5
(43)

Amandine albe de cofetarie reteta Amandine fara cacao cu ciocolata si glazura fondant prajituri de cofetarie retete Amandine clasice Prajitura Amandina Amandine originale cum se face fondantul pentru amandine Amandine glasate reteta Amandine ca la cofetarie amandine facute acasa comanda amandine pret tort amandina

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Amandine albe de cofetarie by Simona Callas

Amandine, amandine, le cunosc atât de bine… Le iubesc şi le ador, până când o fi să mor 🙂 Am vrut să îmi fac amandine singură, acasă, şi am reuşit. Prima oară le-am umplut cu o cremă opulentă, care conţine ouă, unt şi ciocolată. Apoi am constatat că şi ganache de ciocolată amăruie se potriveşte minunat, la amandine. Am vrut să învăţ să fac fondantul pentru glazură. Şi astfel, amandinele mele de casă au aceleaşi aspect şi gust cu cele de cofetărie.

Amandine albe de cofetarie

Ce spuneţi însă de amandine albe? Ce-ar fi să le încercăm? Eu ador culoarea albă, are nenumărate semnificaţii pozitive şi îmi dă o stare de bine. Cât despre amandinele albe, pot să vă spun, cu mâna pe inimă, că sunt pur şi simplu divine. Blatul e făcut din pandişpanul clasic, în care nu am mai pus cacao. Crema e un ganache de ciocolata albă. Glazura este aceeaşi ca cea de la amandinele clasice, doar că nu am mai adăugat cacao.

Prajitura amandina reteta

În privinţa aromelor, fiecare pune ce îşi doreşte, dar vă recomand să combinaţi mai multe esenţe, în acest fel prăjitura va avea un gust de excepţie. Eu am combinat lămâie, vanilie, migdale şi foarte-foarte puţin rom (nu intenţionam să pun rom, dar am încurcat borcanele şi, din grabă, nu am văzut decât după ce am pus).

Prăjiturile mele au ieşit mari (am obţinut 9 bucăţi a 200 g fiecare, în vreme ce gramajul standard la amandina de cofetărie este de 100 g), dar nu s-a supărat nimeni 🙂 Am o tavă pătrată cu latura de 17 cm şi de aceea mi-au iesit mai mari. O tava de 20/20 cm (din care ies 16 portii) sau 15/25 cm (15 portii) ar fi mai potrivită, pentru cantităţile din această retetă.

 Amandine albe de cofetarie

Ingrediente Amandine albe de cofetarie by Simona Callas

 

Pentru blat

 • 4 ouă www.simonacallas.com
 • 6 linguri zahăr tos
 • 6 linguri făină (pline)
 • un praf de sare
 • ½ linguriţă extract de vanilie

Pentru cremă

 • 400 g ciocolată albă de calitate
 • 200 g smântână pentru frişcă (frişcă lichidă)

Pentru sirop

 • 250 g zahăr tos
 • 750 ml apă www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă esenţă de migdale
 • 1 linguriţă extract de lămâie/vanilie

Pentru glasat

 • 600 g fondant alb pentru glazură

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Amandine albe de cofetarie

Preparare Amandine albe de cofetarie by Simona Callas

Preparare blat: Se procedează exact ca la orice pandişpan – găsiţi indicaţiile aici. După ce se răcoreşte, se scoate blatul din tavă şi se lasă la răcit peste noapte. www.simonacallas.com Apoi se taie în 3 felii orizontale.

Pandispan alb

Preparare cremă: Smântâna se înfierbântă, se adaugă vanilia şi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi. Se amestecă cu un tel în formă de pară până când se topeşte ciocolata şi se omogenizează. www.simonacallas.com Se dă la rece peste noapte. Apoi se mixează 1-2 minute, la viteză mare. Din crema obţinută se pun deoparte 2 linguri, pentru decor, iar restul se va folosi pentru umplerea prăjiturii.

***

Crema de ciocolata alba

Preparare sirop: apa şi zahărul se pun împreună pe foc, până când dau în clocot, apoi se ia vasul de pe foc, se adaugă aromele şi se lasă să se răcească.

Amandine albe de cofetarie

Preparare fondant: găsiţi reţeta cu explicaţii detaliate aici (link). Fondantul, pregătit în prealabil, se încălzeşte – la microunde sau pe foc foarte mic, într-o crăticioară cu pereţi dubli). www.simonacallas.com Dacă e prea gros, se diluează cu foarte puţină apă rece: se adaugă câte 1 lingură de apă, se omogenizează şi numai dacă e nevoie se mai adaugă o lingură.

Amandine albe de cofetarie

Montare Amandine albe de cofetarie by Simona Callas

Pe un platou cu marginile uşor ridicate (ca să nu curgă siropul) se aşază primul blat. Se însiropează din abundenţă. www.simonacallas.com Se întinde jumătate din cremă în strat uniform, se acopera cu cel de-al doilea blat care de asemenea se insiropează.

Tort alb

Se întinde restul de cremă, se acoperă cu ultimul blat, se însiropează şi se dă la rece pentru câteva ore. Eu mă grăbeam şi am pus prăjitura în congelator pentru 30 minute. După ce se întăreşte, se porţionează şi se pune din nou la rece, până când se pregăteşte (încălzeşte) fondantul.

Prajitura amandina reteta

Amandine reteta

Se glasează pe rând fiecare Amandina cu fondant, se aşază în chese (hârtiuţele de brioşe) şi se decorează cu câte o avelină din crema păstrată. Amandinele se păstrează la rece până la servire.

Detalii despre cum trebuie să topim fondantul şi cum se glasează amandinele ca să arate ca la cofetărie, găsiţi în reţeta video de mai jos.

prajitura de cofetarie reteta fondant facut in casa

Amandine albe de cofetarie

prajitura de cofetarie reteta fondant facut in casa

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?