5
(28)

Cupcakes de absolvire cu ciocolata si alune reteta si tutorial briose cu ciocolata briose cu alune briose cu fructe Cupcakes de absolvire liceu cu ciocolata si alune reteta ciocolata crema ganache toci fondant graduation cupcakes briose alune prajitura prajituri cofetarie candy bar candy bar absolvire prajituri banchet absolventi

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Cupcakes de absolvire cu ciocolata si alune by Simona Callas

O surpriză deosebit de plăcută, dulce şi drăgălaşă, sunt aceste cupcakes tematice, pentru tinerii liceeni sau studenţi care sărbătoresc încheierea unui ciclu şcolar – respectiv, absolvirea liceului sau a facultăţii. Sunt un pic migăloase, dar impresia pe care o fac merită orice efort.

Eu am pregătit aceste cupcakes pentru fata mea cea mică, diriginta şi colegii ei, atunci când a terminat liceul, şi le-am livrat la şcoală cu ocazia cursului festiv. A fost o încântare pentru toţi şi mă bucur să ştiu că au rămas cu o amintire plăcută de la ultima zi petrecută împreună, ei şi draga dirigintă, în clasa a XII-a B.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Cupcakes de absolvire cu ciocolata si alune

 

 Ingrediente Cupcakes de absolvire cu ciocolata si alune by Simona Callas

 

Pentru aluat

 • 300 g făină
 • 50 g cacao neagră (cam 2 linguri cu vârf)
 • 10 g praf de copt
 • un praf de sare
 • 3 ouă www.simonacallas.com
 • 350 g zahăr
 • 400 ml lapte
 • 250 ml ulei
 • 1 linguriţă picături extract de portocale/vanilie sau rom, la alegere (sau esenţă)
 • 150 g alune de padure nesărate, decojite şi coapte

 

Pentru cremă

 • 700 g ciocolată albă de calitate (nu menaj) www.simonacallas.com
 • 300 ml smântână pentru frişcă (frişcă lichidă)

 

Pentru toci

 

Cupcakes de absolvire cu ciocolata si alune

 

Preparare Cupcakes de absolvire cu ciocolata si alune by Simona Callas

 

Preparare toci 

Pentru aceste cupcakes, tocile trebuiesc pregătite cu 2-3 zile înainte, ca să aibă timp să se usuce fondantul. Reţeta de fondant o găsiţi aici. Se colorează fondantul în nuanţele dorite. www.simonacallas.com Eu am ales combinaţia vişiniu cu alb. Se întinde fondantul în strat de 2-3 mm grosime. Blatul de lucru şi fondantul se pudrează cu amidon, nu cu zahăr pudră (amidonul ajută la uscare). Se taie fâşii (eu le-am făcut de 1,5/7 cm) şi pătrate (cu latura de 3 cm). www.simonacallas.com  Fâşiile se rulează în formă de tub, se lipesc cu glue comestibil sau cu puţină apă. Se lasă la uscat 1-2 zile. După ce se usucă, se lipesc cele două piese.

Cupcakes de absolvire cu ciocolata si alune

Pentru ciucuri, se pot folosi mai multe variante. Cine are un extruder bun, îl poate folosi cu angajament. www.simonacallas.com Eu am întins fondantul alb în strat foarte-foarte subţire, l-am crestat (franjurat) cu un cutter, apoi am tăiat bucăţi de 2-3 cm lungime pe care le-am înfăşurat. Ciucurii astfel obţinuţi se lipesc de toci cu glue/apă (opţional, se pune deasupra o bobiţă din fondant).

Cupcakes de absolvire cu ciocolata si alune

 

O variantă de toci făcute din ciocolată o găsiţi aici (link).

 

Preparare brioşe

 Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius, se pregăteşte tava pentru brioşe, se aşază chese din hârtie în cavităţile tăvii.

Făina, cacao, praful de copt şi sarea se cern împreună. www.simonacallas.com Alunele de padure se toacă la chopper, 4 secunde – tocat, nu măcinat – astfel încât să rămână şi bucăţele care să se simtă la mestecat. hazelnuts

Ouăle se mixează cu zahărul. Se adaugă laptele, uleiul, coaja de lămâie, esenţa. www.simonacallas.com În compoziţia rezultată se încorporează ingredientele solide, amestecând bine să se omogenizeze. La sfârşit se adaugă alunele, omogenizând cu o spatulă.

Briose muffins

Se pune compoziţie în chesele pentru brioşe, umplându-le cam 2/3. Se introduce tava în cuptor pentru circa 20 minute, până când brioşele se coc. www.simonacallas.com Când sunt gata, se scoate tava din cuptor se scot brioşele din tavă şi se pun pe un grătar să se răcească. Se procedează la fel în continuare cu restul compoziţiei. Eu am umplut tava (cea din imagini, cu 12 cavitati) şi am copt de 3 ori. Asadar am obtinut 36 prajiturele.

briose cu crema

 

Preparare cremă

Ciocolata se rupe în bucăţi. Frişca se înfierbântă (la microunde sau la bain marie), apoi se toarnă peste ciocolată. Se amestecă, utilizând un tel în formă de pară, până când se topeşte toată ciocolata şi se omogenizează. www.simonacallas.com Se pune în frigider, până când se răceşte bine (poate dura câteva ore). Apoi se mixează la viteză mare, pentru câteva minute, până când crema îşi măreşte volumul şi capătă o textură fină, mătăsoasă şi suficient de fermă ca să îşi păstreze forma dacă este poşată.

briose cu crema

 

Se transferă crema într-o pungă de ornat, prevăzută cu un şpriţ zimţat şi se formează rozete pe fiecare brioşă. www.simonacallas.com Peste cremă se aşază câte o tocă.

Aceste cupcakes se păstrează la rece până la servire.

 

Cupcakes de absolvire cu ciocolata si alune

A L B - 1

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?