5
(33)

Briose rasturnate cu ananas si cirese reteta prajitura rasturnata cu fructe pandispan insiropat blat umed pufos prajitura simpla de casa desert rapid prajituri rapide usoare la tava

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Briose rasturnate cu ananas si cirese

 

Briose rasturnate cu ananas si cirese

 

Prăjiturile răsturnate sunt un desert special, foarte gustos şi nu mai puţin aspectuos. Compuse dintr-un blat tip pandişpan (cu adaos de grăsimi sau nu), turnat peste o bază din fructe şi unt caramelizat, aceste prăjituri au ca specific faptul că, atunci când sunt servite, se răstoarnă cu baza în sus, astfel încât fructele caramelizate se prezinta deasupra.

De data aceasta am ales să prepar prăjitura în tava pentru brioşe. Ea poate fi preparată şi într-o tavă obişnuită (rotundă sau dreptunghiuară). De asemenea, cireşele folosite pot fi confiate sau de tip maraschino. Am aplicat reţeta pe care am găsit-o la Ashley – Baker By Nature, cu foarte mici modificări. Am renunţat la scorţişoară, pentru că m-am temut să nu acopere definitiv parfumul delicat al ananasului. Şi, pentru că inelele mele de ananas erau mai mari şi nu încăpeau în cavităţile tăvii de brioşe, le-am decupat, iar resturile le-am blenduit cu suc din conservă şi am obţinut un piure de ananas lejer, pe care l-am folosit în locul sucului simplu.

E un desert cu adevărat deosebit, care nu e greu de preparat şi cu siguranţă vă va plăcea.

 Briose rasturnate cu ananas si cirese

 

Ingrediente Briose rasturnate cu ananas si cirese

(pentru 12 brioşe mari)

 

►Pentru compozitie

 • 3 ouă
 • 150 g zahăr tos alb
 • 50 g zahăr brun
 • 125 g suc de ananas din conservă
 • 175 g făină www.simonacallas.com
 • 30 g amidon
 • 1 linguriţă praf de copt
 • un praf de sare
 • 1 linguriţă extract de vanilie (sau esenţă)

 

Pentru topping

 • 75 g unt
 • 100 g zahăr brun
 • 2 linguri rom www.simonacallas.com
 • 12 rondele ananas din conservă
 • cirese confiate sau cirese Maraschino

Briose rasturnate cu ananas si cirese

 

Preparare Briose rasturnate cu ananas si cirese

 

Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius şi se pregăteşte tava de brioşe, care se unge cu puţin ulei.

Pentru compoziţie, făina, amidonul, praful de copt şi sarea se cern împreună. www.simonacallas.com Se bat ouăle, se adaugă zahărul alb şi zahărul brun, apoi sucul de ananas, extractul de vanilie şi făina; se omogenizează. Se dă deoparte până se prepară toppingul.

***

Pentru topping, se topeşte untul, se adaugă zahărul brun şi romul şi se pune pe foc mic, amestecând continuu, până se dizolvă zahărul (durează câteva minute). www.simonacallas.com Acest sirop se distribuie în cavităţile tăvii de brioşe. Se aşază câte un inel de ananas în fiecare cavitate.

În centrul inelelor de ananas se pune câte o cireaşă, apoi se umplu cavităţile cu compoziţie, până aproape de marginea superioară.

Prajitura rasturnata cu fructe

Se introduce tava în cuptor pentru circa 20 minute, până când brioşele se rumenesc frumos. www.simonacallas.com Se scoate tava din cuptor, se lasă câteva minute să se răcorească, apoi se scot brioşele. Nu lăsaţi să se răcească de tot, pentru că se va întări toppingul de caramel şi brioşele se vor lipi de tavă. Se servesc imediat. Dacă rămân, se păstrează într-o cutie etanş.

 

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Briose rasturnate cu ananas si cirese

 

Alte reţete de prăjituri răsturnate cu fructe găsiţi mai jos(clic pe poză pentru reţetă):

Negresa cu caise

 

Cupcakes Cocktail cu piersici

 

Prajitura-rasturnata-cu-carambola

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?