compoziţia se transferă într-o pungă de ornat (poş) şi se formează în tăvi cercuri egale, cu diametrul de 5 cm şi la o distanţă de circa 2 cm unele de altele. www.simonacallas.com Se coc timp de aproximativ 20 minute (sau până când se rumenesc); apoi se scot din cuptor şi se lasă să se răcească. Dacă aveţi un cuptor bun, se pot coace ambele tăvi odată, eu aşa le coc.

 Siropul se prepară ca la Prăjitura Boema. Zahărul şi apa se fierb câteva clocote; apoi se iau de pe foc, se adaugă romul şi se lasă să se răcească.

Crema se prepară ca la Tortul Doboş. Ouăle şi zahărul se fierb la bain marie până se îngroaşă. www.simonacallas.com Se adaugă ciocolata, se omogenizează şi se lasă să se răcească (la frigider, minim 2 ore). Untul se mixează, apoi se adaugă câte o lingură din crema de ciocolată răcită şi se bate până când se obţine o cremă fină.

Montare Prăjitura Buzdugan de cofetarie by Simona Callas

Cojile se grupează câte două. Se însiropează, pe una dintre ele se aplică un strat nu prea gros de cremă (ca în imagini), se acoperă cu cea de-a doua. www.simonacallas.com Se barotează cu nucă pe lateral (se tăvălesc prin nucă, în aşa fel încât să se lipească de pereţii laterali ai prăjiturilor). Se aşază în chese (sau direct pe platou).

Prajitura Buzdugan de cofetarie d

Crema rămasă se transferă într-un poş prevăzut cu un dui mic rotund şi se formează ţepi pe suprafaţa prăjiturilor. Se păstrează la rece până la servire.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Prajitura Buzdugan de cofetarie 1

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?