Tort simplu cu ciocolata si nuca tort insiropat tort simplu tort cu nuca prajitura cu ciocolata tort de Paste prajitura de Paste desert de paste prajitura de cofetarie tort de cofetarie tort cu ciocolata

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

copyright

 

Tort simplu cu ciocolata si nuca

Anul acesta pentru masa de Paşte am ales să pregătesc un tort al copilăriei. Este primul tort pe care mi-l amintesc, pentru că mama îl pregătea foarte des. Se compune din blat pandişpan de cacao, însiropat, cremă de ciocolată şi muultă nucă. Iubesc acest tort, este unul dintre primele torturi pe care am învăţat să le fac şi de care nu m-aş sătura niciodată. Nu e dificil de preparat, e delicios şi are gustul unui tort de cofetărie.

Tort simplu cu ciocolata si nuca 2

Ingrediente Tort simplu cu ciocolata si nuca

Pentru blat

 • 4 ouă
 • 8 linguri zahăr
 • 4 linguri făină
 • 2 linguri cacao
 • un praf de sare
 • 1 linguriţă esenţă de vanilie

 

Crema ganache de ciocolată

 • 200 g ciocolată amăruie
 • 200 g smântână pentru frişcă + 1 lingură zahăr pudră
 • 200 frişcă bătută şi îndulcită
 • 1 linguriţă esenţă de rom

 

În plus

 • 800 ml sirop de rom (preparat ca aici)
 • 200 g nuci coapte, tocate
 • ouă de ciocolată pentru decor (sau alte decoraţiuni, după preferinţă)

Tort simplu cu ciocolata si nuca 4

 

Preparare Tort simplu cu ciocolata si nuca

Blatul se prepară ca aici. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu vanilia şi se adaugă peste bezea. La final se încorporează făina cernută împreună cu cacao. Se toarnă compoziţia într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 175 de grade timp de 30-40 minute. După ce se răceşte se taie în 3-4 felii orizontale. Eu am copt blatul într-o formă cu diametrul de 16 cm astfel că a ieşit destul de înalt şi am putut să-l tai în patru. Se poate coace şi într-o formă mai mare (de 20 cm de exemplu), şi se vor obţine 3 felii de blat. nuca

Tort simplu cu ciocolata si nuca a

Crema ganache de ciocolată am ales să o prepar într-un mod pe care l-am văzut folosit într-o cofetărie. E puţin diferit de cel clasic, dar crema care rezultă e foarte fină şi gustoasă. Smântâna pentru frişcă se amestecă cu zahărul pudră, se înfierbântă şi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi. Se omogenizează şi se lasă să se răcească, la temperatura camerei. Apoi se încorporează frişca bătută. La final se adaugă romul.

Tort simplu cu ciocolata si nuca b

Siropul de rom se prepară simplu, din 200 g zahăr şi 600 ml apă care se fierb câteva clocote, apoi se iau de pe foc, se adaugă romul şi se lasă să se răcească.

 

Asamblare Tort simplu cu ciocolata si nuca

Se aşază pe platou prima felie de blat, se însiropează, se întinde un strat de cremă peste care se oresară nucă. Se continuă cu următorul blat şi aşa mai departe.

Tort simplu cu ciocolata si nuca c

La final se îmbracă tortul într-un strat de cremă şi se barotează cu nucă. Se decorează după preferinţă şi inspiraţie. Pentru că e Paştele, eu am ales ouă şi iepuraş de ciocolată.  Se păstrează la rece până la servire.

Tort simplu cu ciocolata si nuca d

 

Sărbători cu lumină şi linişte vă doresc tuturor! Hristos a Înviat!

 

Tort simplu cu ciocolata si nuca 3

Tort simplu cu ciocolata si nuca tort insiropat tort simplu tort cu nuca prajitura cu ciocolata tort de Paste prajitura de Paste desert de paste prajitura de cofetarie tort de cofetarie tort cu ciocolata. Tort simplu cu ciocolata si nuca tort insiropat tort simplu tort cu nuca prajitura cu ciocolata tort de Paste prajitura de Paste desert de paste prajitura de cofetarie tort de cofetarie tort cu ciocolata.

Tort simplu cu ciocolata si nuca tort insiropat tort simplu tort cu nuca prajitura cu ciocolata tort de Paste prajitura de Paste desert de paste prajitura de cofetarie tort de cofetarie tort cu ciocolata.Tort simplu cu ciocolata si nuca tort insiropat tort simplu tort cu nuca prajitura cu ciocolata tort de Paste prajitura de Paste desert de paste prajitura de cofetarie tort de cofetarie tort cu ciocolata.

 

Rating: 0