5
(1)

Cupcakes aperitiv cu oua de prepelita si crema de branza reteta briose sarate muffins cu spanac crema antreu de sarbatoare 

Cupcakes aperitiv cu oua de prepelita si crema de branza

 

Cupcakes aperitiv cu oua de prepelita si crema de branza

Cred că am mai spus de câteva ori – mai exact, vreo sută 🙂 – cât de mult îmi plac cupcakes. Cu fructe, cu ciocolată, decorate cu pasta de zahar sau cu tot felul de creme – cupcakes sunt nişte prăjituri nu numai gustoase şi prezentabile, ci şi foarte elegante.

Brioşele aperitiv sunt de asemenea unele dintre preferatele mele. De data aceasta am încercat nişte cupcakes aperitiv. Am pornit de la ideea pe care am văzut-o la Lussi dar am folosit reţeta de la Brioşele aperitiv cu ouă de prepeliţă şi kaizer. De asemenea, Lussi a decorat brioşele cu frişcă – eu am preferat o cremă de brânză condimentată după gustul meu. Ce a rezultat este greu de descris în cuvinte. Aceste Cupcakes aperitiv cu ouă de prepeliţă şi cremă de brânză sunt demenţiale – şi la gust, dar şi ca aspect. Vi le recomand cu multă căldură, mai ales cu ocazia unei mese festive. Va garantez că vor face furori!

 Cupcakes aperitiv cu oua de prepelita si crema de branza

 

Ingrediente Cupcakes aperitiv cu oua de prepelita si crema de branza

(pentru 12 cupcakes mari)

 

►Compoziţia:

 • 150 g chefir
 • 150 g smântână
 • 100 g unt topit
 • 2 ouă de găină
 • 200 g caşcaval dat pe răzătoare
 • 150 g făină www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
 • 1 linguriţă sare de Himalaya
 • 50 g unt moale pentru uns tava

 ***

►Umplutura:

 • 12 ouă de prepeliţă www.simonacallas.com
 • o legătură mică frunze de spanac proaspete

 

►Decor:

 • 250-300 g cremă de brânză Philadelphia www.simonacallas.com
 • 1 lingură verdeaţă tocată după preferinţă (mărar, chives, pătrunjel, busuioc)
 • sare, piper după gust
 • 12 roşii cherry

 

Cupcakes aperitiv cu oua de prepelita si crema de branza

 

 

Preparare Cupcakes aperitiv cu oua de prepelita si crema de branza

Ouăle de prepeliţă se fierb şi se curăţă de coajă. Spanacul se opăreşte în apă clocotită, pentru 2-3 minute, apoi se scoate într-o strecurătoare, se lasă să se scurgă şi să se răcească. www.simonacallas.com Ouăle de prepeliţă se înfăşoară în frunze de spanac şi se pun deoparte până când se pregăteşte compoziţia.

Briose sarate

 ***

Se încinge cuptorul la 175 gdare Celsius. Se pregăteşte tava pentru brioşe, care se unge cu untul moale.  Făina, bicarbonatul şi sarea se cern împreună. www.simonacallas.com Ouăle, chefirul, smântâna şi untul topit se mixează. Se adaugă ingredientele uscate, se omogenizează. La sfârşit se încorporează caşcavalul.

În cavităţile tăvii pentru brioşe se pune câte o lingură de compoziţie, iar în mijloc se aşază câte un ou de prepeliţă înfăşurat în spanac. www.simonacallas.com Restul compoziţiei se distribuie în mod egal între cele 12 cavităţi ale tăvii de brioşe.

Briose sarate

Se introduce tava în cuptor pentru 20-30 minute, până când brioşele se rumenesc frumos. Când sunt gata, se scoate tava din cuptor. www.simonacallas.com Brioşele se lasă să se răcească, înainte de a le scoate din tavă, pentru că sunt foarte pufoase şi se pot rupe.

briose sarate

 ***

Pentru decor, crema de brânză se mixează împreună cu sarea şi verdeţurile. www.simonacallas.com Se transferă într-un poş (pungă de ornat) prevăzut cu un vârf în formă de stea şi se formează aveline deasupra brioşelor. Se decorează cu roşii cherry. Se păstrează la rece până la servire.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Cupcakes aperitiv cu oua de prepelita si crema de branza

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?